Кускус – 8 рецептів приготування кус-куса

З овочами і курячим філе

Прекрасно поєднується обговорювана крупа з птицею і овочами. Найкраще для такої страви взяти куряче філе (350 грам). А також: 230 г крупи, 2 великих томата, 2 цибулини і моркви, невеликий пучок свіжої зелені петрушки, по щіпці меленої кориці і солі, 450 мл чистої води.

  • Кус-кус заливається окропом і настоюється 5-7 хвилин. Варити його не потрібно.
  • Овочі миють, чистяться і нарізаються зручними способами.
  • На будь-якому рафінованій олії спочатку обсмажується до прозорості цибулю, після чого до нього додається морква та томати. Разом інгредієнти готуються на максимальному вогні 2-3 хвилини при постійному помішуванні. До цього часу скибочки помідорів вже повинні втратити свою форму.
  • Овочі перекладаються в окремий посуд, а в залишився від них маслі обсмажують дрібні шматочки курячого філе. До м’яса додається сіль.
  • У сковороду повертаються овочі, заливається вода, всипається кориця, сіль за смаком. Разом інгредієнти варяться пару хвилин.
  • Залишилося висипати в ємність кус-кус, вимкнути вогонь, накрити сковороду кришкою і залишити її на плиті до повного всмоктування рідини в крупу.

Дрібно нарізана зелень петрушки додається вже готову страву безпосередньо перед подачею до столу.

Дивіться також:  Курка з грибами в сметанному соусі – 9 рецептів смачного приготування
Прокрутка до верху