Класичне виконання з соусом «Бешамель»
Класичний рецепт вимагає замішування і розкачування домашньої пасти, тому зробимо акцент саме на цьому нюансі.
Матеріал розбитий на 4 пункти, що включають створення складових лазаньї:
- паста;
- болоньєзе;
- бешамель;
- з’єднання інгредієнтів і випікання.
Пункт №1: листи лазаньї.
Візьмемо:
- 600 г борошна;
- 3 яйця;
- 100 мл води;
- 50 мл оливкової олії;
- сіль.
Всього 10 кроків доведеться зробити, щоб приготувати листи:
- Висипаємо борошно гіркою на стіл, або розміщуємо в глибокій мисці – робимо посередині «кратер». Навіщо робити поглиблення? Його краю допоможуть утримати яйця і солону воду при змішуванні їх з борошном.
- З допомогою виделки, від країв до середини починаємо змішування.
- Коли вода повністю з’єднається з борошном, додаємо масло.
- За допомогою тієї ж вилки вимішуємо тісто до утворення загальної маси.
- Коли вилка перестане справлятися, приступаємо до ручного вымешиванию. Тісто має стати еластичним і пружним. І ні в якому разі не повинно прилипати до рук. До стану «готовності» доводимо тісто протягом 30 хвилин: воно має відлежатися.
- Після закінчення півгодини порційно розкачуємо тісто в пластини завтовшки не більше 2-3 мм.
- Нарізаємо листи на смужки: розмір вибирайте в залежності від розмірів форми. Але пам’ятаємо: шар не повинен складатися з одного великого аркуша лазаньї – 2-3 в ряд.
- Щоб листи не злипалися, викладаємо їх на обробну дошку, на відстані один від одного, відокремлюючи кожен шар від попереднього харчовою плівкою.
Пункти №2 і №3: соус Болоньєзе і Бешамель можна приготувати за рецептами, представленим раніше.
Пункт №4: приступимо до складання.
Щоб зробити лазанью за класичним рецептом також підготуємо:
- болгарський перець (дрібно порубаний і бажано без шкірки) – 1 шт.;
- сир – 200 р.
Приступаємо:
- На поверхню, де буде запікатися лазанья, викладаємо соус бешамель – тільки його невелику частину. Розподіляємо по поверхні.
- Слідом акуратно не роблячи проміжків, але і не викладаючи внапуск – пасту.
- Поверх листів – соус болоньєзе для лазаньї, болгарський перець і тертий сир.
- Робимо не менше 4 повторів шарів. Верх промазуємо бешамель.
- Тертий сир можна посипати як перед запіканням, так і за 10 хвилин до закінчення приготування.
- Готуємо при 200°С – 40 хвилин.