Лагман узбецький – 4 рецепта

З усіх рецептів саме узбецький лагман – самий ситний, смачний і поживний. Поєднання свіжих овочів і соковитого м’яса дає чудовий смак і неймовірний пряний аромат.

Справжній узбецький лагман з бараниною

Основні інгредієнти:

  • дві моркви;
  • масло рослинного виду – 20 мл;
  • горошок чорного перцю;
  • один болгарський перець;
  • мелений чорний перець;
  • локшина – 0,3 кг;
  • чотири цибулини;
  • помідори – 3 шт.;
  • сіль за смаком;
  • баранина – 1 кг;
  • жменя свіжої зелені;
  • шість часникових зубчиків.

Готуємо покроково:

  • Промите м’ясо барана рубаємо невеликими шматочками, насипаємо зверху сіль і мелений перець.
  • Обробляємо м’ясні кубики в підігрітому маслі на сковороді.
  • Як тільки на них з’являється рум’яна кірочка, додаємо подрібнені цибулини.
  • Очистити коріння моркви від бруду і шкірки і нарізати тонкими пластинками.
  • Нашаткувати Кубиками болгарський перець, помідори подрібнити.
  • Завантажуємо порізані овочі (окрім помідорів) в сковороду.
  • Засипаємо ще солі, вливаємо окріп і тушкуємо страву на маленькій потужності вогню.
  • Коли м’ясо стане м’яким, додати шматочки помідорів, продовжуємо підготовку.
  • Розрізаємо вздовж на дві частини кожен зубчик часнику. Висипаємо їх в сковороду разом з перцем у вигляді горошку.
  • Паралельно варимо локшину до розм’якшення у воді. Не забудьте її посолити.
  • Обполіскуємо їх в друшляку, розкладаємо по тарілочках, заливаємо дивовижно пахне вмістом сковороди. Приємного апетиту!

Класичний рецепт з яловичиною

Список продуктів:

  • три солодких перцю;
  • яловичина – 0,35 кг;
  • чотири томата;
  • пачка спеціальної локшини;
  • шість часникових зубчиків;
  • чотири картопляні бульби;
  • шматок масла – 90 гр;
  • дві цибулини;
  • сіль за смаком;
  • чотири моркви;
  • рослинне масло для піджарки;
  • три щіпки перцю;
  • бульйон м’ясний – 1 л;
  • насіння кропу.

Готуємо класичний узбецький лагман з яловичини:

  • Варимо в каструлі з водою локшину, додаємо сіль. Обробляємо готове макаронне виріб в друшляку, додаємо вершкове масло і залишаємо локшину насичуватися.
  • Промите яловиче філе розрізаємо невеликими квадратиками.
  • Покришити ножем очищені цибулини, морквяні коріння подрібнити на тертці.
  • З перцю видалити насіння і перегородки, дрібно порізати.
  • По черзі завантажуємо в прогріту сковороду з маслом цибулю, болгарський перець і масу моркви.
  • Почищені часникові часточки подрібнити в крихту. Тушкуємо золотистий цибулю та інші овочі до м’якості.
  • З томатів прибираємо тонку шкірку, м’якоть дрібно шаткуємо.
  • Завантажуємо до піджарки м’ясні шматочки, помідори і часник. Заливаємо це пишність наваристим м’ясним бульйоном насипаємо мелений перець, укропные насіння і сіль.
  • Готуємо під закритою кришкою і чекаємо моменту закипання.
  • Видаляємо шкірку картоплі, шаткуємо квадратиками, висипаємо до решти продуктів. Тушкуємо страва півгодини.
  • Моєму зелену петрушку або кріп під краном і дрібно рубаємо.
  • Викладаємо на дно глибокої чаші локшину в маслі, а зверху – смачні м’ясні шматочки в овочевий заливці. Посипаємо все зеленню.
Дивіться також:  Харчо з баранини – 4 перевірених рецепту

Лагман по-узбецьки з куркою

  • томатний соус – 30 мл;
  • філе курки – 1/2 кг;
  • сіль за смаком;
  • дві головки цибулі;
  • локшина – 150 гр;
  • два помідора;
  • олія оливкова – 35 гр;
  • одна морква;
  • подрібнений чорний перець за смаком;
  • один солодкий перець.

Поетапне приготування:

  • Рубаємо курку порційними шматочками.
  • Видаляємо з усіх овочів лушпиння і шкірку. Дрібно ріжемо цибулини.
  • Морква рубаємо половинками кружечків.
  • Ріжемо маленькими пластинками болгарський перець. Помідори перетворюємо на невеликі кубики.
  • Пасеруємо м’ясні шматочки в олії до утворення легкої золотистої скоринки з обох сторін. Насипаємо трохи солі.
  • Окремо обсмажуємо цибулю, перець і моркву. Через 3 хвилини з’єднуємо їх в одне ціле.
  • Завантажуємо до овочів помідори і починаємо тушкувати страву протягом 5 хвилин.
  • Вводимо томатний соус і наливають 100 мл кип’яченої води. Готуємо ще 2 хвилини, додаємо сіль.
  • Посмажену курку викладаємо в каструлю, завантажуємо масу овочів. Можна долити трохи води, насипаємо ще солі за смаком, мелений перець і будь-які спеції.
  • Кип’ятимо вміст каструлі 10 хвилин.
  • Паралельно в іншій каструлі варимо локшину в солоній воді. Коли вона звариться, шумівкою перекладаємо її в простору миску.
  • Заливаємо все ароматною овочевою підливою і викладаємо шматочки м’яса. Для кольору посипте свіжу зелень.

Зі свининою

Інгредієнти для лагмана:

  • половина зеленої редьки;
  • свинина – 0,5 кг;
  • сіль за смаком;
  • вермішель – 0,2 кг;
  • дві картоплини;
  • суміш зеленого цибулі і петрушки – 1 жменя;
  • два помідора;
  • одна цибулина;
  • соняшникова масло для піджарки;
  • один солодкий перець;
  • щіпка зіри;
  • дві моркви.

Алгоритм дій:

  • Прогріваємо соняшникову олію в казані, кидаємо щіпку солі і викладаємо невеликі шматочки свинячого м’яса. Обсмажуємо їх 25 хвилин.
  • За цей час почистимо і підготуємо всі овочі. Шаткуємо півкільцями цибулину.
  • Як тільки час приготування свинини закінчилося, зсипаємо до нього лук.
  • Маленькими кубиками рубаємо морквину закидаємо до м’яса слідом за цибулею.
  • Оброблені перець ріжемо маленькими квадратиками, завантажуємо в казан.
  • Невеликими шматочками нарізаємо зелену редьку і відправляємо слідом за перцем.
  • На кілька секунд опускають в окріп помідори, знімаємо з них тоненьку шкірку. М’якоть подрібнюємо і додаємо до інших овочів.
  • Кип’яченою водою заливаємо вміст казана, насипаємо мелену зіру. Варимо страва 40 хвилин.
  • В кінці засипаємо пластинки картоплі і готуємо ще 12 хвилин.
  • Промиваємо під краном жменю зелені і криши ножем.
  • В підсоленому окропі варимо вермішель протягом 10 хвилин, споліскують холодною водою.
  • Повертаємо макаронне виріб в порожню каструлю і заливаємо м’ясних ласощами, насипаємо зелень. Приємного апетиту!
Дивіться також:  Французький цибульний суп класичний – 7 рецептів приготування

Готуємо локшину для лагмана

М’ясо і овочі – найсмачніша складова лагмана, але локшина – його основа. Якщо її переварити або не доварити, блюдо вийде зовсім не таким, яким ви хотіли.

Апетитною і ароматною виходить яєчна локшина домашня. Але її потрібно робити заздалегідь, краще всього, за день до приготування лагмана.

Можна купити магазинну локшину. Щоб заощадити час, ми паралельно обсмажуємо м’ясо з овочами і готуємо локшину.

  • Поки піджарка гаситься в сковороді, доводимо до кипіння воду в каструлі, солимо за смаком.
  • Засипаємо макарони у вируючу рідину і варимо приблизно 10 хвилин до її неповного розм’якшення.
  • Після готування не забудьте промити локшину свіжою водою.

Набір приправ і спецій для лагмана

Узбецький лагман виходить найароматнішим з трохи гострим, пряним смаком. Домогтися такого результату допомагають смачні запашні приправи.

Ви можете використовувати:

  • зіру;
  • базилік;
  • подрібнений часник;
  • всі сорти меленого перцю;
  • куркуму;
  • кінзу;
  • подрібнений імбирний корінь.

Необов’язково сипати в суп всі прянощі. Використовуйте тільки ті, запах яких вам подобається.

Як правильно подавати страву?

  • Лагман подається в глибоких піалах, на дно кожної закладається приготовлена локшина.
  • На неї завантажуємо суміш м’яса і овочів. Заливаємо цю красу ароматним насиченим бульйоном.
  • Завершальний етап – рубана свіжа зелень. Насипаємо її зверху на локшину і м’ясо. Для гостроти можна покришити подрібнений часник.
Прокрутка до верху