Складно уявити собі обід без хорошого наваристого супу. А, якщо це буде курячий суп з яйцем, то повсякденне трапеза перетвориться в справжнє «свято шлунку». Це і не дивно. Адже звичайне яйце робить страву більш калорійним і поживним, а за рахунок дієтичного курячого м’яса воно стає ще і дуже корисним. А приготувати його можна по-різному.
Курячий суп з яйцем і вермішеллю
Для початку можна розглянути самий простий варіант — суп курячий з вермішеллю і яйцем. Він відноситься до розряду швидких страв, так як на приготування йде не більше однієї години.
Нам буде потрібно:
- 1 стегенце курки;
- 100 грам вермішелі;
- 1 бульба картоплі;
- 2 сирих яйця;
- 1 головка цибулі ріпчастої;
- сіль;
- 1 морква;
- свіжа зелень.
Технологія приготування:
- Промитий стегенце покласти в каструлю з водою.
- Як тільки вміст каструлі закипить, швидко зняти піну. Після цього варити під кришкою 30 хвилин.
- Очищену моркву нарізати кружечками. Закинути їх у каструлю.
- Картоплю акуратно очистити, потім нарізати кубиками. Також відправити їх в каструлю і варити після повторного закипання ще чверть години.
- Ввести дрібно нарізану цибулю.
- Дістати з каструлі стегенце. Спочатку його слід трохи остудити, а потім акуратно зняти м’ясо з кістки, порвати руками на маленькі шматочки і відправити знову в суп.
- Окремо відварити яйце, нарізати кубиками, висипати в каструлю з гарячим. Якщо маса виходить густий, можна додати води.
- Засипати вермішель. Після цього засікти ще 7 хвилин і вимкнути вогонь.
- У готовий свіжий курячий суп з яйцем, додати рубану зелень.
Такої страви не треба настоюватися. Можна розливати по тарілках і запрошувати до столу.
Як зварити з рисом
Суп з м’яса курки буде не менш смачним, якщо приготувати його з рисом і яйцем. Прихильники здорового харчування обов’язково оцінять цей простий, але не менш цікавий варіант.
З розрахунку на невелику трилітрову каструлю знадобляться наступні продукти:
- 50 грам рису;
- 300 грам курячих крил;
- 3 бульби картоплі середнього розміру;
- головка цибулі;
- 2 відварних яйця;
- 1 морква;
- 2 зубчики часнику;
- 1 чайна ложка паприки;
- будь-які спеції (за смаком);
- трохи свіжої зелені.
Методика приготування супу частково відрізняється від попереднього варіанту:
- Першим ділом, як звичайно, треба відварити м’ясо. Для цього крила слід покласти в каструлю з водою і поставити на вогонь.
- У цей час цибулю і моркву подрібнити брусочками, а потім обсмажити до золотистого відтінку в маслі.
- Рис добре промити. Картоплю очистити і порізати (кубиками або брусочками). Додати продукти до киплячого м’яса і варити ще приблизно чверть години. В цей час вміст каструлі можна трохи підсолити.
- Ввести зажарку і спеції. Буквально через кілька хвилин вогонь можна вимикати.
- Яйця довільно покришити і відправити їх у вже готовий суп.
Тепер страви треба дати трохи настоятися. Свіжу зелень додавати окремо в тарілку.
З яйцем-пашот
Дуже оригінально виглядає курячий супчик, якщо його зробити з яйцем-пашот.
З розрахунку на 1 літр води, знадобиться:
- 2 курячих філе;
- 1 морква;
- 3 яйця-пашот;
- 20 грам кропу;
- трішки солі;
- 15 грам сметани.
Як правильно готувати цей «диво-суп»:
- М’ясо відварити в підсоленій воді. На це піде приблизно 25 хвилин.
- Довільно моркву подрібнити, покришити кріп. Додати їх в киплячий бульйон.
- Зробити менше вогонь. Тепер яйця треба розбити по черзі в каструлю і дати їм заваритися у вигляді кульок. В цей час помішувати суп не потрібно.
- Через п’ять хвилин вимкнути.
- Дати настоятися при закритій кришці.
Виходить дуже легкий і ароматний курячий суп з яйцем. Перед подачею в кожну тарілку покласти по 1 ложці сметани. При цьому яйце має бути в кожній порції.
Курячий суп з яйцем і кукурудзою
Досить незвичайний, але дуже смачний супчик можна приготувати з солодкою кукурудзою. При цьому ніякі інші овочі не знадобляться.
Для такого рецепта потрібно:
- 3 відварених курячих стегенця;
- 1 літр готового бульйону;
- 2 столові ложки соєвого соусу;
- 400 грам консервованої кукурудзи;
- 2 курячих яйця;
- 5 грам кунжутного масла;
- 20 грам рослинної олії;
- 2 столові ложки тертого кореня імбиру;
- трішки солі.
Спосіб приготування страви напрочуд простий:
- Спочатку промити і відварити до готовності стегенця. М’ясо дістати і після охолодження зняти з кістки.
- Яйця розбити в тарілку і злегка збити їх виделкою.
- Потерти або дрібно порубати ножем імбир.
- Обидва види масла вибити в каструлю і розігріти.
- Додати імбир і обсмажити протягом 30 секунд.
- Вилити в каструлю 1 літр приготованого курячого бульйону і додати до нього соус.
- Відкрити консервну банку і злити розсіл. Кукурудзу перекласти в каструлю. Вміст гарненько перемішати і проварити п’ять хвилин.
- Після цього, постійно помішуючи, тонкою цівкою влити яйця.
- Довести вміст до кипіння, вимкнути плиту.
- Суп перелити в порційні тарілки. У кожну з них покласти трохи м’яса і зелені.
Якщо курятину відварити заздалегідь і зберегти бульйон, то в потрібний час перше блюдо можна буде приготувати за лічені хвилини.
Зі шпинатом
Тим, хто знаходиться на дієті,можна запропонувати зварити суп з яйцем і шпинатом.
Як відомо, ця овочева культура містить в собі мінімум калорій і дуже багато поживних речовин.
У цьому випадку знадобляться наступні компоненти:
- будь-яке м’ясо курки;
- 400 грам зеленого шпинату;
- 1 морква;
- сіль;
- 2 яйця;
- 1 цибулина;
- 3 зубчики часнику;
- 5 грам оливкової олії;
- лист лавра, перець горошок і будь-які спеції.
З приготування супу впорається навіть початківець кулінар:
- Спочатку треба зварити м’ясо. Під час кипіння в каструлю відразу можна додати перець і лаврушку.
- Дрібно покришити цибулю, обсмажити до прозорості на маслі.
- Додати натерту моркву. Обсмажити продукти разом.
- Як тільки морква стане м’якою, додати подрібнений часник, а потім і шпинат. Термічну обробку продовжувати не більше двох хвилин.
- За цей час курка вже має зваритися. Готове м’ясо дістати і розібрати на шматочки, видаливши попередньо кістки. Потім його знову відправити в каструлю.
- Туди ж покласти зажарку, посолити, варити 5 хвилин.
- Розбити в миску яйця.Білки відкласти в сторону (вони не знадобляться).
- Жовтки гарненько збити і тонкою цівкою ввести в суп.
Після цього каструлю можна тут же знімати з вогню. Ароматний і дуже корисний суп готовий.
Готуємо зі щавлем
Влітку на обід можна приготувати легкий курячий суп з яйцем і щавлем. Коли на вулиці особливо жарко, немає ніякого бажання вживати важку жирну їжу. Для такого випадку дієтичний щавлевий суп – ідеальний варіант. Він швидко викликає відчуття ситості, зберігаючи приємну легкість. Для виконання страви береться:
- спинка або стегно курки;
- щавель, кріп, петрушка;
- 2 варених яйця;
- головка цибулі;
- 2 стебла селери.
Як робити літній суп:
- Відварити курятину, дістати і остудити. М’ясо зняти з кістки і порізати порційно.
- Цибулю і селеру покришити кубиками. Закинути в киплячий бульйон і поварити 5 хвилин.
- Додати рубану зелень. Після поварити ще приблизно 2 хвилини.
- Покласти в каструлю подрібнене м’ясо, трохи посолити і трохи поперчити.
- Зняти каструлю з вогню і дати супу настоятися хвилин десять.
Відварені яйця класти прямо в тарілку, попередньо розрізавши їх навпіл. Їсти суп прийнято зі сметаною, додавши для аромату рубаної зелені. Секрет популярності страви в тому, що воно однаково смачне, як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Курячий суп з перепелиними яйцями
Страви, призначені для дитячого харчування, повинні бути поживними і корисними. Тому для дитини краще зварити суп не з курячими, а з перепелиними яйцями. Адже до їх складу входять всі необхідні елементи для росту і нормального розвитку дитячого організму. Є один дуже простий рецепт, для якого треба взяти:
- 1 філе курки;
- 1 цибулину;
- 10 яєць перепелів;
- 2 картоплини;
- 1 морква;
- сіль;
- мелений перчик;
- свіжу петрушку.
Технологія приготування супу:
- Спочатку зробити бульйон. Для цього м’ясо відварити у воді, додавши цибулину. Готове філе дістати і порізати на шматки. Цибулину викинути.
- Морква з картоплею очистити і порізати кубиками. Засипати їх у курячий бульйон і варити до м’якості.
- У киплячий суп розбити яйця, проваріть кілька хвилин.
Страва добре поєднується зі свіжою зеленню. Діти від такого легкого супу будуть в захваті.