Квашена капуста класична – 10 рецептів хрумкої та соковитої квашеної капусти в домашніх умовах

Квашена капуста – це один з найпопулярніших і найсмачніших різносолів, який тільки можна приготувати своїми руками, використовуючи виключно прості та бюджетні продукти. Квасити овоч можна різними способами, наприклад, просто посоливши і прибравши в прохолодне приміщення, а можна окремо приготувати розсіл і залити цією сумішшю подрібнені інгредієнти. Така закуска відмінно замінить свіжі овочі в холодну пору року, коли ціни на них просто зашкалюють, а смаку та натуральності в них і зовсім немає. Подайте хрустку капусту до столу у поєднанні з відвареною картоплею або під чарку міцного алкоголю. Повірте, всі дегустатори залишаться задоволені та ситі!

Класична квашена капуста в домашніх умовах

Класична квашена капуста в домашніх умовах – це улюблена закуска, яку кожному з нас готували ще наші бабусі. То чому б нам не повторити цей простий і нехитрий рецепт, щоб насолодитися цим приголомшливим смаком і текстурою, що похрумтує?

Інгредієнти:

на – 5 порції

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 50 гр.
  • Сіль кам’яна – 3 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.

Процес приготування:

Як приготувати соковиту та хрумку квашену капусту в домашніх умовах? Насамперед знімаємо зіпсоване листя з качанів, вирізаємо качан, промиваємо овочі і очищаємо моркву.

Розрізаємо капусту навпіл і шаткуємо.

За допомогою терки подрібнюємо морквину та змішуємо з капустою.

Змішуємо овочі з сіллю та цукром і висипаємо в об’ємний посуд, цебро або каструлю.

Зверху укладаємо тарілку та встановлюємо гніт.

Заготовку залишаємо за кімнатної температури на три доби, потім висипаємо в таз і старанно заважаємо, випускаючи неприємні запахи.

Даємо постояти протягом години на столі і потім розподіляємо по банкам щільно заповнюючи їх. Квашена капуста готова! Накриваємо кришками та прибираємо в холодильник для подальшого зберігання. Смачного!

Хрумка і соковита квашена капуста в розсолі дуже простим способом

Хрумка і соковита квашена капуста в розсолі дуже простим способом – це смачна і ароматна закуска, яка запросто доповнить будь-який гарнір будь-яку основну страву з червоного м’яса або птиці. А при додаванні таких прянощів, як горошини перцю та лавр, капуста виходить не тільки смачною, а й ароматною.

Час приготування – 3 дні.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Капуста – 2,5 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Вода – 1,5 л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Соль – 2 ст.л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлю вливаємо воду і доводимо до кипіння, додаємо лавр, горошини перцю, цукор та сіль.

Крок 2. Склад перемішуємо та залишаємо під кришкою до повного остигання.

Крок 3. Не гаючи часу, капусту нарізаємо тонкою соломкою.

Крок 4. Знімаємо шкірку з моркви, коренеплоди обполіскуємо і натираємо за допомогою терки з буряка.

Крок 5. Змішуємо овочі.

Крок 6. Щільно укладаємо капусту з банку та заливаємо розсолом. Не накриваючи кришкою, ставимо в глибоку миску, куди стікатиме рідина – у такому вигляді залишаємо на три доби при кімнатній температурі.

Крок 7. Після закінчення зазначеного часу скляну банку обтираємо рушником, закриваємо і ставимо в холодильник або знімаємо пробу. Смачного!

Дивіться також:  Засолювання сала – 10 смачних рецептів приготування в домашніх умовах

Квашена капуста з морквою в каструлі

Квашена капуста з морквою в каструлі – це ароматна і хрумка закуска, яка розлітається з тарілок в одну мить, тому що її текстура і смак не може залишити нікого байдужим! Крім овочів, нам знадобиться лише сіль і зовсім небагато вільного часу.

Час приготування – 74 год.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 14-20.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна очищена – 5 кг
  • Морква – 1 кг
  • Сіль кам’яна – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. З качана видаляємо темне листя, капусту розрізаємо на чотири частини і нарізаємо тонкою соломкою.

Крок 2. Морквину трьом на тертці та викладаємо в окрему миску. Декілька великих жменей капусти висипаємо у велику ємність, посипаємо сіллю і активно розминаємо до появи соку, змішуємо з частиною моркви.

Крок 3. Повторюючи маніпуляцію, з’єднуємо всі компоненти, старанно утрамбовуючи качалкою.

Крок 4. Руками притискаємо склад так, щоб овочі повністю були вкриті соком – зверху ставимо вантаж і збоку встромляємо качалку для виходу газів.

Квасим капусту при кімнатній температурі протягом трьох днів, періодично протикаючи до дна, випускаючи бульбашки повітря. Через вказану кількість днів, знімаємо пробу та насолоджуємось. Смачного!

Домашня квашена капуста у відрі

Домашня квашена капуста у відрі – це заготівля, яка радуватиме вас протягом усієї зими та осені, а на готування доведеться витратити не більше півгодини. Найскладніше в приготуванні – це нашаткувати овочі і дочекатися бродіння. Після необхідних процесів закуска відмінно зберігається в банках в холодильнику або льоху.

Час приготування – 3-4 діб.

Час приготування – 30 хв.

Порцій – 15.

Інгредієнти:

  • Капуста – 4,5-5 кг.
  • Морква – 1 шт.
  • Соль – 5-6 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу очищаємо та ополіскуємо моркву, зачищаємо качан від зіпсованого листя та качан.

Крок 2. Нарізаємо капусту тонкою соломкою або невеликими квадратиками, висипаємо в глибоку ємність.

Крок 3. У ту саму ємність натираємо морквину, використовуючи терку із середніми отворами.

Крок 4. Компоненти солимо та активно розминаємо руками близько трьох хвилин, потім даємо постояти 15 хвилин для виділення соку.

Крок 5. Наповнюємо овочами емальоване відро та заливаємо залишками соку.

Крок 6. Овочі «притоплюємо» в рідині та встановлюємо гніт, переносимо до приміщення з кімнатною температурою та залишаємо на 3-4 доби.

Крок 7. Після закінчення зазначеного часу розподіляємо закуску по банкам і заливаємо розсолом. Смачного!

Квашена капуста без оцту в 3-х літровій банці

Квашена капуста без оцту в 3-х літровій банці – це соковита і хрумка страва, яка буде користуватися попитом на столі, як під час обіду, так і під час вечері. Мінімум зусиль та праці, а в результаті ми отримаємо неймовірно апетитну та смачну закуску, яка сподобається кожному!

Час приготування – 2 дні 9 год.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 12.

Інгредієнти:

  • Капуста – 2,5 кг.
  • Морква – 2 шт.
  • Соль – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 0,5 ч. л.
  • Вода – 1,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Згідно зі списком інгредієнтів, наведених вище, готуємо продукти.

Дивіться також:  Смажений сир халумі на сковороді – 5 рецептів з покроковими фото

Крок 2. Морквину очищаємо і ополіскуємо, подрібнюємо за допомогою терки.

Крок 3. Ножем або шатківницею нарізаємо капусту.

Крок 4. Овочі добре перемішуємо.

Крок 5. Для розсолу доводимо воду з прянощами, сіллю та перцем до кипіння, прибираємо з конфорки та остуджуємо.

Крок 6. Щільно укладаємо овочеве асорті в банку і заливаємо розсолом, ставимо конструкцію в каструлю і протикаємо ножем до самого дна. Наполягаємо три доби за кімнатної температури.

Крок 7. Через кілька днів капусту віджимаємо і подаємо до столу, збризкавши ароматною олією. Смачного!

Хрумка квашена капуста з яблуками

Хрумка квашена капуста з яблуками – це смачна страва, що має неперевершений аромат і неповторний кисло-солодкий смак, не схожий ні на що інше. Приготуйте таку закуску лише один раз, і ви назавжди відмовитеся від того, що нам пропонують у магазинах.

Час готування – 3 доби

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Капуста – 500 гр.
  • Яблуко – 100 гр.
  • Морквина – 100 гр.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Сіль – 4 гр.
  • Цукор-пісок – 8 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Яблучну м’якоть ріжемо на довільні скибочки, натираємо моркву на тертці.

Крок 2. Шинкуємо білокачанну капусту.

Крок 3. У каструлю відправляємо овочі, цукор, сіль, лаврушку та горошини перцю.

Крок 4. Старанно розминаємо складові руками.

Крок 5. Частину овочевого асорті перекладаємо у банку.

Крок 6. Зверху висипаємо жменю яблук.

Крок 7. Аналогічно заповнюємо всю ємність. Нещільно прикриваємо кришкою та залишаємо на робочій поверхні на 3-5 днів, періодично протикаючи капусту та випускаючи гази.

Крок 8. Ароматну капусту з фруктовими нотками подаємо до столу та насолоджуємось. Смачного!

Солодка квашена капуста із цукром

Солодка квашена капуста з цукром – це універсальна страва, яку можна подати до столу як закуску, а можна начинити дріжджові пиріжки, зварити борщ або борщ, а також приготувати ароматний бігус. І що з перерахованого вище вам не припало до душі – смачно буде в будь-якому випадку!

Час приготування – 78 год. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порцій – 4-5.

Інгредієнти:

  • Капуста – 900 гр.
  • Вода – 1 л.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Соль – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу очищаємо і промиваємо овочі, воду з сіллю доводимо до кипіння і даємо повністю охолонути, стерилізуємо і обсушуємо банку.

Крок 2. Качан розрізаємо на 4 сегменти і максимально тонко шаткуємо, висипаємо в таз.

Крок 3. До капусти натираємо на тертці моркву та старанно розминаємо інгредієнти руками, щоб виділився сік.

Крок 4. Щільно утрамбовуючи компоненти, заповнюємо посуд.

Крок 5. Заливаємо склад сольовим розчином і ставимо в глибоку миску, куди витікатиме розсіл.

Крок 6. Через три дні сік зливаємо і змішуємо з|із| цукровим піском, знову заливаємо капусту і ставимо в холодильник ще на 10-12 годин. Смачного!

Квашена капуста з морквою швидкого приготування

Квашена капуста з морквою швидкого приготування – це ароматна і дуже смачна закуска на швидку руку, яку можна подати до столу лише через одну добу. Доповніть хрустку капусту відвареним птахом або запеченим м’ясом і вуаля – смачна вечеря вже на вашому столі.

Дивіться також:  Засолювання ікри форелі - 10 швидких і смачних рецептів у домашніх умовах

Час приготування – 24 год.

Час приготування – 10-15 хв.

Порцій – 8-10.

Інгредієнти:

  • Морква – 1 шт.
  • Капуста – 2 кг.
  • Часник – 6 зубів.
  • Вода – 1 л.
  • Соль – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ст.
  • Олія – ​​150 мл.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Оцет столовий 9% – 150 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. Будь-яким зручним способом шаткуємо капусту.

Крок 3. Висипаємо нарізку в глибоку ємність, зручну для перемішування.

Крок 4. Потім подрібнюємо моркву, використовуючи тертку для овочів по-корейськи.

Крок 5. Видавлюємо зубчики очищеного часнику та ретельно перемішуємо.

Крок 6. Утрамбовуємо овочі в банку і заливаємо маринадом. Для приготування маринаду доводимо до кипіння воду з додаванням цукру, солі та лаврового листа. Наприкінці варіння вливаємо оцет і повністю охолоджуємо.

Крок 7. Заготівлю забираємо в холодильник на добу і відразу ж приступаємо до трапези. Смачного!

Квашена капуста з журавлиною в домашніх умовах

Квашена капуста з журавлиною в домашніх умовах – це закуска на всі часи, тому скільки б ви її не приготували, з’їдено буде все – гарантовано. При додаванні кислих ягід, страва миттєво починає грати новими фарбами і насичується неперевершеним ароматом.

Час приготування – 50 год.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 2 кг.
  • Журавлина – 150 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Соль – 4 ст.л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Лавровий лист – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Ягоди перебираємо та промиваємо, відкидаємо на сито і даємо стекти.

Крок 2. Тонкою соломкою нарізаємо капусту.

Крок 3. Натираємо на тертці очищену моркву.

Крок 4. Активно змішуємо овочі з цукровим піском та сіллю.

Крок 5. Треть капусти викладаємо в глибоку ємність, додаємо жменю ягід і один лист лавра. Подібним чином, повторюємо ще два шари.

Крок 6. Витримуємо овочі під гнітом при кімнатній температурі 5-6 днів, перед подачею віджимаємо і заправляємо олією. Готуйте та отримуйте задоволення!

Соковита та хрумка квашена капуста без цукру

Соковита та хрумка квашена капуста без цукру та води – це страва, у складі якої ви не зустрінете абсолютно нічого зайвого. При бродінні у власному соку, овочева нарізка насичується дивовижним смаком та ароматом. А до столу подавати, рекомендується в поєднанні з червоною або цибулею і ароматною олією.

Час приготування – 78 год.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 2,5 кг.
  • Морква – 150 гр.
  • Сіль – 75 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Виготовляємо продукти за списком.

Крок 2. Шинкуємо капусту тонкою соломою.

Крок 3. За допомогою терки подрібнюємо морквину.

Крок 4. Руками добре змішуємо овочі, домагаємося виділення соку.

Крок 5. Далі перемішуємо компоненти із сіллю і висипаємо в каструлю, ставимо вантаж і щодня робимо глибокі проколи, випускаючи гази.

Квасим капусту протягом 3-5 діб і знімаємо пробу. Смачного!