Кыстыбый з картоплею – 7 рецептів

Ця страва є старовинним традиційним блюдом татар, яке готується з тіста з начинкою. Є безліч рецептів кыстыбый з картоплею. Тісто можна приготувати з додаванням води, молока або кефіру. Скористайтеся перевіреними варіантами приготування і навіть найвимогливіші гурмани залишаться задоволені.

Кыстыбый з картоплею — рецепт по-татарськи

Це дуже смачне, ситне страву зігріває тіло і душу. Пюре для приготування підходить не тільки свіже, але і вчорашнє. Кыстыбый по-татарськи сподобається і дітям, і дорослим.

  • картопля – 540 г;
  • сіль – 2 г;
  • цибуля – 1 шт. ріпчастої;
  • молоко – 110 мл для начинки;
  • цукор – 1 ст. ложка;
  • молоко – 110 мл для тіста;
  • масло вершкове – 55 г;
  • масло – 1,5 ст. ложки вершкового масла для начинки;
  • яйце сільське – 1 велике;
  • борошно – 290 р.

Приготування:

  • Порізати на шматки бульби картоплі.
  • Закинути в підсолену воду. Проварити.
  • Молоко закип’ятити. Влити в картоплю.
  • Розім’яти. Вийде пюре.
  • Помістити масло вершкове.
  • Присолити. Розмішати.
  • Нашаткувати цибулину. Знадобляться кубики.
  • Розігріти сковорідку.
  • Помістити вершкове масло-для начинки. Розігріти.
  • Додати цибулю.
  • Прожарити. Він повинен бути прозорим.
  • Засмажку помістити в пюре.
  • Перемішати.
  • Нагріте молоко (для тесту) змішати з цукром.
  • Підсолити.
  • Влити яйце.
  • Розтопити масло вершкове. Залити до яйцю. Перемішати.
  • Отриману рідину влити в борошно.
  • Замісити тісто. Воно не повинно бути липким.
  • Помістити в пакет. Дати полежати в холодильнику півгодини.
  • Скатати тісто. Вийде ковбаска.
  • Розрізати. Утворюється 11 частин.
  • Кожну частину розкачати. Вийдуть коржі.
  • Покласти на гарячу сковорідку. Засмажити дві хвилини.
  • Перевернути. Прожарити.
  • На гарячий корж помістити начинку. Викладати слід на половину.
  • Накрити другою половинкою.
  • Перед тим як подавати, змащувати розтопленим вершковим маслом.
  • Татарські коржі з картоплею і м’ясом

    Приготоване ніжне тісто для кыстыбый тане в роті, а начинка, яка виходить ситним, ідеально поєднується з коржиком.

    Інгредієнти:

    • борошно – 310 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • масло вершкове – 35 г для змазування;
    • молоко – 110 мл;
    • перець чорний;
    • масло – 55 г вершкового;
    • вершкове масло – шматочок для начинки;
    • сіль – 1 ч. ложка;
    • картопля – 7 шт.;
    • цукор – 1 ч. ложка.

    Ваші дії:

  • Нарізати картоплю на четвертинки.
  • Закинути в підсолену воду. Проварити.
  • Рідину злити.
  • Закинути масло для начинки. Потовкти. Комков бути не повинно.
  • Присипати перцем. Перемішати.
  • Якщо маса суховата, долити рідину в якій варилися бульби.
  • Молоко змішати з яйцем. Засипати цукром.
  • Підсолити.
  • Розтопити масло. Залити до молока.
  • Розмішати. Засипати борошном.
  • Замісити. Вийде м’яка і ніжна маса.
  • Розрізати на частини. Вийде сім шматків.
  • Розтопити масло вершкове.
  • Тепер настав момент, коли треба діяти дуже швидко. Поставити на розігрів сковорідку.
  • Розкачати в корж шматок тіста. Діаметр повинен вийти, як дно біля сковорідки. Товщина приблизно два міліметри. Намагатися розкачувати, щоб краї були рівні і на коржику не було складок.
  • Перемістити корж на сковорідку.
  • Обсмажити. Перевернути.
  • Прожарити.
  • Повторити з усіма шматками.
  • Готову корж зі сковорідки перекладати у вологий рушник. Це необхідно для того, щоб коржі не засохли і не поламалися, поки ви завертаєте начинку.
  • Промазати заготівлю пюре, розподілити тонким шаром. Промазати всю поверхню.
  • Скласти навпіл.
  • Вмочити пензлик силіконову в розтоплене масло.
  • Корж промазати з усіх боків. Відправити на сковорідку. Обсмажити. На сковорідку масло не наливати.
  • Дивіться також:  Булочки з повидлом – 7 рецептів приготування смачних домашніх булочок

    На кефірі

    Ароматні коржі з картопляною начинкою. Незважаючи на незвичне для нашого народу назва, виходять дуже смачним.

    • кефір – 220 мл;
    • цибуля – 210 г ріпчаста;
    • яйце – 1 шт.;
    • масло – 110 г вершкового масла для начинки;
    • сіль – пів ч. ложечки;
    • молоко – 100 мл; для начинки;
    • олія соняшникова;
    • картопля – 950 г;
    • борошно.

    Ваші дії:

  • Нарізати на шматки картоплю.
  • Закинути в підсолену воду. Проварити.
  • Нашаткувати цибулинки. Зробити це як можна дрібніше.
  • Помістити в гарячу сковорідку, в якій розігріте олію соняшникову.
  • Пасерувати поки не стане м’яким.
  • Змішати кефір з яйцем. Присолити.
  • Перемішати.
  • Засипати борошном. Додавати частинами. Замішати. Повинно вийти еластичне тісто, яке не липне до рук.
  • Розкачати кілька коржів. Повинні бути тонкими.
  • Закинути в готову картоплю масло вершкове. Перетворити в пюре.
  • Помістити цибулеву засмажку. Перемішати.
  • Взяти пательню, бажано чавунну. Масло не вливати.
  • Підготувати свіжий рушник. Воно знадобиться щоб складати коржі, інакше вони затвердіють і охолонуть.
  • Смажити коржі.
  • Помістити в рушник. Вкрити.
  • Приготувати всі заготовки.
  • На корж помістити пюре. Розподілити. Краю не промащувати.
  • Скласти. Притиснути краї.
  • Обсмажити на сковорідці з кожної сторони.
  • На молоці

    Простий і багатьом знайомий варіант приготування.

    Інгредієнти:

    • молоко – 50 мл для тіста;
    • кріп – 25 г;
    • молоко – 150 мл для начинки;
    • цукор – 1 ст. ложка;
    • яйце – 1 шт.;
    • масло вершкове – 55 г для начинки;
    • сіль;
    • масло вершкове – 30 г для начинки;
    • картопля – 720 г;
    • олія соняшникова – 1 ст. ложка;
    • борошно – 310 г;
    • масло вершкове – 50 г для змащування.

    Приготування:

  • У норму молока для тіста засипати цукор.
  • Присолити.
  • Влити яйце.
  • Розтопити масло вершкове для тіста. Влити в молоко.
  • Просіяти борошно. Вимісити. Помістити в пакет. Дати постояти.
  • Нарізати картоплю. Закинути у воду.
  • Присолити. Проварити.
  • Злити рідину.
  • Взяти толкушку. Потовкти.
  • Залити теплим молоком.
  • Закинути масло вершкове.
  • Нашаткувати кріп. Помістити в пюре.
  • Підсолити. Розмішати.
  • Розділити тісто на шматки. Маса одного повинна бути приблизно 75 р.
  • Розкачати кожен, повинна вийти коржик з рівними краями в діаметрі близько 15 сантиметрів.
  • Сковорідка буде потрібно розпечена. Масло не вливати.
  • Помістити заготовку. Прожарити.
  • Загорнути в рушник.
  • Повторити з усіма шматками.
  • На край коржі позначити пюре. Накрити другою половинкою.
  • Взяти вершкове масло, яке растоплено. Змочити силіконову лопаточку. Промазати коржі.
  • Дивіться також:  Пиріг з сиром – 13 смачних рецептів

    Щоб корж не поламалася на вигині, начиняйте її в гарячому вигляді теплої начинкою.

    Пісний варіант на воді

    Дуже смачне татарська страва з пюре з картоплі, политу розтопленим вершковим маслом. Вживати слід гарячими, масло з них має капати. Тоненька корж виходить м’якою і податливою.

    • картопля – 720 г;
    • сіль;
    • борошно – 320 г;
    • цукор – 1 ст. ложка;
    • цибуля – 1 шт.;
    • масло вершкове – 130 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • вода – 240 мл

    Приготування:

  • У воду (100 мл) засипати цукор.
  • Підсолити.
  • Влити яйце.
  • Розтопити масло (50 г). Залити у воду.
  • Перемішати.
  • Засипати борошном. Вимісити.
  • Помістити в пакет. Дати півгодини відпочити.
  • Нарізати обчищені бульби картоплі великими шматками.
  • Закинути в присоленную воду. Проварити.
  • Перетворити за допомогою блендера в пюре, попередньо злив рідина.
  • Влити гарячу воду (140 мл). Закинути масло (30 г). Розмішати.
  • Нашаткувати цибулину. Прожарити.
  • Помістити в пюре. Перемішати.
  • Відщипнути шматок тесту, який за розміром буде приблизно, як яйце.
  • Розкачати. Вийде коржик по товщині близько двох міліметрів і в діаметрі 15 сантиметрів.
  • Покласти на гарячу сковорідку. Масло не вливати.
  • Обсмажити. З двох сторін заготівля повинна стати рум’яної. Зігнути.
  • Помістити в рушник. Просмажити всі заготовки.
  • Помістити всередину начинку з пюре.
  • Розтопити масло.
  • Промазати з усіх боків коржики.
  • Кыстыбый з лаваша з картоплею

    Цей варіант приготування самий швидкий, адже не треба замішувати тісто, а можна відразу приступати до приготування.

    • картопля – 530 г;
    • перець мелений чорний;
    • лаваш – 1 шт.;
    • сіль;
    • масло вершкове – 27 г;
    • часник – 1 зубчик;
    • зелень – 2 ч. ложки рубана.

    Приготування:

  • Відварити почищену картоплю.
  • Зубки часнику очистити.
  • Змішати з зеленню.
  • Взяти толкушку. Розім’яти картоплю.
  • Закинути масло із зеленню.
  • Підсолити.
  • Перемішати.
  • Лаваш знадобиться свіжий, пластичний. Він не повинен ламатися в процесі формування.
  • Розрізати на частини, які вам потрібні за розміром.
  • Помістити начинку з пюре.
  • Згорнути. Вийде конверт.
  • Обсмажити. Сковорідка повинна бути сухою.
  • Дивіться також:  Ватрушки з сиром – 7 рецептів приготування

    З цибулею

    Якщо ви ніколи не готували цю страву, то слід спробувати саме зараз. Страва підходить для легкого вечері чи сніданку. Ніжна начинка ідеально поєднується з смачним тестом. Перед тим як закладати начинку не забудьте промазати коржі вершковим маслом, заздалегідь розтопленим.

    • цибуля – 45 г зелений;
    • пюре – 2 склянки;
    • масло вершкове – 75 г;
    • цибуля – 1 шт. ріпчаста;
    • сіль;
    • олія соняшникова – 4 ст. ложки;
    • окріп – 240 мл;
    • борошно – 460 р.

    Приготування:

  • Порізати цибулину. Робіть це якомога дрібніше.
  • Нашаткувати зелений цибулька.
  • Просмажити на сковорідці з олією соняшниковою.
  • Закинути зажарку в пюре. Перемішати.
  • У борошно засипати сіль.
  • Влити олію соняшникову (2 ст. ложки).
  • Залити окропом. Замісити тісто.
  • Вкрити плівкою. Настояти півгодини.
  • Відокремлюючи шматочки, розкачати у вигляді коржів.
  • Помістити на суху сковорідку, яка до цього моменту розпечена.
  • Засмажити. Коржик повинна стати рум’яної з усіх боків.
  • Розтопити масло вершкове.
  • Змочити пензлик силіконову.
  • Корж промазати.
  • На половину викласти начинку.
  • Закрити другою частиною.
  • Прокрутка до верху