Курячий суп з вермішеллю – це проста і смачна перша страва, приготувати яку вийде у всіх без винятку. Легке частування для свого втілення не потребує спеціальних кухарських навичок. Доступні продукти, напевно, є практично у кожного, якщо не на кухні, то в найближчому супермаркеті. У добірці зібрані варіанти, серед яких є ідеальний рецепт для кожного.
Смачний курячий суп з вермішеллю
Смачний курячий суп з вермішелью вариться менше ніж за годину. Курячий бульйон можна приготувати напередодні, що значно заощадить час. Суп з вермішеллю готуємо на прийом їжі, щоб макаронні вироби не розбухли. Свіжозварена страва набагато смачніша за постоялу в холодильнику.
Інгредієнти:
на – 6 порції
- Куряче філе – 500 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вода – 2 л.
- Вермішель – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Олія – для смаження
- Сіль за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Петрушка – за смаком
Процес приготування:
Курячий суп з вермішель готується дуже просто. Готуємо продукти. Очищаємо коренеплоди, бульби та цибулину від лушпиння та шкірки. Промиваємо курку. Можна використовувати будь-які курячі частини.
Ділимо м’ясо на сегменти.
Помістивши птицю в каструлю з водою, закидаємо лаврушку. Закип’ятивши, позбавляємося піни. Готуємо чверть години. Дістаємо зварене м’ясо на тарілку.
Морквину натираємо на тертці.
Цибулю ріжемо кубиками.
Розжаривши сковорідку з олією, кладемо рубану цибулю і припускаємо 3 хвилини, поки вона не придбає м’яку консистенцію.
Вивантажуємо терту морквину. Помішуючи, обсмажуємо кілька хвилин.
Крупно нарізаємо картоплю.
Зварений птах ріжемо дрібніше або ділимо на волокна. Якщо використовуємо м’ясо на кістки, позбавляємося шкіри та кісточок.
У супову основу висипаємо картоплю та готуємо 10 хвилин.
Вивантажуємо засмажку в каструлю.
Повертаємо м’ясо до супу.
Засипаємо дрібні макаронні вироби. Приправляємо сіллю та перцем. Розмішавши, тримаємо на плиті 7 хвилин і вимикаємо газ.
Курячий суп з вермішеллю та картоплею готовий! Розливаємо гарячу страву по тарілках і за бажання посипаємо листочками петрушки або сушеною зеленню. Смачного!
Курячий суп з вермішеллю та картоплею
Курячий суп з вермішеллю та картоплею вариться дуже просто. Бульйон варять із будь-яких курячих частин. Якщо не знайдеться домашньої курки, беремо покупну. Домашня курка вариться довше, але суп з неї виходить у рази апетитнішим. Курячий бульйон часто використовують із лікувальною метою.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Курка домашня – 300 грн.
- Картопля – 2 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Кріп – 6 гілочок.
- Вода – 1,7 л.
- Вермішель – 60 грн.
- Цибулина – 1 шт.
- Олія – для смаження.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Збираємо продукти за списком. Обробляємо курку. Позбавляємо овочі від шкірки та лушпиння, і обполіскуємо. Об’ємну каструлю з водою розміщуємо на плиті та доводимо до кипіння.
Крок 2. Розрубавши птицю по суглобах, відправляємо в окріп і проварюємо півгодини, іноді прибираючи піну і встановивши помірне нагрівання.
Крок 3. Почищену картоплю розрізаємо на кубики та закидаємо в супову основу. Повторно закип’ятивши, варимо 15 хвилин.
Крок 4. Подрібнюємо цибулину.
Крок 5. Очищену морквину подрібнюємо терткою.
Крок 6. На розпеченій сковороді з олією пересмажуємо нарізку до м’якого стану, не забуваючи помішувати.
Крок 7. Перевіряємо, чи зварилася картопля. Виймаємо м’ясо, акуратно витягаємо кістки та видаляємо шкіру. Розібравши на шматочки, повертаємо у супову основу.
Крок 8. Відправляємо в суп засмажку. У сковорідку наливаємо ополоник рідини та обмиваємо її стінки. Виливаємо в каструлю і засипаємо вермішель. Закип’ятив, солимо і перчимо. Розмішавши, переміщуємо на підставку для гарячого.
Крок 9. Порубавши промитий кріп, насипаємо в суп. Залишаємо постояти під закритою кришкою.
Крок 10. Розливаємо першу страву по піалах. Смачного!
Курячий суп з вермишеллю та яйцем
Курячий суп з вермішеллю та яйцем виходить запашним і дуже смачним. Ситне частування готується зовсім не складно. Для виконання будуть потрібні бюджетні продукти, які знайдуться на будь-якій кухні. Легкий суп подобається більшості. В особливому захопленні від нього діти.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Куряче філе – 170 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 0,5 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Вода – 2,5 л.
- Часник/гранульований часник – 1 зубчик. / 1 ч.л.
- Вермішель – 3 ст.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Яйце – 1 шт.
- Приправа універсальна – 1 год.
Процес приготування:
Крок 1. Обдавши куряче філе під краном, ріжемо на шматки. Крім філе використовуємо будь-яку частину курки. Для більш наваристого бульйону вибираємо курку на кісточці.
Крок 2. Вимиту картоплю позбавляємо шкірки за допомогою економки. Ополоснувши, розрізаємо брусками, кубиками чи так, як подобається.
Крок 3. Помістивши курку в каструльку, наливаємо воду. Від кількості води залежить густота супу. Поставивши на вогонь, кип’ятимо і забираємо піну. За бажання перший бульйон зливаємо, оновлюємо воду і повторюємо процедуру. Закидаємо картоплю, чекаємо активного вирування. Солимо і кип’ятимо при помірному вируванні третину години.
Крок 4. Очистивши цибулину та моркву, обдаємо під краном і нарізаємо довільно. Перекладаємо на сковорідку з прогрітою олією.
Крок 5. Обсмажуємо овочі, помішуючи, доводимо до м’якості.
Крок 6. Обсмажування висипаємо в бульйон. Закип’ятивши, витримуємо на конфорці хвилин 10. Приправляємо спеціями, рубаним або гранульованим часником і лавром. Присмачуємо для більш насиченого смаку універсальною приправою. Я використовую “Ароматику”.
Крок 7. Варимо круто велике яйце. Зварене яйце поміщаємо у холодну воду та звільняємо від шкаралупи. Крупно натираємо на тертці.
Крок 8. Висипаємо натерте яйце (його можна додати при подачі) та вермішель. Кип’ятимо 10 хвилин. При необхідності досолюємо. Головне не пересолити, тому що в універсальній приправі вже міститься сіль. Перекриваємо газ та закриваємо каструлю. Постоявши, суп стане ароматнішим.
Крок 9. Супові тарілки наповнюємо чудовою стравою. Присипаємо кропом – свіжим, сухим чи замороженим. До супу можна подати сухарики або присмажити сметаною. Смачного!
Як зварити суп з вермішеллю на курячому бульйоні
Як зварити суп з вермішеллю на курячому бульйоні – питання, яке хвилює господарок-початківців. Просту та дуже смачну страву можна приготувати на готовому бульйоні, використовувати бульйонний кубик або зварити бульйон самостійно. Але ми підемо складним шляхом, який займе не більше години.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Куряче філе – 500 гр.
- Картопля – 250 гр.
- Морква – 100 гр.
- Вода – 2 л.
- Вермішель – 100 грн.
- Цибуля ріпчаста – 130 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Промите куряче філе нарізаємо шматочками. Для більш наваристого бульйону беремо частини з кісточками та пожирніше.
Крок 2. Уклавши м’ясо в каструлю, заливаємо фільтрованою водою. Довівши до активного кипіння, зменшуємо полум’я, знімаємо піну і готуємо чверть години. Солимо.
Крок 3. Очищаємо картоплю, моркву та цибулю. Обдаємо водою зелень.
Крок 4. Перетворюємо морквину на стружку, застосувавши велику тертку.
Крок 5. Тонко нарізаємо цибулю і закидаємо в сковорідку з розпеченою олією. Готуємо за помірної температури. Посипаємо сіллю. Обсмажуємо, перемішуючи.
Крок 6. До пасерованої цибулі кладемо терту морквину. Перемішавши, готуємо до м’якості.
Крок 7. Довільно ріжемо картоплю, кладемо в друшляк і змиваємо крохмаль під краном.
Крок 8. М’ясо приготоване дістаємо з бульйону. Охолодивши його, ріжемо на прийнятні частини.
Крок 9. У бульйон акуратно опускаємо картоплю.
Крок 10. Трохи поваривши, відправляємо обсмажування. Слідом повертаємо м’ясо.
Крок 11. Засипаємо вермішель та інтенсивно розмішуємо, щоб макаронні вироби не злиплися. Скуштувавши на сіль, балансуємо смак спеціями. Забираємо з конфорки на кілька хвилин раніше, ніж зазначено на упаковці макаронів.
Крок 12. Через кілька хвилин розливаємо суп по піалах.
Крок 13. Прикрасивши зеленню та поперчивши, запрошуємо до столу домочадців. Смачного!
Курячий суп з вермішеллю без картоплі
Курячий суп з вермішелью без картоплі вариться максимально швидко. Якихось 35 хвилин і найсмачніша страва готова до вживання. Простий у виконанні суп зварить навіть господиня-початківець. Першу страву краще варити в тому числі, щоб не залишилося наступного дня. Тим більше приготувати його не складе особливих труднощів.
Час приготування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Курка – 250 гр.
- Кріп – за смаком.
- Морква – 70 грн.
- Вермішель тонка – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 60 гр.
- Олія – для смаження.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Збираємо складові для легкого супу. Для бульйону вибираємо будь-які курячі частини.
Крок 2. Сполоснувши курку, укладаємо в каструлю, наливаємо фільтровану воду. Поміщаємо на газ. З появою піни видаляємо її. Закип’ятивши, мінімізуємо нагрівання. Солимо і проварюємо третину години.
Крок 3. Виймаємо м’ясо, акуратно знімаємо коу і дістаємо кісточки. Ділимо на шматки.
Крок 4. У киплячу супову основу засипаємо макаронні вироби. Розмішавши, готуємо 5 хвилин.
Крок 5. Очистивши цибулю та морквину, подрібнюємо.
Крок 6. Прогрів олію на сковорідці, висипаємо овочі і обсмажуємо їх. Помішуємо, щоб пасерування не підгоріло.
Крок 7. Пасерування вивантажуємо в суп. Заливаємо кухонну рідину в сковороду. Сполоснувши сковороду, вміст виливаємо в суп.
Крок 8. Пробуємо, чи вистачає солі. На свій розсуд балансуємо смак спеціями. Закидаємо рубаний кріп чи іншу зелень. Поваривши кілька хвилин, переносимо каструлю на підставку для гарячого. Закриваємо кришкою та наполягаємо кілька хвилин.
Крок 9. Наповнюємо глибокі піали супом.
Крок 10. На свій розсуд доповнюємо суп сметаною.
Крок 11. Кличемо обідати близьких. Смачного!
Як приготувати курячий суп з вермишеллю в мультиварці
Як приготувати курячий суп з вермішеллю в мультиварці – питання, яке назавжди відпаде, якщо ви наважитеся реалізувати рецепт. Перше блюдо готується з доступних інгредієнтів. Завдяки електричній помічниці, приготування супу не забирає багато часу і виходить неймовірно апетитним. Поки вариться бульйон, можна зайнятися своїми справами.
Час приготування – 1 год. 15 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Курячий стегенець – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Вода – 2 л.
- Кріп – 6 гілочок.
- Вермішель – 100 грн.
- Сіль – 1 ч.л.
- Перець чорний горошком – 5 шт.
- Зелень – за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. Підготувавши все, що потрібно, детально обмиваємо коренеплоди та бульби, і позбавляємо їх від шкірки за допомогою овочечистки. Обдаємо під краном зелень. Куряче стегенце при необхідності заздалегідь розморожуємо.
Крок 2. Розрубаємо курку на кілька частин. Перекладаємо у чашу мультиварки. Солимо та приправляємо горошками перцю. Наливаємо 2 літри фільтрованої води. Закривши прилад, вибираємо програму “Варка” та запускаємо таймер на 1 годину 05 хвилин. Засікаємо 40 хвилин, стільки знадобиться для варіння м’яса.
Крок 3. Картоплю ріжемо соломкою. Крупно три на тертці моркву. Звільняємо часник від лушпиння і дрібно натираємо або пропускаємо через часнику.
Крок 4. Через 40 хвилин обережно дістаємо птаха. Трохи остудивши, знімаємо шкіру та виймаємо кісточки. М’ясо ділимо на шматочки бажаного розміру.
Крок 5. У бульйон повертаємо куряче м’ясо. Засипаємо терту морквину та соломку картоплі. Закривши прилад, варимо чверть години.
Крок 6. Відкривши агрегат, засипаємо вермішель та часник. Розмішавши, пробуємо, чи достатньо солі. Якщо ні, досолюємо. Прикриваємо та проварюємо 10 хвилин.
Крок 7. Висипаємо кріп. Закривши електроприлад, виймаємо штекер із мережі.
Крок 8. Через чверть години розподіляємо суп по порціям.
Крок 9. Є гарячий суп і зігріємося в негоду. Смачного!
Суп з курячою грудкою та вермішеллю
Суп з курячою грудкою та вермішеллю виглядає досить привабливо. Я часто використовую рецепт, коли хочеться чогось рідкого, але не надто наваристого. Апетитна страва зігріє та вгамує голод. Діти завжди залишаються у захваті від дивовижного курячого супу.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Куряча грудка – 1 шт.
- Картопля середня – 3 шт.
- Олія – для смаження.
- Пір’я цибулі – 5 шт.
- Вермішель дрібна – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Часник – 4 зубчики.
- Зелень – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед варимо бульйон. У каструлі доводимо до кипіння воду. Акуратно опускаємо попередньо промиту курячу грудку. Видаляємо пінку і робимо полум’я менше. Готуємо 40 хвилин. Через 25 хвилин солимо і закидаємо 2 зубчики тиску через прес часнику Промив пір’я цибулі, відрізаємо стебла і кидаємо в бульйон.
Крок 2. Картоплю чистимо економкою і ріжемо кубиками. Цибуля ріпчаста і часник, що залишився, очищаємо і подрібнюємо. Прогрів олію на великій сковороді, закидаємо нарізку і пасеруємо до легкої рум’яності.
Крок 3. З бульйону дістаємо грудку. Трохи охолодивши, витягаємо кісточки і прибираємо шкіру. Ріжемо частини, які влаштовують за розміром. У киплячий бульйон висипаємо картоплю. Довівши до кипіння, присмачуємо засмажкою. Проварюємо хвилин 15.
Крок 4. Регулюємо смак меленим перцем і досолюємо за потребою. Засипаємо дрібні макаронні вироби. Готуємо 4 хвилини, щоб не переварити павутинку. За допомогою прихваток переміщаємо гарячу каструлю на дошку і всипаємо рубану зелену цибулю.
Крок 5. Розмішавши, розливаємо суп по тарілках та доповнюємо свіжими хлібобулочними виробами. Зверху посипаємо цибулею. За бажанням присмачуємо сметаною. Суп виходить легким, але добре насичує. Смачного!
Курячий суп із засмажкою та вермішеллю
Курячий суп із засмажкою та вермішеллю не завдасть особливих клопотів у своїй реалізації. Поки вариться бульйон, готуємо засмажку. Розподіливши час раціонально, приготування страви потребує лише 45 хвилин. Легкий та смачний обід оцінять усі домочадці. Готуйте із задоволенням!
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Курка – 300 гр.
- Картопля – 600 гр.
- Морква – 100 гр.
- Вермішель – 50 грн.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Сіль за смаком.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Курячі частини обдаємо водою під краном. Складаємо у каструлю. Заливаємо питною водою. Помістивши на плиті, чекаємо на закипання. Забираємо піну, зменшуємо нагрівання.
Крок 2. Прогріваємо в сковорідці олію. Очистивши цибулю, дрібно кришимо і закидаємо його в гарячу рослинну олію.
Крок 3. Очищену від шкірки моркву дрібно натираємо на тертці. Висипаємо до цибулі. Помішуючи, обсмажуємо до м’якості.
Крок 4. Картоплю звільняємо від шкірки і розрізаємо на кубики. Вивантажуємо в киплячий бульйон. Перевіряємо, чи приготувалася курка. На свій розсуд дістаємо та відокремлюємо м’ясо від кісточок. Повертаємо назад.
Крок 5. Перекладаємо обсмажування. Сковорідку обполіскуємо невеликою кількістю бульйону та виливаємо в суп.
Крок 6. Приправляємо сіллю та перцем.
Крок 7. До практично готової картопля засипаємо вермішель. Активно розмішуємо, щоб макаронні вироби не злиплися.
Крок 8. Посипаємо сухою зеленню.
Крок 9. Кладемо лаврушку. Пробуємо, чи готова картопля. Відключаємо газ. Суп залишаємо під кришкою настоятися. Розливаємо по тарілках. За бажання додаємо сметану. Смачного!
Курячий суп з вермишеллю та плавленим сиром
Курячий суп з вермишеллю та плавленим сиром виглядає досить апетитно. Найсмачніше частування з вершковим післясмаком підійде для званих вечерь. Страва готується нескладно. Навіть новачки легко освоїть елементарну рецептуру. Частування дуже подобається як дітям, так і дорослим.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Курка – 250 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 0,5 шт.
- Сир плавлений – 100 гр.
- Вода – 2,5 л.
- Чеснок – 1 зубчик.
- Вермішель – 2-3 ст.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Олія – для смаження.
- Сіль за смаком.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Спеції – 1 ч.л.
- Зелень – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Знявши з картоплі шкірку і обполоснувши, нарізаємо кубиками або брусками. Порізану картоплю можна перекласти у воду, щоб позбавитися крохмалю, який робить бульйон помутнілим. В принципі, від способів нарізки смакові властивості страви не зміняться. Ріжемо так, як подобається.
Крок 2. Позбавивши морквину та цибулю від верхнього шару, подрібнюємо, як зручно. За своїм бажанням можна обсмажити попередньо овочі на олії. Обсмажені овочі надають яскравості блюду. Але робити це необов’язково.
Крок 3. Обмивши курку під краном, укладаємо в каструлю з водою. Закип’ятивши, за допомогою шумівки позбавляємося піни. Прикривши, зменшуємо полум’я і проварюємо 25 хвилин. Курячі частини можна використовувати будь-які. Для більш наваристого варіанта вибираємо частини на кістки і пожирніше. Для дієтичної версії – філе.
Крок 4. Зварене м’ясо акуратно витягаємо з гарячої основи. Охолоджуємо. За бажання бульйон переливаємо в чисту каструлю, пропустивши через сито.
Крок 5. Забираємо шкіру і виймаємо кісточки. Розбираємо м’ясо на частині бажаної величини.
Крок 6. У киплячий бульйон засипаємо порізані овочі. Розмішавши, готуємо 25 хвилин, не допускаючи сильного вирування. Якщо суп сильно вирує, переміщаємо на малу конфорку. Від кількості рідини залежить густота страви. На свій розсуд доливаємо окріп.
Крок 7. Плавлений сирок нарізаємо на квадратики або натираємо на великій тертці. Для зручності нарізки, сирки можна підморозити. Підморожений продукт податливіший у роботі.
Крок 8. Перевіряємо, чи приготовані овочі. Опускаємо куряче м’ясо та подрібнений сирок. Присмачуємо подрібненим часником та зеленню. Солимо, приправляємо спеціями та лаврушкою. Засипаємо вермішель. Розмішуючи, проварюємо, доки сир не розплавиться, а макарони не приготуються. Важливо не перетримати, щоб суп не перетворився на кашу.
Крок 9. Розподіливши суп по порціях, приступаємо до трапези. Готуємо суп на один прийом їжі. У розігрітому стані вермішель набухне, а страва втратить привабливий вигляд. Смачного!
Курячий суп з грибами та вермішеллю
Курячий суп з грибами і вермішеллю має дивовижний смак. Страва виходить ароматною і дуже апетитною. Безперешкодно зварити суп вийде будь-кого. Для рецепту я найчастіше використовую печериці. Але й інші екземпляри теж чудово підійдуть. Сухий грибний порошок зробить суп найбільш запашним.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Курка – 350 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський свіжий/заморожений – 0,5 шт.
- Вода – 2-2,5 л.
- Печериці/гливки – 200 гр.
- Вермішель дрібна – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Олія – для смаження.
- Сіль за смаком.
- Лавровий лист – за смаком.
- Спеції – до смаку.
- Зелень – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Розрубавши курку на шматки, кладемо в каструльку. Додаємо бажану кількість води, від якої залежить консистенція страви. Розміщуємо на плиті та чекаємо активного кипіння. Видаливши піну, мінімізуємо вогонь. Варимо під кришкою.
Крок 2. Прожарюємо на сковороді олію. Позбавивши цибулю від лушпиння, промиваємо і подрібнюємо. Закидаємо у сковорідку.
Крок 3. Очистивши моркву, трьом на тертці. Промитий солодкий перець ріжемо шматочками бажаного розміру, видаливши серцевину. Вивантажуємо до цибулі та при активному перемішуванні, пасеруємо.
Крок 4. Обсмажуємо до розм’якшення овочів.
Крок 5. Трохи присмачуємо сіллю та розмішуємо.
Крок 6. Почищену картоплю нарізаємо як подобається. Відправляємо в киплячу основу.
Крок 7. Обробляємо печериці, зрізуючи потемнілі місця та промив. Крупно порізавши, розжарюємо олію в іншій сковорідці.
Крок 8. Висипаємо гриби в олію та підрум’янюємо.
Крок 9. Викладаємо засмажку в суп.
Крок 10. Засипаємо макаронні вироби та розмішуємо, щоб вони не злиплися.
Крок 11. Закладаємо підсмажені печериці. Трохи прокип’ятивши, присмачуємо приправами та лавром.
Крок 12. Вимиті гілочки кропу і петрушки шаткуємо і висипаємо в суп. Відключивши газ, каструлю переставляємо на підставку для гарячого. Наполягаємо хвилин 15.
Крок 13. Наповнюємо глибокі тарілки запашною стравою. Смачного!