Хачапурі з лаваша з сиром
Інгредієнти:
- 300 грам тонкого лаваша (3 листа);
- по 150 – 200 грам «Голландського» і «Адигейського» сиру;
- 2 щіпки крупної солі;
- 2 сирих яйця;
- 1 ст. среднежирного кефіру.
Приготування:
- Яйця збити в мисці з сіллю. Влити нехолодну кефір і повторити збивання.
- З лаваша вирізати два кола за розміром сковороди. Один аркуш потрібно залишити цілим і укласти в обрану ємність, щоб виступали краю.
- Залишки лавашів порізати шматочками, викласти в суміш кефіру і яєць.
- У сковороду з основою висипати частина тертого «Голландського» сиру.
- Зверху укласти перше коло. Знову висипати трохи твердого сиру, а також розподілити частину кубиків «Адигейського».
- Далі викласти просочені кефіром і яйцями шматочки лаваша.
- Повторити шар з двох сортів сиру. Закрити продукти виступаючими краями лаваша. Зверху викласти останнє коло.
- Залити все рештою суміші з кефіру і яєць.
Накрити хачапурі на сковороду кришкою і готувати на повільному вогні, поки яєчна маса не загусне, а верхній «корж» не зарум’яниться.