Як правильно приготувати кус-кус — швидкий рецепт гарніру
В якості гарніру без будь-яких додаткових інгредієнтів кус-кус готується дуже швидко і просто. Для цього потрібно взяти: 120 г крупи і в 2 рази більше води, по 1 шт. цибулі і моркви, по дрібці солі і каррі, 60 мл соєвого соусу.
- Крупа висипається в каструлю, солиться і приправляється каррі. Після ретельного перемішування її потрібно залити крутим окропом і залишити набухати під кришкою на 15-17 хвилин.
- Поки кус-кус розмокає, слід зайнятися овочами – дрібно нарізати білий цибулю і натерти на крупній тертці моркву. Обидва продукту обсмажуються на олії до м’якості.
- Після додавання в сковороду соєвого соусу інгредієнти тушкують ще 7-10 хвилин.
- Залишилося додати до овочів набряклий кус-кус і перемішати блюдо.
Щоб красиво подати частування до столу, спочатку варто утрамбувати його в круглу миску, а потім акуратно перевернути її на плоску тарілку. Зверху вийшла гірочка прикрашається дрібно нарубаної свіжої зеленню.