Квашені баклажани – 8 кращих рецептів

Багато любителі мочених яблук і кислої капусти нічого не чули про квашені баклажани. Пропонуємо вчасно заготовити хрустке ласощі, яке послужить хорошою закускою.

Квашені баклажани — стандартний рецепт

Смачне і корисне блюдо, яке по достоїнству оцінять найвибагливіші гурмани.

Інгредієнти:

  • часник – головка;
  • баклажан – 3 шт.;
  • харчова сіль – 1 ст. ложка;
  • петрушка – 20 р.

Приготування:

  • Зрізати з синеньких плодоніжки. Влити воду. Зварити.
  • Розділити часникову головку на зубки. Обірвати від стебла, листя петрушки.
  • Порубати зелень. Подрібнити часникові зубки. Можете скористатися чесночницей або дрібної теркою.
  • Злити рідину з баклажанів. Остудити. Плоди повинні бути повністю готові. Сирі зіпсують смак страви.
  • Віджати кожен плід. Зайва волога не потрібна. Для цього знадобиться кожен баклажан розрізати навпіл. Викласти на дошку. Зверху накрити другою. Поставити прес. Потримати чверть години.
  • У часник насипати петрушку. Підсолити і перемішати. Отриману начинку помістити в кожну заготовку. З’єднати дві половинки.
  • Викласти в ємність. Накрити тарілкою. Поставити гніт.
  • Настоювати три дні. Перемістити до холодильне відділення. Потримати добу.

З морквою, зеленню і часником

Чудова закуска, яка зберігає свої смакові якості всю зиму.

Інгредієнти:

  • баклажани – 2,3 кг;
  • цукор – 0,5 гуртки;
  • морква – 2 шт.;
  • вода – 1,5 літра окропу;
  • сіль – 0,5 гуртки;
  • часник – 14 зубков;
  • оцет – 100 мл;
  • зелень – 45 р.

Приготування:

  • Зрізати Хвостики з усіх плодів. Проварити. Вода повинна бути подсолена. Плоди повинні стати м’якими.
  • Дістати і остудити баклажани. Зробити розріз по центру. До кінця не розрізати. Помістити під прес заготовки. Витримати ніч.
  • Натерти морквину. Порізати подрібніше часникові зубки і зелень. З’єднати. У центр кожної заготовки помістити начинку. Закрити. Викласти в ємність.
  • Цукор насипати сіль. Перемішати. Налити воду. Перемішати. Залити оцтом.
  • Отриманою рідиною залити баклажани. Поставити гніт. Остудити. Баклажани, фаршировані морквою і часником можна вживати і зберігати всю зиму.

По-грузинськи

Щоб продегустувати готову страву, доведеться почекати тиждень.

Інгредієнти:

  • вода – 2 літри для розсолу;
  • баклажани – 18 шт.;
  • оцет – 1 ст. ложка 9%;
  • морквина – 360 г;
  • цукор – 1 ст. ложка;
  • часник – 6 зубчиків;
  • сіль – 3 ст. ложки;
  • червоний перець гострий мелений – 0,4 ч. ложки.

Приготування:

  • Промити плоди. Видалити плодоніжку. Розрізати уздовж, але до кінця не розрізати.
  • Підсолити воду. Викласти плоди і відварити.
  • Дістати. Остудити і поставити під прес. Вся зайва рідина повинна вийти.
  • Натерти моркву. Використовуйте тертці для моркви по-корейськи. На дрібній тертці подрібнити часникові зубчики. Порубати зелень. З’єднати. Посипати перцем.
  • У центр кожного плоду помістити начинку. Викласти в ємність.
  • Закип’ятити воду. Підсолити. Насипати цукор. Влити оцет. Залити заготовки. Поставити на плоди гніт. Накрити кришкою і відставити на чотири дні. Перемістити до холодильник і настояти три дні.

Квасимо баклажани на зиму

Якщо вам набридли звичайні консервовані страви, спробуйте приготувати дивного смаку закуску, яка зачарує всіх гостей з першої секунди.

Інгредієнти:

  • оцет 9% — 0,3 гуртки;
  • баклажани – 21 шт.;
  • вода – 240 мл;
  • свіжа м’ята – 1 гуртка листя;
  • сіль – 3 ст. ложки на кожен плід;
  • часник – 8 зубчиків.

Приготування:

  • Для приготування зупиніть вибір на плодах невеликої довжини. Відрізати плодоніжку.
  • Надрізати навпіл. У центр засипати сіль. Відставити на півгодини. Промити і просушити.
  • У каструлю влити воду.Прогріти. Покласти баклажани і відварити. Дістати і остудити.
  • Простерилізувати банку. Нашаткувати зелень. Нарізати часникові зубки. Змішати.
  • Віджати плоди. Викласти в центр кожної зелень. Помістити в ємність.
  • В оцет налити воду. Додати сіль. Розмішати.
  • Залити заготовки. Накрити марлею. Відставити на пару днів. Вкрити простерилізованій кришкою. Прибрати в холодильник.
  • Зберігати можна весь зимовий період. До дегустації приступити можна через тиждень.

Готуємо з капустою

Смачний варіант приготування дивовижного страви. Приготувавши запропоноване ласощі, ви різноманітите свій раціон і напитаете організм вітамінами в зимовий період часу.

Інгредієнти:

  • часник – 2 шт.;
  • баклажани – 1500 г;
  • сіль – 75 г;
  • капуста – 420 г;
  • вода – 1500 мл для розсолу;
  • морква – 120 г;
  • перець чилі;
  • солодкий перець – 2 шт.

Приготування:

  • Відрізати плодоніжки. Взяти вилку і проткнути плоди. Помістити у воду і проварити.
  • Накришити капусту. Моркву натерти. Нарізати перець. Часник видавити. Змішати і підсолити.
  • У воду насипати сіль. Закип’ятити. Охолодити.
  • Остудити баклажани. Надрізати навпіл. Сік віджати. Помістити в середину капусту.
  • Взяти нитку і замотати заготовки. Помістити в ємність. Залити розсолом. Закрити кришкою. Поставити гніт. Витримати три дні.
  • Заховати в холодильник.

Як зробити по-корейськи

Красиве блюдо виходить корисним і дуже смачним. Незрівнянний аромат закрутить голову, а овочі допоможуть наситити організм корисними вітамінами.

Інгредієнти:

  • перець в горошках;
  • баклажан – 10 шт.;
  • кухонна сіль – 3 ч. ложки;
  • морква – 5 шт.;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • часник – 8 зубчиків;
  • цибуля – 5 шт.;
  • вода – 0,5 гуртки;
  • столовий оцет – 120 мл;
  • болгарський перець – 15 шт.;
  • спеції;
  • оливкова олія – 100 мл;
  • перець гострий – стручок;
  • петрушка – 110 р.

Приготування:

  • Крупно порубати баклажани. Помістити у воду. Витримати чверть години.
  • Взяти тертці для моркви по-корейськи. Натерти морквину. Цибулю і перець подрібнити.
  • У каструлю залити масло. Прогріти. Закинути цибулю. Прожарити. Додати моркву і слідом перці. Засмажити.
  • Баклажани віджати. Помістити до засмажки. Залити водою. Насипати сіль. Підсолодити. Додати горошини перцю.
  • Загасити півгодини. Залити оцтом. Помістити зелень. Додати часникові зубки і спеції. Потомити чверть години.
  • Розкласти по банках. Закатати.

Баклажани, фаршировані овочами

Прекрасна заготівля на зиму, яка довгий час зберігає свої поживні та смакові якості.

При виборі плодів зупиніть вибір на твердих баклажани середнього розміру. На поверхні не повинно бути пошкоджень і вм’ятин.

Інгредієнти:

  • часник – 3 шт.;
  • баклажани – 8 шт.;
  • лаврушка – 2 аркуша;
  • морква – 3 шт.;
  • сіль – 2 ст. ложки;
  • запашний перець – 5 горошин;
  • червоний перець чилі – 1 стручок;
  • перець чорний – 10 горошин;
  • петрушка – 45 г;
  • окріп – 1 літр.

Приготування:

  • Надрізати кожен плід баклажана. Проварити. Вода повинна бути підсоленою. Дістати. Остудити. Віджати зайву рідину. Для цього встановити на плоди прес і потримати годину.
  • Нарізати перець. Змішати з листям петрушки. Порубати часник і додати до перцю. Нарізати моркву. З’єднати продукти. Помістити в центр баклажанів.
  • У воду додати лаврушку і підсолити. Закинути горошини перцю. Прогріти. Остудити.
  • Зав’язати заготовки ниткою. Залити розсолом. Поставити під гніт. Готувати три дні.

З листям селери

Аромат селери і гострота часнику допоможуть повністю розкрити неймовірні смакові якості баклажана.

Інгредієнти:

  • цибуля – 3 шт.;
  • баклажани – 3 кг;
  • сіль – 3 ст. ложки;
  • солодкий болгарський перець – 500 г;
  • вода – 3,1 літра для розсолу;
  • столовий оцет – 170 мл (9%);
  • помідори – 750 г;
  • рослинна олія – 200 мл;
  • селера – 55 г;
  • гіркий перець – 1 стручок;
  • часник – 12 зубков.

Приготування:

  • На часточки нарізати баклажани.
  • Болгарський перець і гострий нарізати. Цибулю нашаткувати. Томати порубати.
  • Часник пропустити через часникодавку. Селеру нашаткувати.
  • Проварити баклажани. Вода повинна бути підсоленою. Залити оцет. Проварити вісім хвилин.Злити рідину.
  • Прогріти масло. В каструлю покласти селеру і частина часнику. Викласти частину томатів. Вкрити баклажанами. Розмістити часник. Полити маслом. Викласти селера. Розкласти перець, цибулю і томати. Вкрити баклажанами. Полити маслом.
  • Поставити гніт. Потримати день в кімнаті. Потім настоювати добу в холодильнику.
Прокрутка до верху