Як приготувати по-марокканські?
Такий варіант страви передбачає використання великої кількості овочів і східних спецій. Серед них: по 2 шт. редьки, ріпки, помідорів і цибулі, по 4 шт. моркви і невеликих кабачків, півкіло гарбуза, пучок гілочок коріандру, по щіпці меленого імбиру, куркуми, чорного перцю, солі. Також потрібно взяти по 750 г будь-якого м’яса і крупи, 130 г розмоченого нуту, масло, воду.
- Великі шматки м’яса, коріандр, сіль, всі спеції і нарізану кільцями цибулю відправляються в каструлю. До продуктів додається невелика кількість води, і вони гасяться 12-15 хвилин.
- Томати обливають окропом і позбавляються від шкірки.
- Кус-кус висипається в широку тарілку, поливається рослинним маслом і перетирається з цим рідким інгредієнтом.
- В пів-літра теплої води додається 1 ст. л. крупної солі. Остання повинна добре розчинитися в рідині.
- Розсипану крупу потрібно поступово поливати солоною водою, і перетирати кус-кус (як у випадку з маслом). Він повинен весь просочитися рідиною.
- Пропарений нут відправляється в каструлю з м’ясом. До продуктів додається ще вода.
- Крупа, пропитавшаяся солоною водою, готується на пару. Потім знову розсипається на столі, позбавляється від грудочок і сбрызгивается теплою рідиною. Процедура повторюється три рази. Після кожного пропарювання обсяг крупи буде збільшуватися.
- Всі овочі, нарізані і очищені великими шматками, відправляються в каструлю до м’яса з нутом. У ємність додається сіль за смаком, а також заливається нова порція води. Разом інгредієнти варяться до готовності овочів.
- Пропарений три рази кус-кус висипається на широку тарілку. Всю його поверхню потрібно полити соусом з каструлі. Після цього в середину блюда прямо на крупу викладається м’ясо, а по краях – шматки овочів.
Таке частування стане повноцінним обідом або вечерею.