Лазанья «Болоньєзе» – 6 смачних рецептів

Класичне виконання з соусом «Бешамель»

Класичний рецепт вимагає замішування і розкачування домашньої пасти, тому зробимо акцент саме на цьому нюансі.

Матеріал розбитий на 4 пункти, що включають створення складових лазаньї:

  • паста;
  • болоньєзе;
  • бешамель;
  • з’єднання інгредієнтів і випікання.

Пункт №1: листи лазаньї.

Візьмемо:

  • 600 г борошна;
  • 3 яйця;
  • 100 мл води;
  • 50 мл оливкової олії;
  • сіль.

Всього 10 кроків доведеться зробити, щоб приготувати листи:

  • Висипаємо борошно гіркою на стіл, або розміщуємо в глибокій мисці – робимо посередині «кратер». Навіщо робити поглиблення? Його краю допоможуть утримати яйця і солону воду при змішуванні їх з борошном.
  • З допомогою виделки, від країв до середини починаємо змішування.
  • Коли вода повністю з’єднається з борошном, додаємо масло.
  • За допомогою тієї ж вилки вимішуємо тісто до утворення загальної маси.
  • Коли вилка перестане справлятися, приступаємо до ручного вымешиванию. Тісто має стати еластичним і пружним. І ні в якому разі не повинно прилипати до рук. До стану «готовності» доводимо тісто протягом 30 хвилин: воно має відлежатися.
  • Після закінчення півгодини порційно розкачуємо тісто в пластини завтовшки не більше 2-3 мм.
  • Нарізаємо листи на смужки: розмір вибирайте в залежності від розмірів форми. Але пам’ятаємо: шар не повинен складатися з одного великого аркуша лазаньї – 2-3 в ряд.
  • Щоб листи не злипалися, викладаємо їх на обробну дошку, на відстані один від одного, відокремлюючи кожен шар від попереднього харчовою плівкою.

Пункти №2 і №3: соус Болоньєзе і Бешамель можна приготувати за рецептами, представленим раніше.

Пункт №4: приступимо до складання.

Щоб зробити лазанью за класичним рецептом також підготуємо:

  • болгарський перець (дрібно порубаний і бажано без шкірки) – 1 шт.;
  • сир – 200 р.
Дивіться також:  Печінка яловича – 11 рецептів приготування

Приступаємо:

  • На поверхню, де буде запікатися лазанья, викладаємо соус бешамель – тільки його невелику частину. Розподіляємо по поверхні.
  • Слідом акуратно не роблячи проміжків, але і не викладаючи внапуск – пасту.
  • Поверх листів – соус болоньєзе для лазаньї, болгарський перець і тертий сир.
  • Робимо не менше 4 повторів шарів. Верх промазуємо бешамель.
  • Тертий сир можна посипати як перед запіканням, так і за 10 хвилин до закінчення приготування.
  • Готуємо при 200°С – 40 хвилин.