Квашена капуста з журавлиною – 9 рецептів смачної, хрусткої квашеної капусти домашнього приготування

Квашена капуста сама по собі дуже смачна. Якщо в неї додати журавлину, вона буде набагато корисніше! Без солінь з капусти не обходиться застілля, ця закуска завжди розходяться на «ура». Процес закваски займає як мінімум 2-3 дні. Тим, хто не хоче чекати, допоможе рецепт квашеної капусти з журавлиною на швидку руку.

Класична квашена капуста з журавлиною

Капуста квашена доступна круглий рік з-за низького вмісту калорій і благотворного впливу на організм, її потрібно як можна частіше готувати.

Необхідні продукти:

  • качан капусти на 3 кг;
  • солі -50 г;
  • цукру -20 г;
  • журавлина -70 г;
  • лавровий лист;
  • запашний і чорний перець;
  • гвоздика —3-5 шт.

Приготування:

  • Перш за все, потрібно правильно вибрати качан. Ранні сорти для закваски не підійдуть, найкраще взяти пізню капусту.
  • Капусту вибирати потрібно по зовнішнім виглядом і вагою, якщо постукати по ній рукою, вона повинна бути щільною. Мати властивий білокачанній капусті колір. Рихла з малою вагою не підійде, така капуста в результаті вийде м’якою і несмачною. Трапляється така капуста, яка гірчить, її брати не слід.
  • Журавлину при заквасці кладуть свіжу або заморожену особливої різниці в цьому немає.
  • Підготовлений качан нашаткувати ножем або спеціальною теркою в глибоку миску. Додати сіль, цукор, перетерти руками, щоб пустила сік. Приправити спеціями.
  • Далі всипати журавлину, знову перемішати і можна укладати в посуд, де вона буде кваситься.
  • Заквашувати краще в скляній банці або нержавіючої посуді. У давні часи квашення готували у дерев’яних діжках, у них капуста виходить хрусткою і зберігається всю зиму.
  • Закривати кришкою посуд не потрібно, а ось гніт буде дуже корисний. Щоб вона не обвітрилася, покладіть зверху капустяний лист.
  • Під час бродіння 2-3 дні слід періодично проколювати вміст банки паличкою.
  • Тримати в теплому місці, коли буде готове — помістити на зберігання в холод.
Дивіться також:  Курка в клярі – 14 рецептів на сковороді, мультиварці, в духовці

Солити квашення виключно кухонної морською сіллю, не можна брати йодовану і дрібного помелу сіль.