Класичний лагман із яловичини по-домашньому
Лагман з яловичини виходить дуже смачним і ситним. Таку страву часто готують у країнах Середньої Азії у казані на відкритому вогні. Але таку оригінальну страву цілком можна вдало приготувати на звичайній домашній плиті.
Час приготування – 1 год.
Час приготування – 1 год.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Яловичина – 350 гр.
- Борошно пшеничне вищого ґатунку – 480 гр. + для розкочування тіста.
- Цибуля ріпчаста велика – 1 шт.
- Морквина середнього розміру – 3 прим.
- Перець болгарський червоний – 2 шт.
- Вода питна – 1 л.
- Помідори великі – 4 шт.
- Часник – 1 головка.
- Олія вершкове – 60 гр.
- Петрушка – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Олія рослинна без запаху – 1 ст.л.
- Бульйон м’ясний – 1 л.
- Редька – 200 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Пшеничне борошно разом із щіпкою солі просійте через сито прямо на робочу поверхню. У середині гірки зробіть поглиблення і влийте в нього 200 мл води. Добре вимісіть тісто руками, сформуйте грудку.
Крок 2. Тісто змастіть олією і відставте на 15 хвилин. Після цього знову обомніть тісто руками, відбиваючи його об стіл і розтягуючи руками протягом 10 хвилин. Знову залиште тісто відпочити на 15 хвилин|мінути|.
Крок 3. Робочу поверхню присипте борошном і розкотіть тісто. Пласт розріжте на смужки по 8 см шириною. Тісто накрийте рушником, щоб воно не пересохло.
Крок 4. Беріть по одній смужці тіста, трохи розтягніть її руками і складіть вдвічі, ще раз розтягніть за кінці і складіть вчетверо. Для отримання дуже тонкої локшини тісто потрібно скласти чотири рази. Після цього наріжте тісто тонкими смужками. Так зробіть із кожною смужкою тіста.
Крок 5. У каструлю влийте м’ясний бульйон і закип’ятіть його. Далі викладіть локшину, проваріть протягом 2 хвилин. Готову локшину відкиньте на друшляк, потім перекладіть на 1-2 хвилини в холодну воду і викладіть на широку тарілку.
Крок 6. Яловичину обмийте і наріжте невеликими шматочками. Цибулю, редьку, моркву і часник наріжте дрібними кубиками. Болгарський перець очистіть від насіння та наріжте соломкою. Помідори необхідно очистити від шкірки, для цього опустіть овочі в окріп на 1 хвилину, потім очистіть і дрібно наріжте.
Крок 7. У каструлі з товстим дном розтопіть вершкове масло, обсмажте на ньому цибулю, редьку, солодкий перець і моркву протягом 5 хвилин. Після цього додайте яловичину, часник та помідори, перемішайте і смажте ще 3 хвилини.
Крок 8. Після цього влийте в сковороду 800 мл води, посоліть і поперчіть до смаку. Отриману підливу доведіть до кипіння, накрийте кришкою сковороду і томіть лагман на слабкому вогні протягом 30 хвилин.
Крок 9. Якщо до цього часу локшина охолола, викладіть її в друшляк і обдайте окропом. Потім викладіть локшину в глибокі тарілки, додайте м’ясо, овочі та підливу. Лагман готовий, посипте його нарізаною петрушкою і подавайте на стіл. Смачного!