Квашені баклажани – 8 кращих рецептів

Багато любителі мочених яблук і кислої капусти нічого не чули про квашені баклажани. Пропонуємо вчасно заготовити хрустке ласощі, яке послужить хорошою закускою.

Квашені баклажани — стандартний рецепт

Смачне і корисне блюдо, яке по достоїнству оцінять найвибагливіші гурмани.

Інгредієнти:

  • часник – головка;
  • баклажан – 3 шт.;
  • харчова сіль – 1 ст. ложка;
  • петрушка – 20 р.

Приготування:

  • Зрізати з синеньких плодоніжки. Влити воду. Зварити.
  • Розділити часникову головку на зубки. Обірвати від стебла, листя петрушки.
  • Порубати зелень. Подрібнити часникові зубки. Можете скористатися чесночницей або дрібної теркою.
  • Злити рідину з баклажанів. Остудити. Плоди повинні бути повністю готові. Сирі зіпсують смак страви.
  • Віджати кожен плід. Зайва волога не потрібна. Для цього знадобиться кожен баклажан розрізати навпіл. Викласти на дошку. Зверху накрити другою. Поставити прес. Потримати чверть години.
  • У часник насипати петрушку. Підсолити і перемішати. Отриману начинку помістити в кожну заготовку. З’єднати дві половинки.
  • Викласти в ємність. Накрити тарілкою. Поставити гніт.
  • Настоювати три дні. Перемістити до холодильне відділення. Потримати добу.

З морквою, зеленню і часником

Чудова закуска, яка зберігає свої смакові якості всю зиму.

Інгредієнти:

  • баклажани – 2,3 кг;
  • цукор – 0,5 гуртки;
  • морква – 2 шт.;
  • вода – 1,5 літра окропу;
  • сіль – 0,5 гуртки;
  • часник – 14 зубков;
  • оцет – 100 мл;
  • зелень – 45 р.

Приготування:

  • Зрізати Хвостики з усіх плодів. Проварити. Вода повинна бути подсолена. Плоди повинні стати м’якими.
  • Дістати і остудити баклажани. Зробити розріз по центру. До кінця не розрізати. Помістити під прес заготовки. Витримати ніч.
  • Натерти морквину. Порізати подрібніше часникові зубки і зелень. З’єднати. У центр кожної заготовки помістити начинку. Закрити. Викласти в ємність.
  • Цукор насипати сіль. Перемішати. Налити воду. Перемішати. Залити оцтом.
  • Отриманою рідиною залити баклажани. Поставити гніт. Остудити. Баклажани, фаршировані морквою і часником можна вживати і зберігати всю зиму.
Дивіться також:  Курка з чорносливом — 5 рецептів смачних страв

По-грузинськи

Щоб продегустувати готову страву, доведеться почекати тиждень.

Інгредієнти:

  • вода – 2 літри для розсолу;
  • баклажани – 18 шт.;
  • оцет – 1 ст. ложка 9%;
  • морквина – 360 г;
  • цукор – 1 ст. ложка;
  • часник – 6 зубчиків;
  • сіль – 3 ст. ложки;
  • червоний перець гострий мелений – 0,4 ч. ложки.

Приготування:

  • Промити плоди. Видалити плодоніжку. Розрізати уздовж, але до кінця не розрізати.
  • Підсолити воду. Викласти плоди і відварити.
  • Дістати. Остудити і поставити під прес. Вся зайва рідина повинна вийти.
  • Натерти моркву. Використовуйте тертці для моркви по-корейськи. На дрібній тертці подрібнити часникові зубчики. Порубати зелень. З’єднати. Посипати перцем.
  • У центр кожного плоду помістити начинку. Викласти в ємність.
  • Закип’ятити воду. Підсолити. Насипати цукор. Влити оцет. Залити заготовки. Поставити на плоди гніт. Накрити кришкою і відставити на чотири дні. Перемістити до холодильник і настояти три дні.

Квасимо баклажани на зиму

Якщо вам набридли звичайні консервовані страви, спробуйте приготувати дивного смаку закуску, яка зачарує всіх гостей з першої секунди.

Інгредієнти:

  • оцет 9% — 0,3 гуртки;
  • баклажани – 21 шт.;
  • вода – 240 мл;
  • свіжа м’ята – 1 гуртка листя;
  • сіль – 3 ст. ложки на кожен плід;
  • часник – 8 зубчиків.

Приготування:

  • Для приготування зупиніть вибір на плодах невеликої довжини. Відрізати плодоніжку.
  • Надрізати навпіл. У центр засипати сіль. Відставити на півгодини. Промити і просушити.
  • У каструлю влити воду.Прогріти. Покласти баклажани і відварити. Дістати і остудити.
  • Простерилізувати банку. Нашаткувати зелень. Нарізати часникові зубки. Змішати.
  • Віджати плоди. Викласти в центр кожної зелень. Помістити в ємність.
  • В оцет налити воду. Додати сіль. Розмішати.
  • Залити заготовки. Накрити марлею. Відставити на пару днів. Вкрити простерилізованій кришкою. Прибрати в холодильник.
  • Зберігати можна весь зимовий період. До дегустації приступити можна через тиждень.
Дивіться також:  Як приготувати баранину – 13 найсмачніших рецептів

Готуємо з капустою

Смачний варіант приготування дивовижного страви. Приготувавши запропоноване ласощі, ви різноманітите свій раціон і напитаете організм вітамінами в зимовий період часу.

Інгредієнти:

  • часник – 2 шт.;
  • баклажани – 1500 г;
  • сіль – 75 г;
  • капуста – 420 г;
  • вода – 1500 мл для розсолу;
  • морква – 120 г;
  • перець чилі;
  • солодкий перець – 2 шт.

Приготування:

  • Відрізати плодоніжки. Взяти вилку і проткнути плоди. Помістити у воду і проварити.
  • Накришити капусту. Моркву натерти. Нарізати перець. Часник видавити. Змішати і підсолити.
  • У воду насипати сіль. Закип’ятити. Охолодити.
  • Остудити баклажани. Надрізати навпіл. Сік віджати. Помістити в середину капусту.
  • Взяти нитку і замотати заготовки. Помістити в ємність. Залити розсолом. Закрити кришкою. Поставити гніт. Витримати три дні.
  • Заховати в холодильник.

Як зробити по-корейськи

Красиве блюдо виходить корисним і дуже смачним. Незрівнянний аромат закрутить голову, а овочі допоможуть наситити організм корисними вітамінами.

Інгредієнти:

  • перець в горошках;
  • баклажан – 10 шт.;
  • кухонна сіль – 3 ч. ложки;
  • морква – 5 шт.;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • часник – 8 зубчиків;
  • цибуля – 5 шт.;
  • вода – 0,5 гуртки;
  • столовий оцет – 120 мл;
  • болгарський перець – 15 шт.;
  • спеції;
  • оливкова олія – 100 мл;
  • перець гострий – стручок;
  • петрушка – 110 р.

Приготування:

  • Крупно порубати баклажани. Помістити у воду. Витримати чверть години.
  • Взяти тертці для моркви по-корейськи. Натерти морквину. Цибулю і перець подрібнити.
  • У каструлю залити масло. Прогріти. Закинути цибулю. Прожарити. Додати моркву і слідом перці. Засмажити.
  • Баклажани віджати. Помістити до засмажки. Залити водою. Насипати сіль. Підсолодити. Додати горошини перцю.
  • Загасити півгодини. Залити оцтом. Помістити зелень. Додати часникові зубки і спеції. Потомити чверть години.
  • Розкласти по банках. Закатати.

Баклажани, фаршировані овочами

Прекрасна заготівля на зиму, яка довгий час зберігає свої поживні та смакові якості.

Дивіться також:  Перловка з м’ясом – 7 рецептів

При виборі плодів зупиніть вибір на твердих баклажани середнього розміру. На поверхні не повинно бути пошкоджень і вм’ятин.

Інгредієнти:

  • часник – 3 шт.;
  • баклажани – 8 шт.;
  • лаврушка – 2 аркуша;
  • морква – 3 шт.;
  • сіль – 2 ст. ложки;
  • запашний перець – 5 горошин;
  • червоний перець чилі – 1 стручок;
  • перець чорний – 10 горошин;
  • петрушка – 45 г;
  • окріп – 1 літр.

Приготування:

  • Надрізати кожен плід баклажана. Проварити. Вода повинна бути підсоленою. Дістати. Остудити. Віджати зайву рідину. Для цього встановити на плоди прес і потримати годину.
  • Нарізати перець. Змішати з листям петрушки. Порубати часник і додати до перцю. Нарізати моркву. З’єднати продукти. Помістити в центр баклажанів.
  • У воду додати лаврушку і підсолити. Закинути горошини перцю. Прогріти. Остудити.
  • Зав’язати заготовки ниткою. Залити розсолом. Поставити під гніт. Готувати три дні.

З листям селери

Аромат селери і гострота часнику допоможуть повністю розкрити неймовірні смакові якості баклажана.

Інгредієнти:

  • цибуля – 3 шт.;
  • баклажани – 3 кг;
  • сіль – 3 ст. ложки;
  • солодкий болгарський перець – 500 г;
  • вода – 3,1 літра для розсолу;
  • столовий оцет – 170 мл (9%);
  • помідори – 750 г;
  • рослинна олія – 200 мл;
  • селера – 55 г;
  • гіркий перець – 1 стручок;
  • часник – 12 зубков.

Приготування:

  • На часточки нарізати баклажани.
  • Болгарський перець і гострий нарізати. Цибулю нашаткувати. Томати порубати.
  • Часник пропустити через часникодавку. Селеру нашаткувати.
  • Проварити баклажани. Вода повинна бути підсоленою. Залити оцет. Проварити вісім хвилин.Злити рідину.
  • Прогріти масло. В каструлю покласти селеру і частина часнику. Викласти частину томатів. Вкрити баклажанами. Розмістити часник. Полити маслом. Викласти селера. Розкласти перець, цибулю і томати. Вкрити баклажанами. Полити маслом.
  • Поставити гніт. Потримати день в кімнаті. Потім настоювати добу в холодильнику.
Прокрутка до верху