Ця страва є старовинним традиційним блюдом татар, яке готується з тіста з начинкою. Є безліч рецептів кыстыбый з картоплею. Тісто можна приготувати з додаванням води, молока або кефіру. Скористайтеся перевіреними варіантами приготування і навіть найвимогливіші гурмани залишаться задоволені.
Кыстыбый з картоплею — рецепт по-татарськи
Це дуже смачне, ситне страву зігріває тіло і душу. Пюре для приготування підходить не тільки свіже, але і вчорашнє. Кыстыбый по-татарськи сподобається і дітям, і дорослим.
картопля – 540 г;
сіль – 2 г;
цибуля – 1 шт. ріпчастої;
молоко – 110 мл для начинки;
цукор – 1 ст. ложка;
молоко – 110 мл для тіста;
масло вершкове – 55 г;
масло – 1,5 ст. ложки вершкового масла для начинки;
яйце сільське – 1 велике;
борошно – 290 р.
Приготування:
Порізати на шматки бульби картоплі.
Закинути в підсолену воду. Проварити.
Молоко закип’ятити. Влити в картоплю.
Розім’яти. Вийде пюре.
Помістити масло вершкове.
Присолити. Розмішати.
Нашаткувати цибулину. Знадобляться кубики.
Розігріти сковорідку.
Помістити вершкове масло-для начинки. Розігріти.
Додати цибулю.
Прожарити. Він повинен бути прозорим.
Засмажку помістити в пюре.
Перемішати.
Нагріте молоко (для тесту) змішати з цукром.
Підсолити.
Влити яйце.
Розтопити масло вершкове. Залити до яйцю. Перемішати.
Отриману рідину влити в борошно.
Замісити тісто. Воно не повинно бути липким.
Помістити в пакет. Дати полежати в холодильнику півгодини.
Скатати тісто. Вийде ковбаска.
Розрізати. Утворюється 11 частин.
Кожну частину розкачати. Вийдуть коржі.
Покласти на гарячу сковорідку. Засмажити дві хвилини.
Перевернути. Прожарити.
На гарячий корж помістити начинку. Викладати слід на половину.
Накрити другою половинкою.
Перед тим як подавати, змащувати розтопленим вершковим маслом.
Татарські коржі з картоплею і м’ясом
Приготоване ніжне тісто для кыстыбый тане в роті, а начинка, яка виходить ситним, ідеально поєднується з коржиком.
Інгредієнти:
борошно – 310 г;
яйце – 1 шт.;
масло вершкове – 35 г для змазування;
молоко – 110 мл;
перець чорний;
масло – 55 г вершкового;
вершкове масло – шматочок для начинки;
сіль – 1 ч. ложка;
картопля – 7 шт.;
цукор – 1 ч. ложка.
Ваші дії:
Нарізати картоплю на четвертинки.
Закинути в підсолену воду. Проварити.
Рідину злити.
Закинути масло для начинки. Потовкти. Комков бути не повинно.
Присипати перцем. Перемішати.
Якщо маса суховата, долити рідину в якій варилися бульби.
Молоко змішати з яйцем. Засипати цукром.
Підсолити.
Розтопити масло. Залити до молока.
Розмішати. Засипати борошном.
Замісити. Вийде м’яка і ніжна маса.
Розрізати на частини. Вийде сім шматків.
Розтопити масло вершкове.
Тепер настав момент, коли треба діяти дуже швидко. Поставити на розігрів сковорідку.
Розкачати в корж шматок тіста. Діаметр повинен вийти, як дно біля сковорідки. Товщина приблизно два міліметри. Намагатися розкачувати, щоб краї були рівні і на коржику не було складок.
Перемістити корж на сковорідку.
Обсмажити. Перевернути.
Прожарити.
Повторити з усіма шматками.
Готову корж зі сковорідки перекладати у вологий рушник. Це необхідно для того, щоб коржі не засохли і не поламалися, поки ви завертаєте начинку.
Промазати заготівлю пюре, розподілити тонким шаром. Промазати всю поверхню.
Скласти навпіл.
Вмочити пензлик силіконову в розтоплене масло.
Корж промазати з усіх боків. Відправити на сковорідку. Обсмажити. На сковорідку масло не наливати.
Щоб корж не поламалася на вигині, начиняйте її в гарячому вигляді теплої начинкою.
Пісний варіант на воді
Дуже смачне татарська страва з пюре з картоплі, политу розтопленим вершковим маслом. Вживати слід гарячими, масло з них має капати. Тоненька корж виходить м’якою і податливою.
картопля – 720 г;
сіль;
борошно – 320 г;
цукор – 1 ст. ложка;
цибуля – 1 шт.;
масло вершкове – 130 г;
яйце – 1 шт.;
вода – 240 мл
Приготування:
У воду (100 мл) засипати цукор.
Підсолити.
Влити яйце.
Розтопити масло (50 г). Залити у воду.
Перемішати.
Засипати борошном. Вимісити.
Помістити в пакет. Дати півгодини відпочити.
Нарізати обчищені бульби картоплі великими шматками.
Закинути в присоленную воду. Проварити.
Перетворити за допомогою блендера в пюре, попередньо злив рідина.
Влити гарячу воду (140 мл). Закинути масло (30 г). Розмішати.
Нашаткувати цибулину. Прожарити.
Помістити в пюре. Перемішати.
Відщипнути шматок тесту, який за розміром буде приблизно, як яйце.
Розкачати. Вийде коржик по товщині близько двох міліметрів і в діаметрі 15 сантиметрів.
Покласти на гарячу сковорідку. Масло не вливати.
Обсмажити. З двох сторін заготівля повинна стати рум’яної. Зігнути.
Помістити в рушник. Просмажити всі заготовки.
Помістити всередину начинку з пюре.
Розтопити масло.
Промазати з усіх боків коржики.
Кыстыбый з лаваша з картоплею
Цей варіант приготування самий швидкий, адже не треба замішувати тісто, а можна відразу приступати до приготування.
картопля – 530 г;
перець мелений чорний;
лаваш – 1 шт.;
сіль;
масло вершкове – 27 г;
часник – 1 зубчик;
зелень – 2 ч. ложки рубана.
Приготування:
Відварити почищену картоплю.
Зубки часнику очистити.
Змішати з зеленню.
Взяти толкушку. Розім’яти картоплю.
Закинути масло із зеленню.
Підсолити.
Перемішати.
Лаваш знадобиться свіжий, пластичний. Він не повинен ламатися в процесі формування.
Розрізати на частини, які вам потрібні за розміром.
Якщо ви ніколи не готували цю страву, то слід спробувати саме зараз. Страва підходить для легкого вечері чи сніданку. Ніжна начинка ідеально поєднується з смачним тестом. Перед тим як закладати начинку не забудьте промазати коржі вершковим маслом, заздалегідь розтопленим.
цибуля – 45 г зелений;
пюре – 2 склянки;
масло вершкове – 75 г;
цибуля – 1 шт. ріпчаста;
сіль;
олія соняшникова – 4 ст. ложки;
окріп – 240 мл;
борошно – 460 р.
Приготування:
Порізати цибулину. Робіть це якомога дрібніше.
Нашаткувати зелений цибулька.
Просмажити на сковорідці з олією соняшниковою.
Закинути зажарку в пюре. Перемішати.
У борошно засипати сіль.
Влити олію соняшникову (2 ст. ложки).
Залити окропом. Замісити тісто.
Вкрити плівкою. Настояти півгодини.
Відокремлюючи шматочки, розкачати у вигляді коржів.
Помістити на суху сковорідку, яка до цього моменту розпечена.
Засмажити. Коржик повинна стати рум’яної з усіх боків.