Лаваш з сиром на сковороді – 9 рецептів приготування

Хачапурі з лаваша з сиром

Інгредієнти:

  • 300 грам тонкого лаваша (3 листа);
  • по 150 – 200 грам «Голландського» і «Адигейського» сиру;
  • 2 щіпки крупної солі;
  • 2 сирих яйця;
  • 1 ст. среднежирного кефіру.

Приготування:

  • Яйця збити в мисці з сіллю. Влити нехолодну кефір і повторити збивання.
  • З лаваша вирізати два кола за розміром сковороди. Один аркуш потрібно залишити цілим і укласти в обрану ємність, щоб виступали краю.
  • Залишки лавашів порізати шматочками, викласти в суміш кефіру і яєць.
  • У сковороду з основою висипати частина тертого «Голландського» сиру.
  • Зверху укласти перше коло. Знову висипати трохи твердого сиру, а також розподілити частину кубиків «Адигейського».
  • Далі викласти просочені кефіром і яйцями шматочки лаваша.
  • Повторити шар з двох сортів сиру. Закрити продукти виступаючими краями лаваша. Зверху викласти останнє коло.
  • Залити все рештою суміші з кефіру і яєць.

Накрити хачапурі на сковороду кришкою і готувати на повільному вогні, поки яєчна маса не загусне, а верхній «корж» не зарум’яниться.

Дивіться також:  Який рис потрібен для плову? Вибираємо сорт рису
Прокрутка до верху