З усіх рецептів саме узбецький лагман – самий ситний, смачний і поживний. Поєднання свіжих овочів і соковитого м’яса дає чудовий смак і неймовірний пряний аромат.
Справжній узбецький лагман з бараниною
Основні інгредієнти:
- дві моркви;
- масло рослинного виду – 20 мл;
- горошок чорного перцю;
- один болгарський перець;
- мелений чорний перець;
- локшина – 0,3 кг;
- чотири цибулини;
- помідори – 3 шт.;
- сіль за смаком;
- баранина – 1 кг;
- жменя свіжої зелені;
- шість часникових зубчиків.
Готуємо покроково:
- Промите м’ясо барана рубаємо невеликими шматочками, насипаємо зверху сіль і мелений перець.
- Обробляємо м’ясні кубики в підігрітому маслі на сковороді.
- Як тільки на них з’являється рум’яна кірочка, додаємо подрібнені цибулини.
- Очистити коріння моркви від бруду і шкірки і нарізати тонкими пластинками.
- Нашаткувати Кубиками болгарський перець, помідори подрібнити.
- Завантажуємо порізані овочі (окрім помідорів) в сковороду.
- Засипаємо ще солі, вливаємо окріп і тушкуємо страву на маленькій потужності вогню.
- Коли м’ясо стане м’яким, додати шматочки помідорів, продовжуємо підготовку.
- Розрізаємо вздовж на дві частини кожен зубчик часнику. Висипаємо їх в сковороду разом з перцем у вигляді горошку.
- Паралельно варимо локшину до розм’якшення у воді. Не забудьте її посолити.
- Обполіскуємо їх в друшляку, розкладаємо по тарілочках, заливаємо дивовижно пахне вмістом сковороди. Приємного апетиту!
Класичний рецепт з яловичиною
Список продуктів:
- три солодких перцю;
- яловичина – 0,35 кг;
- чотири томата;
- пачка спеціальної локшини;
- шість часникових зубчиків;
- чотири картопляні бульби;
- шматок масла – 90 гр;
- дві цибулини;
- сіль за смаком;
- чотири моркви;
- рослинне масло для піджарки;
- три щіпки перцю;
- бульйон м’ясний – 1 л;
- насіння кропу.
Готуємо класичний узбецький лагман з яловичини:
- Варимо в каструлі з водою локшину, додаємо сіль. Обробляємо готове макаронне виріб в друшляку, додаємо вершкове масло і залишаємо локшину насичуватися.
- Промите яловиче філе розрізаємо невеликими квадратиками.
- Покришити ножем очищені цибулини, морквяні коріння подрібнити на тертці.
- З перцю видалити насіння і перегородки, дрібно порізати.
- По черзі завантажуємо в прогріту сковороду з маслом цибулю, болгарський перець і масу моркви.
- Почищені часникові часточки подрібнити в крихту. Тушкуємо золотистий цибулю та інші овочі до м’якості.
- З томатів прибираємо тонку шкірку, м’якоть дрібно шаткуємо.
- Завантажуємо до піджарки м’ясні шматочки, помідори і часник. Заливаємо це пишність наваристим м’ясним бульйоном насипаємо мелений перець, укропные насіння і сіль.
- Готуємо під закритою кришкою і чекаємо моменту закипання.
- Видаляємо шкірку картоплі, шаткуємо квадратиками, висипаємо до решти продуктів. Тушкуємо страва півгодини.
- Моєму зелену петрушку або кріп під краном і дрібно рубаємо.
- Викладаємо на дно глибокої чаші локшину в маслі, а зверху – смачні м’ясні шматочки в овочевий заливці. Посипаємо все зеленню.
Лагман по-узбецьки з куркою
- томатний соус – 30 мл;
- філе курки – 1/2 кг;
- сіль за смаком;
- дві головки цибулі;
- локшина – 150 гр;
- два помідора;
- олія оливкова – 35 гр;
- одна морква;
- подрібнений чорний перець за смаком;
- один солодкий перець.
Поетапне приготування:
- Рубаємо курку порційними шматочками.
- Видаляємо з усіх овочів лушпиння і шкірку. Дрібно ріжемо цибулини.
- Морква рубаємо половинками кружечків.
- Ріжемо маленькими пластинками болгарський перець. Помідори перетворюємо на невеликі кубики.
- Пасеруємо м’ясні шматочки в олії до утворення легкої золотистої скоринки з обох сторін. Насипаємо трохи солі.
- Окремо обсмажуємо цибулю, перець і моркву. Через 3 хвилини з’єднуємо їх в одне ціле.
- Завантажуємо до овочів помідори і починаємо тушкувати страву протягом 5 хвилин.
- Вводимо томатний соус і наливають 100 мл кип’яченої води. Готуємо ще 2 хвилини, додаємо сіль.
- Посмажену курку викладаємо в каструлю, завантажуємо масу овочів. Можна долити трохи води, насипаємо ще солі за смаком, мелений перець і будь-які спеції.
- Кип’ятимо вміст каструлі 10 хвилин.
- Паралельно в іншій каструлі варимо локшину в солоній воді. Коли вона звариться, шумівкою перекладаємо її в простору миску.
- Заливаємо все ароматною овочевою підливою і викладаємо шматочки м’яса. Для кольору посипте свіжу зелень.
Зі свининою
Інгредієнти для лагмана:
- половина зеленої редьки;
- свинина – 0,5 кг;
- сіль за смаком;
- вермішель – 0,2 кг;
- дві картоплини;
- суміш зеленого цибулі і петрушки – 1 жменя;
- два помідора;
- одна цибулина;
- соняшникова масло для піджарки;
- один солодкий перець;
- щіпка зіри;
- дві моркви.
Алгоритм дій:
- Прогріваємо соняшникову олію в казані, кидаємо щіпку солі і викладаємо невеликі шматочки свинячого м’яса. Обсмажуємо їх 25 хвилин.
- За цей час почистимо і підготуємо всі овочі. Шаткуємо півкільцями цибулину.
- Як тільки час приготування свинини закінчилося, зсипаємо до нього лук.
- Маленькими кубиками рубаємо морквину закидаємо до м’яса слідом за цибулею.
- Оброблені перець ріжемо маленькими квадратиками, завантажуємо в казан.
- Невеликими шматочками нарізаємо зелену редьку і відправляємо слідом за перцем.
- На кілька секунд опускають в окріп помідори, знімаємо з них тоненьку шкірку. М’якоть подрібнюємо і додаємо до інших овочів.
- Кип’яченою водою заливаємо вміст казана, насипаємо мелену зіру. Варимо страва 40 хвилин.
- В кінці засипаємо пластинки картоплі і готуємо ще 12 хвилин.
- Промиваємо під краном жменю зелені і криши ножем.
- В підсоленому окропі варимо вермішель протягом 10 хвилин, споліскують холодною водою.
- Повертаємо макаронне виріб в порожню каструлю і заливаємо м’ясних ласощами, насипаємо зелень. Приємного апетиту!
Готуємо локшину для лагмана
М’ясо і овочі – найсмачніша складова лагмана, але локшина – його основа. Якщо її переварити або не доварити, блюдо вийде зовсім не таким, яким ви хотіли.
Апетитною і ароматною виходить яєчна локшина домашня. Але її потрібно робити заздалегідь, краще всього, за день до приготування лагмана.
Можна купити магазинну локшину. Щоб заощадити час, ми паралельно обсмажуємо м’ясо з овочами і готуємо локшину.
- Поки піджарка гаситься в сковороді, доводимо до кипіння воду в каструлі, солимо за смаком.
- Засипаємо макарони у вируючу рідину і варимо приблизно 10 хвилин до її неповного розм’якшення.
- Після готування не забудьте промити локшину свіжою водою.
Набір приправ і спецій для лагмана
Узбецький лагман виходить найароматнішим з трохи гострим, пряним смаком. Домогтися такого результату допомагають смачні запашні приправи.
Ви можете використовувати:
- зіру;
- базилік;
- подрібнений часник;
- всі сорти меленого перцю;
- куркуму;
- кінзу;
- подрібнений імбирний корінь.
Необов’язково сипати в суп всі прянощі. Використовуйте тільки ті, запах яких вам подобається.
Як правильно подавати страву?
- Лагман подається в глибоких піалах, на дно кожної закладається приготовлена локшина.
- На неї завантажуємо суміш м’яса і овочів. Заливаємо цю красу ароматним насиченим бульйоном.
- Завершальний етап – рубана свіжа зелень. Насипаємо її зверху на локшину і м’ясо. Для гостроти можна покришити подрібнений часник.