Лагман з свинини – 7 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

Лагман – східне блюдо, яке найчастіше готують з яловичини або баранини. Але лагман з свинини теж володіє чудовим смаком. В залежності від кількості води його можна готувати як суп або як друге блюдо.

Порада: всі складові лагмана можна готувати разом, якщо в планах з’їсти все і відразу. Локшина розм’якає у воді, вбирає її. Вже через пару годин це буде не суп, а неприємна каша. Якщо планується залишити частину з обіду на вечерю, краще вибрати рецепт, де локшина готується окремо і заливається перед подачею.

Класичний лагман з свинини в казані

Складові:

  • півкіло свинячого м’яса;
  • 4 головки цибулі;
  • по 2 великих помідори, яйця та болгарського перцю;
  • 2 середні головки часнику;
  • одна морквина;
  • 0,6 кг локшини;
  • 2/3 склянки рослинного масла;
  • пучок різної зелені;
  • вода;
  • спеції і сіль.

Класичний рецепт свинячого лагмана:

  • Перець і моркву порізати маленькими кубиками, помідори теж дрібно порізати.
  • Ножем подрібнити часник, підготувати зелень і прибрати на час.
  • У казан налити олію і розжарити до максимуму. Акуратно кинути туди м’ясо з цибулею та морквою. Смажити 15 хвилин, весь час помішувати.
  • Приєднати перці і помідори, готувати ще хвилин 8. Потім налити воду засипати і часник. Вогонь переключити на повільний і варити до готовності.
  • Яйця спінити і окремо підсмажити, як омлет. Порізати його соломкою.
  • Закип’ятити воду, трохи підсолити і зварити локшину до повної готовності. Відкинути на друшляк і промити холодною водою.
  • Викласти локшину, залити м’ясним соусом. Присипати блюдо соломкою з омлету і порізаною зеленню. Подавати можна відразу ж.

У горщиках в духовці

Інгредієнти:

  • кілограм свинини на кістці;
  • 4 жмені локшини;
  • по 2 перцю, цибулини і чорної редьки;
  • 0,5 літра томатного соку власного приготування;
  • 3 маленькі моркви;
  • 5 зубців часнику;
  • 50 г кінзи;
  • масло рослинне для обсмажування;
  • сіль і приправи.

Інструкція до приготування:

  • Промити і відокремити м’ясо від кістки, нарізати шматочками середнього розміру будь-якої форми.
  • Кісточку відправити в каструлю і залити водою. Закип’ятити бульйон і прибрати пінку. Знизити вогонь до мінімуму і варити півтори години.
  • Почистити моркву і редьку, кинути в каструлю.
  • Зробити томатну пасту: проварити на чистій сковорідці сік хвилин 30. Робити на середньому вогні, весь час помішувати.
  • Розжарити глибоку сковороду з маслом і викласти свинину. Смажити недовго, до першої скоринки.
  • Нарізати шматочками моркву, редьку і перець. Цибулю півкільцями, часник кубиками.
  • В м’ясну сковорідку вилити томатну пасту і готувати на середньому вогні 5 хвилин. Весь час помішувати.
  • Викласти овочі, добре розмішати. Протушкувати на слабкому вогні чверть години. Додати склянку бульйону і тушкувати 30 хвилин.
  • Налити в горщики по 180 мл бульйону. Відправити в прогріту духовку на 60 хвилин.
  • Помістити в них локшину і варити в духовці до готовності. Витягнути, залишити в іншій ємності на деякий час.
  • Знову укласти в горщик, зверху м’ясної складу. Помістити в розігріту, але вимкнену духовку хвилин на 10.
  • Готову страву посипати нарізаною кінзою і подавати до столу.
Дивіться також:  Рецепт харчо по-грузинськи

Готуємо в мультиварці

Що потрібно:

  • 0,6 кг свинячого м’яса;
  • 0,5 л води;
  • 100 г вермішелі;
  • 2 солодких болгарських перцю;
  • по 1 моркви і цибулині;
  • корінь селери;
  • 2 ложки томат-пасти;
  • для обжарювання ст. л. олії;
  • свіжа петрушка;
  • по половині чайної ложки солі і перцю.

Готуємо лагман в мультиварці:

  • Нарізати шматочками середнього розміру свиняче м’ясо.
  • На програмі «Випічка» підсмажити його протягом півгодини.
  • Селера з морквою нашаткувати маленькими кубиками, цибулю – кільцями. Кинути все до м’яса.
  • Перці нарізати тонкими пластинками, відправити у каструлю. Насипати солі і перцю.
  • Встановити програму «Тушкування» на півтора-два години. Залити вміст каструлі водою до верхньої позначки.
  • Окремо в каструлі зварити вермішель і викласти по тарілках.
  • Перш, ніж подавати, полити її м’ясною підливою і присипати дрібно нарізаною петрушкою.

Смачний лагман зі свининою по-домашньому

Інгредієнти:

  • кілограм м’яса;
  • по 1 великій томату і перцю;
  • по 1 моркви середньої та цибулині;
  • 0,4 кг довгої вермішелі або локшини;
  • половина упаковки меленого коріандру;
  • рослинна олія для змащування локшини і обжарювання;
  • гострий червоний перець – 5 р;
  • 1 ч. л. солі.

Рецепт смачного лагмана по-домашньому зі свининою:

  • Крупно порубати м’ясо і відправити на сковороду з розпеченим маслом на кілька хвилин.
  • Кубиками нарізати цибулю соломкою –томат, морква і перець.
  • Додати овочі в наступному порядку: цибуля, перець, морква, томат. Між кожним продуктом повинна бути різниця в 5 хвилин. За цей час вміст пару раз перемішати.
  • Протушкувати всі продукти ще 3-4 хвилини і перекласти їх в казан. Залити гарячою водою і закип’ятити.
  • У цей час зварити локшину, дати воді стекти. Додати зовсім трохи олії – тоді вона не злипнеться.
  • Додати локшину до інших інгредієнтів і варити близько 20 хвилин. Після готовності додати приправи і залишити на 5 хвилин.
  • Подавати лагман гарячим відразу після готовності.

Як приготувати з баклажанами

З чого зробити:

  • 400 р свинини;
  • 450 г спеціальної локшини;
  • 1 великий баклажан;
  • по 2 моркви, помідорів і перцю;
  • 1,5 великі цибулини;
  • 3 зубчики часнику;
  • 120 мл рослинного масла;
  • пучок улюбленої зелені;
  • трохи солі.
Дивіться також:  Розсольник з перловкою та солоними огірками класичний – 10 рецептів приготування

Як приготувати лагман з баклажанами:

  • Вимити і просушити м’ясо порізати шматками середнього розміру.
  • Морква і перець порізати соломкою, помідори, баклажани і цибулю кубиками. Часник подрібнити тонким ножем.
  • Масло в сковороді розігріти і кинути цибулю, через 15 секунд відправити до нього свинину. Обсмажувати до золотистого кольору цибулі.
  • Приєднати баклажан, перець, моркву і протушкувати чверть години. Додати томати, сіль і перець.
  • Налити води і тушкувати не менше півгодини, поки овочі повністю не приготуються.
  • Зварити до готовності локшину для лагмана. Злити воду і викласти її в глибоку миску.
  • Перед подачею залити підливою. Порубати зелень і посипати зверху.

Покроковий рецепт з картоплею

Продукти, які знадобляться:

  • по 300 г м’яса і локшини;
  • по 200 г помідорів та картоплі;
  • 2 маленьких цибулини;
  • по 1 морквині і солодкого перцю;
  • 3 зубчики часнику;
  • столова ложка соєвого соусу;
  • соняшникова олія;
  • приправи і сіль.

Рецепт лагмана зі свинини з картоплею:

  • Свинину промити, звільнити від прожилок і нарізати кубиками середнього розміру.
  • Моркву і перець нарізати соломкою, цибулю з часником і помідором довільними шматочками. Картопля крупно порубати кубиками.
  • У розігрітій сковороді підсмажити м’ясо, поки не підрум’яниться. Налити соєвий соус і протушкувати не менше півгодини. По мірі випаровування рідини підливати води по 2 столові ложки.
  • Кинути цибулю, через 2 хвилини моркву і часник. Помішувати дві хвилини і додати картоплю. Весь час помішувати, готувати 5 хвилин.
  • Налити води стільки, щоб овочі з м’ясом виявилися повністю під нею.
  • Додати солі і перцю, довести до кипіння. Протомитися 7 хвилин. Приєднати томати з перцем, накрити ємність і залишити на 8 хвилин.
  • Локшину відварити, позбавити від води і викласти в тарілки. Залити частиною м’ясної страви, присипати улюбленої зеленню і подавати до столу.

Суп-лагман з свинини

Що потрібно:

  • півкіло м’яса;
  • 0,2 кг спеціальної локшини;
  • 2 невеликих томата;
  • 2 великі ріпчасті цибулини;
  • по 1 моркви і редьки;
  • олія соняшникова;
  • 6 зубців часнику;
  • гострий перець чилі, чорний перець, приправа зіра, коріандр і паприка;
  • ложечка солі без гірки.

Інструкція до приготування:

  • Вимите і просушену м’ясо порізати шматочками будь-якого розміру і форми.
  • У казані розжарити масло і смажити м’ясо до зміни відтінку. Подрібнити цибулю і кинути до м’яса. Іноді помішувати, щоб свинина не пригоріла.
  • Часник подрібнити в часничниці, помідори нарізати тоненькими пластинками, редьку з морквою маленькими кубиками.
  • Відправити в казан овочі: моркву, редьку, часник з приправами. Між ними повинна бути різниця в 10 хвилин. Накрити і протушкувати 8 хвилин.
  • Приєднати помідори і тушкувати 5-6 хвилин. Налити води стільки, скільки звичайний суп. Закрити кришкою, встановити мінімальний вогонь і протушкувати до готовності.
  • Зварити локшину, злити воду і викласти в тарілки. Готовим супом залити її, додати трохи дрібно нарізаної зелені і подавати до столу.
Дивіться також:  Солянка з куркою – 7 рецептів приготування

Готуємо локшину для лагмана своїми руками

Продукти:

  • кілограм борошна;
  • 2 курячих яйця;
  • 0,4 л води;
  • півтори столові ложки солі;
  • половина чайної ложки соди;
  • стакан рослинного масла.

Локшина для лагмана в домашніх умовах:

  • Воду підігріти – вона повинна бути теплою. Налити в глибоку ємність, насипати ложку солі і перемішати.
  • Вбити туди ж яйця, виделкою або вінчиком зробити однорідну рідину.
  • Приєднати борошно і вимішувати тісто, поки не стане рівномірної консистенції.
  • Намочити рушник холодною водою і обернути їм ком тесту. Відкласти нього не менше, ніж на годину.Протягом цього часу розім’яти тісто кілька разів. Борошно не використовувати.
  • Коли воно стане гладким, можна приступати до наступного етапу. Налити півсклянки води в глибокий посуд, додати соду і залишилася сіль. Заважати, поки вони не розчиняться.
  • Втерти рідина в тісто: змочити руки і розминати його, крутити. Повторювати, поки вода не закінчиться. Воно повинно стати пружним і добре тягнутися.
  • Зробити з тіста кілька довгих ковбасок і нарізати їх невеликими шматочками. Залишити хвилин на 20 під вологим рушником.
  • Руки ретельно змочити олією. Знову розкачати тоненькі ковбаски, не товщі пальця. Дошку змастити маслом і викласти їх на неї. Залишити під вологою тканиною на чверть години.
  • Смужку тесту витягнути і розкачати до товщини олівця. Знову накрити і залишити на чверть години.
  • Зробити спіральки і відкласти хвилин на 10. Взяти одну і почати витягувати, пропускати крізь пальці, злегка підкручувати. Знову зробити спіральки, але вже більш тонкі, і відкласти на 20 хвилин.
  • Крізь пальці протягувати і витягати локшину, роблячи її ще тонше. Потім потроху згортати її овальний моток.
  • Час варіння такої локшини – 2 хвилини. Після готовності її зливають, змащують маслом і заливають м’ясною підливою для лагмана.

Для готування лагмана знадобиться більше часу, ніж на звичайний суп. Але смачний результат порадує всю сім’ю.

Прокрутка до верху