Квас з цикорію – 8 швидких рецептів приготування в домашніх умовах

Квас з цикорію – це простий та освіжаючий напій. Квас готується шляхом натурального бродіння, чому виходить такий ядрений і трохи кислуватий смак. Причому квас на основі цикорію вважається набагато кориснішим за класичний варіант. Приготувати його можна в домашніх умовах за кілька годин. Для квасу можна брати будь-який розчинний цикорій без ароматичних добавок.

Квас із цикорію на 3 літри в домашніх умовах

Квас із цикорію на 3 літри в домашніх умовах може приготувати кожен. Безперечним фактом є те, що домашній напій має натуральний склад і насичений смак без жодних консервантів.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Лимонна кислота – 1 ч.л.
  • Вода – 2.8 л.
  • Родзинки – 10 шт.
  • Цикорий – 1 ст.л.
  • Цукор-пісок – 130 гр.
  • М’ята свіжа – 1 гілка
  • Сухі дріжджі – 1.5 ч.л.

Процес приготування:

Як приготувати цикорій в домашніх умовах? Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде 3 літри ядреного російського напою. Ви можете готувати квас в одній банці або в кількох менших обсягах. Підготуйте ємності: промийте їх і просушіть. У банку всипте цукор, лимонну кислоту та цикорій.

Закип’ятіть у чайнику воду. Влийте окріп у ємність. Туди ж додайте листочки м’яти та родзинки. Ємність із заготівлею залиште за кімнатної температури, щоб рідина остигала.

Коли вода у банку охолоне, всипте дріжджі, перемішайте, щоб вони розчинилися. Також можна відлити трохи суміші у меншу ємність, розвести в ній дріжджі, потім повернути у загальну ємність.

Після цих маніпуляцій у вас у банку вийде трохи каламутна темна рідина. Надішліть ємність в холодильник на ніч.

Наступного ранку на поверхні квасу ви побачите багато бульбашок. Це означає, що процес пройшов вірно.

Квас із цикорію можна відразу ж вживати. Подавайте його в охолодженому вигляді, за необхідності процідіть. Смачного!

Квас із цикорію з сухими дріжджами

Квас із цикорію із сухими дріжджами – це смачний, трохи газований напій, який легко можна приготувати своїми руками. Влітку, такий натуральний квас чудово втамовує спрагу та освіжає. За смаком квас із цикорію дуже сильно нагадує бочковий хлібний квас.

Час приготування: 6 год.

Час приготування: 15-20 хв.

порцій – 7.

Інгредієнти:

  • Дріжджі сухі – 4 гр.
  • Вода – 2,5 л.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
  • Цикорій розчинний – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування готового квасу з цикорію вам знадобиться, власне, сам розчинний цикорій, цукор, лимонна кислота, дріжджі і фільтрована вода.

Крок 2. Влийте в каструлю воду, всипте 200 г цукру, столову ложку розчинного цикорію і половину чайної ложки лимонної кислоти. Перемішайте ложкою суміш і помістіть каструлю на вогонь. Доведіть суміш до кипіння на помірному вогні. Потім зніміть каструлю з вогню та остудіть квас приблизно до 30 градусів.

Крок 3. У теплу суміш із цикорію всипте сухі дріжджі, розмішайте, щоб вони розчинилися у теплій рідині.

Крок 4. Після цього перелийте квас у зручнішу ємність, наприклад, скляну банку. Закрийте кришкою і приберіть в тепле місце на 4-6 годин.

Крок 5. Коли квас із цикорію буде готовий, охолодіть його, поставивши на деякий час у холодильник. Потім його можна пити. Смачного!

Дивіться також:  Настоянка на журавлині – 6 рецептів

Квас із цикорію з лимонною кислотою

Квас із цикорію з лимонною кислотою – це чудовий домашній напій. Влітку він здорово освіжає, а взимку бадьорить і підвищує тонус. Причому смачний напій можна отримати абсолютно з різних продуктів, але пропонуємо зробити його з цикорію з додаванням лимонної кислоти.

Час приготування: 7 год.

Час приготування: 15-20 хв.

порцій – 2-3.

Інгредієнти:

  • Вода – 2,5 л.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Цикорій розчинний – 1 ст.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 1 год.
  • Родзинки – 8 шт.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Влийте в каструлю 2,5 л води. Покладіть її на вогонь і закип’ятіть воду. Всипте в окріп одну столову ложку з гіркою розчинного цикорію.

Крок 2. Далі в каструлю з розчиненим у воді цикорієм всипте 150 г цукру і половину чайної ложки лимонної кислоти. Перемішайте вміст каструлі і дайте охолонути рідини до 34-37 градусів. Для швидкого процесу можна помістити каструлю в таз з холодною водою.

Крок 3. Коли рідина охолоне, перелийте її в скляну банку і всипте дріжджі швидкодіючі, добре перемішайте, щоб вони розчинилися. Банку прикрийте кришкою і залиште на 3-4 години за кімнатної температури.

Крок 4. Через 3-4 години на поверхні квасу має з’явитися піна. За бажання додайте в нього промиті родзинки. Закрийте банку кришкою та поставте її в холодильник ще на 2-3 години.

Крок 5. Готово, квас із цикорію з лимонною кислотою подавайте в охолодженому вигляді. Смачного!

Швидкий квас із цикорію на 1,5 літра

Швидкий квас із цикорію на 1,5 літра – це оригінальний саморобний напій, який зможе замінити звичні лимонади та соки, які ми зазвичай вибираємо влітку, щоб вгамувати спрагу та освіжитися. У нього чудовий яскравий смак, пити його найприємніше в охолодженому вигляді.

Час приготування: 8-10 год.

Час приготування: 15-20 хв.

порцій – 3-5.

Інгредієнти:

  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
  • Тремтіння сухе – 0,5 ч.л.
  • Вода кип’ячена – 1400 мл.
  • Цукор-пісок – 5 ст.
  • Цикорій розчинний – 1 ст.

Процес приготування:

Квас 1. Квас завжди був і залишається дуже популярним напоєм. Для його приготування в домашніх умовах вам знадобиться вода, розчинний цикорій, цукор, сухі швидкодіючі дріжджі та лимонна кислота.

Крок 2. Щоб усі інгредієнти, що входять в основу квасу, з’єдналися, всипте столову ложку з гіркою розчинного цикорію, 5 столових ложок цукру і половину маленької ложки лимонної кислоти в ємність і залийте приблизно 150 мл окропу. Все добре перемішайте і дайте суміші трохи охолонути.

Крок 3. Для додавання дріжджів рідина має бути не більше ніж 35-40 градусів. Перелийте масу, що остигнула, в пляшку ємністю півтора літра. Долийте в неї теплу кип’ячену воду. Всипте половину чайної ложки швидкодіючих дріжджів, розмішайте. Закрийте банку кришкою.

Крок 4. Залишіть банку в закритому вигляді з цикорієм квасом в теплому місці на 8-10 годин.

Крок 5. Через 8-10 годин, коли квас із цикорію буде готовий, остудіть його, влийте в глечик і ставте на стіл. Смачного!

Дивіться також:  Коктейль Негроні (Negroni) – 4 рецепта приготування в домашніх умовах

Домашній квас із цикорію з родзинками

Домашній квас із цикорію з родзинками готується максимально просто, без будь-яких спеціальних заквасок. Тому будь-хто може приготувати цей чудовий та тонізуючий напій у себе вдома. Ізюм не тільки позитивно позначиться на смаку напою, але й посприяє натуральному бродінню.

Час приготування: 5 год.

Час приготування: 15-20 хв.

порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Кислота лимонна – 1 год.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Дріжджі сухі – 1 год.
  • Родзинки – за смаком.
  • Цикорій розчинний – 4,5 ч.л.
  • Вода – 3 л.

Процес приготування:

Крок 1. Технологія приготування квасу є досить простою, щоб ви змогли приготувати напій самостійно. У каструлю влийте 3 літри води, доведіть рідину до кипіння.

Крок 2. У гарячу воду всипте 250 г цукру, чайну ложку лимонної кислоти і 4,5 чайні ложки розчинного цикорію. Все добре перемішайте і залиште каструлю за кімнатної температури, щоб суміш охолола до 40 градусів.

Крок 3. Охолоджену суміш цикорію, цукру та лимонної кислоти перелийте в банку, всипте швидкодіючі сухі дріжджі і добре перемішайте.

Крок 4. Шийка банки затягніть харчовою плівкою, зробіть у ній кілька проколів зубочисткою і залиште ємність на 4 години в теплому місці. Після цього часу ви помітите на поверхні квасу пінку, це означає, що напій майже готовий. Покладіть у банку з квасом родзинки, він посилить бродіння і зробить газований напій.

Крок 5. Щільно закрийте кришкою банку і помістіть в холодильник. Подавайте квас із цикорію з родзинками в охолодженому вигляді. Смачного!

Дуже смачний квас із цикорію на 5 літрів

Дуже смачний квас із цикорію на 5 літрів – це рецепт, який дозволить вам приготувати смачний напій для великого застілля або літнього пікніка. Квас виходить надзвичайно смачним, трохи газованим, з красивим глибоким кольором. Подавати його найкраще в охолодженому вигляді.

Час приготування: 2-3 год.

Час приготування: 15-25 хв.

порцій – 20.

Інгредієнти:

  • Кислота лимонна – 1 год.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Вода холодна – 5 л.
  • Дріжджі сухі – 11 грн.
  • Цикорій розчинний – 40 гр.
  • Настоянка м’яти перцевої – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування напою у такій великій кількості вам знадобиться об’ємна каструля. Влийте в ємність холодну воду і всипте розчинний цикорій, суміш змішайте ложкою.

Крок 2. Далі всипте 400 г цукру і чайну ложку лимонної кислоти, знову добре перемішайте.

Крок 3. І нарешті влийте чайну ложку настоянки перцевої м’яти. Ще раз добре перемішайте, щоб усі інгредієнти почали розчинятися у холодному оді.

Крок 4. Покладіть каструлю на вогонь, поступово доведіть суміш до кипіння. Як тільки рідина закипить, вимкніть плиту.

Крок 5. Далі необхідно дочекатися, поки розчин із цикорію охолоне до 33-35 градусів. Тепер можна всипати сухі дріжджі, перемішуйте квас до розчинення.

Крок 6. Потім розлийте квас з цикорію по пляшках і зберігайте у холодильнику чи іншому прохолодному місці трохи більше 4 діб.

Крок 7. Подавайте квас на стіл у охолодженому вигляді. Смачного!

Дивіться також:  Рецепт квасу з чорного хліба

Квас із цикорію без дріжджів

Квас з цикорію без дріжджів – це корисний та смачний домашній напій. Найкраще для нього вибирати цикорій без добавок та ароматизаторів. З цикорію квас виходить не надто насиченим і в міру солодким. В охолодженому вигляді він легко вгамовує спрагу.

Час приготування: 7-8 год.

Час приготування: 20-25 хв.

порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Мед натуральний – 15 гр.
  • Вода – 1 л.
  • Сік лимонний – 1 ст.
  • Сахароміцети (ентерол) – 1 капсула
  • Родзинки – 8 шт.
  • Цикорій розчинний – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку в невеликій ємності з’єднайте приблизно 15 грамів натурального меду, це неповна столова ложка, і повну столову ложку цикорію. Залийте інгредієнти 150мл. окропу, добре перемішайте, щоб усе розчинилося. Потім відставте масу набік, щоб вона охолола до теплої температури.

Крок 2. Воду, що залишилася, також доведіть до кипіння і остудіть до 33-35 градусів. Влийте воду в банку, додайте суміш цикорію та меду. Видавіть столову ложку лимонного соку в ємність і всипте вимиті родзинки.

Крок 3. Далі візьміть одну капсулу цукроміцети, в аптеці ця речовина продається під назвою «ентерол». Додайте капсулу до отриманої суміші і добре перемішайте.

Крок 4. Затягніть банку харчовою плівкою або закрийте кришкою. Залишіть квас на 7-8 годин у теплому місці. Якщо через 8 годин ви побачите, що родзинки спливли, значить квас з цикорію готовий.

Крок 5. Готовий квас остудіть у холодильнику і можна після цього куштувати цей чудовий напій. Смачного!

Квас із цикорію з м’ятою

Квас з цикорію з м’ятою – це чудовий напій зі свіжими нотками, який буде дуже доречним у літню спеку. Корисно знатиме, що корінь цикорію містить натуральний полісахарид інсулін. Він нормалізує рівень цукру на крові. Тому квас не тільки вгамовує спрагу, а й дуже корисний для функціонування організму.

Час приготування: 7-8 год.

Час приготування: 20-25 хв.

порцій – 12.

Інгредієнти:

  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Вода – 6 л.
  • Кислота лимонна – 1 год.
  • Цикорий – 4 ст.л.
  • М’ята – 4 гілки.
  • Дріжджі сухі – 1 год.

Процес приготування:

Крок 1. Підберіть об’ємну каструлю для приготування великої порції квасу. У ємність насипте 500 г цукру, 4 столові ложки розчинного цикорію, чайну ложку з гіркою лимонної кислоти і покладіть вимиті м’ятні гілочки.

Крок 2. Інгредієнти в каструлі залийте літром гарячої кип’яченої води, добре перемішайте, щоб розчинився цукор.

Крок 3. Суміш, яка у вас вийшла, відставте набік, щоб вона охолола приблизно до 35 градусів. Після цього в неї можна додати сухі дріжджі і влити теплу кип’ячену воду, що залишилася.

Крок 4. Залишіть заготовку на 6-8 годин, можна залишити на всю ніч. Після закінчення зазначеного часу її поверхні з’явиться пінка. Після цього перелийте квас у зручні для зберігання ємності та помістіть у холодильник.

Квас 5. Квас із цикорію з м’ятою виходить дуже смачним. І з часом розкриває свої смакові якості ще більше. Зберігайте напій у холодильнику протягом 3-4 днів. Смачного!