По-іспанськи
Блюдо, приготовлене по традиційному іспанському рецептом, завжди включається в себе оливки. А замість води для нього краще всього взяти яловичий бульйон (450 мл). Також потрібно використовувати: 1 болгарський перець, 1 ст. крупи, 470 г фаршу з яловичини, половинку білої цибулини, 2 часникового зубчики, півсклянки оливок, по дрібці солі, меленого кмину і сухих листочків чебрецю.
- Склянку води доводиться до кипіння, після чого вогонь відразу вимикається, і в каструлю відправляється кус-кус.
- Фарш обсмажується на олії до напівготовності. В процесі його потрібно ложкою розібрати на дрібні шматочки.
- У сковороду до м’яса відправляється подрібнену цибулю, часник, сіль і всі приправи. Інгредієнти смажаться разом пару хвилин.
- У ємність з м’ясом і овочами вливається яловичий бульйон, і засипаються оливки, нарізані тонкими слайсами. Приблизно через 5 хвилин додаються ще кубики болгарського перцю. Гасити масу потрібно до тих пір, поки кількість бульйону в сковороді не зменшиться приблизно в 2 рази.
- Розмоклий кус-кус перекладається в глибоку миску і злегка спушують виделкою. Зверху він заливається сумішшю інгредієнтів з сковороди.
Перед подачею до столу страву має настоятися 10 хвилин, щоб крупа встигла добре просочитися гарячим соусом.