Дуже смачним і корисним (хоч і екзотичним) гарніром є кус-кус. Рецепти приготування страви зустрічаються самі різні, в тому числі з додаванням численних східних спецій і овочів. Кус-кус може бути частиною салатів і навіть десертів. Спробувати приготувати таке частування обов’язково варто кожній господині.
Що таке кус-кус і з чого його роблять?
Дуже багатьох читачів цікавить питання про кус-кус – що це за крупа? Останнім часом вона поступово стала набирати популярність у російських господинь. Кус-кус — одночасно назву певної крупи і гарніру, який з неї готується. Здавна виробництвом такого продукту займалися жінки. Вони скачували мініатюрні кульки з частинок манної крупи, які попередньо збризкували теплим маслом або підсоленою водою. Тільки в середині 20 століття виробництво кус-куса почалося в промислових масштабах. Сьогодні він готується, в тому числі ячменю, рису, твердих сортів пшениці.
Найчастіше кус-кус вибирається в якості гарніру. За способом свого приготування він схожий з рисом. А серед головних переваг такого продукту кулінари відзначають його прекрасне поєднання з будь-яким м’ясом, рибою, грибами, сиром, прянощами, сухофруктами, свіжими фруктами і овочами. Крім того, кус-кус швидко просочується соусом.
Потрібно відзначити, що продукт містить у собі багато вітамінів і корисних елементів. Тому хоча б раз такий гарнір варто приготувати кожен гурман. Напевно він надовго затримається в куховарській книзі.