Лагман класичний – 15 рецептів приготування в домашніх умовах

Класичний лагман із яловичини по-домашньому

Лагман з яловичини виходить дуже смачним і ситним. Таку страву часто готують у країнах Середньої Азії у казані на відкритому вогні. Але таку оригінальну страву цілком можна вдало приготувати на звичайній домашній плиті.

Час приготування – 1 год.

Час приготування – 1 год.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 350 гр.
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 480 гр. + для розкочування тіста.
  • Цибуля ріпчаста велика – 1 шт.
  • Морквина середнього розміру – 3 прим.
  • Перець болгарський червоний – 2 шт.
  • Вода питна – 1 л.
  • Помідори великі – 4 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Олія вершкове – 60 гр.
  • Петрушка – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Олія рослинна без запаху – 1 ст.л.
  • Бульйон м’ясний – 1 л.
  • Редька – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Пшеничне борошно разом із щіпкою солі просійте через сито прямо на робочу поверхню. У середині гірки зробіть поглиблення і влийте в нього 200 мл води. Добре вимісіть тісто руками, сформуйте грудку.

Крок 2. Тісто змастіть олією і відставте на 15 хвилин. Після цього знову обомніть тісто руками, відбиваючи його об стіл і розтягуючи руками протягом 10 хвилин. Знову залиште тісто відпочити на 15 хвилин|мінути|.

Крок 3. Робочу поверхню присипте борошном і розкотіть тісто. Пласт розріжте на смужки по 8 см шириною. Тісто накрийте рушником, щоб воно не пересохло.

Крок 4. Беріть по одній смужці тіста, трохи розтягніть її руками і складіть вдвічі, ще раз розтягніть за кінці і складіть вчетверо. Для отримання дуже тонкої локшини тісто потрібно скласти чотири рази. Після цього наріжте тісто тонкими смужками. Так зробіть із кожною смужкою тіста.

Дивіться також:  Лагман з курки – 5 рецептів приготування в домашніх умовах

Крок 5. У каструлю влийте м’ясний бульйон і закип’ятіть його. Далі викладіть локшину, проваріть протягом 2 хвилин. Готову локшину відкиньте на друшляк, потім перекладіть на 1-2 хвилини в холодну воду і викладіть на широку тарілку.

Крок 6. Яловичину обмийте і наріжте невеликими шматочками. Цибулю, редьку, моркву і часник наріжте дрібними кубиками. Болгарський перець очистіть від насіння та наріжте соломкою. Помідори необхідно очистити від шкірки, для цього опустіть овочі в окріп на 1 хвилину, потім очистіть і дрібно наріжте.

Крок 7. У каструлі з товстим дном розтопіть вершкове масло, обсмажте на ньому цибулю, редьку, солодкий перець і моркву протягом 5 хвилин. Після цього додайте яловичину, часник та помідори, перемішайте і смажте ще 3 хвилини.

Крок 8. Після цього влийте в сковороду 800 мл води, посоліть і поперчіть до смаку. Отриману підливу доведіть до кипіння, накрийте кришкою сковороду і томіть лагман на слабкому вогні протягом 30 хвилин.

Крок 9. Якщо до цього часу локшина охолола, викладіть її в друшляк і обдайте окропом. Потім викладіть локшину в глибокі тарілки, додайте м’ясо, овочі та підливу. Лагман готовий, посипте його нарізаною петрушкою і подавайте на стіл. Смачного!