Кускус – 8 рецептів приготування кус-куса

По-іспанськи

Блюдо, приготовлене по традиційному іспанському рецептом, завжди включається в себе оливки. А замість води для нього краще всього взяти яловичий бульйон (450 мл). Також потрібно використовувати: 1 болгарський перець, 1 ст. крупи, 470 г фаршу з яловичини, половинку білої цибулини, 2 часникового зубчики, півсклянки оливок, по дрібці солі, меленого кмину і сухих листочків чебрецю.

  • Склянку води доводиться до кипіння, після чого вогонь відразу вимикається, і в каструлю відправляється кус-кус.
  • Фарш обсмажується на олії до напівготовності. В процесі його потрібно ложкою розібрати на дрібні шматочки.
  • У сковороду до м’яса відправляється подрібнену цибулю, часник, сіль і всі приправи. Інгредієнти смажаться разом пару хвилин.
  • У ємність з м’ясом і овочами вливається яловичий бульйон, і засипаються оливки, нарізані тонкими слайсами. Приблизно через 5 хвилин додаються ще кубики болгарського перцю. Гасити масу потрібно до тих пір, поки кількість бульйону в сковороді не зменшиться приблизно в 2 рази.
  • Розмоклий кус-кус перекладається в глибоку миску і злегка спушують виделкою. Зверху він заливається сумішшю інгредієнтів з сковороди.

Перед подачею до столу страву має настоятися 10 хвилин, щоб крупа встигла добре просочитися гарячим соусом.

Дивіться також:  Як приготувати манну кашу на молоці без грудочок – 4 смачні рецепти
Прокрутка до верху