Мої дорогі господині, якщо ви щодня задаєте собі питання, що приготувати на друге? Тоді вам просто необхідно взяти на замітку цей рецепт лазаньї! Блюдо виходить дуже ситним і дивовижно смачним. Навіть якщо ви на дієті, не відкладайте приготування цієї страви, достатньо просто змінити інгредієнти на овочі за вашим смаком і мінімізувати кількість масла. На мій погляд, дуже смачне друга страва буде лазанья з тонкими листами з кабачків і курячого фаршу. А соус можна приготувати без масла, для цього в сухій сковороді злегка підсмажте борошно і потроху додавайте молоко, при цьому постійно помішуючи. Соус можна готувати як на основі молока, так і вершків або томата. Навіть якщо у вас немає спеціальних листів для лазаньї, не біда фантазія, імпровізація вам в допомогу. Я, наприклад, використовувала відварені до напівготовності спагетті і прослаивала тонким шаром замість аркушів. Звичайно, це буде вже не зовсім традиційна лазанья, а запіканка з макаронів. Але смак буде приголомшливим. Тому обов’язково спробуйте приготувати за таким рецептом і імпровізуйте на свій смак. Адже завдяки невеликим змінам цієї страви воно буде різних смаків і не набридне при щоденному вживанні.
Лазанья – покроковий рецепт з фото
Час виготовлення: 1 година 20 хвилин
Кількість порцій: 8 шт.
Для цієї страви потрібно:
- Листи лазаньї – 9 шт.
- Фаршу – 1 кг.
- Помідори – 500 г
- Сир – 350 г
- Молока – 800 мл
- Борошна – 80 г
- Вершкового масла – 80 г
- Зубочки часнику – 4 шт.
- Сіль і перчик за смаком
- Пару цибулин
- Пару морквин
- Олії
- Базиліка
- Кропу
Як приготувати лазанью
- Для початку готуємо всі овочі.
- Для цього цибулю ріжемо невеликими кубиками.
- Моркву натираємо на тертці, часник чистимо і дуже дрібно нарізаємо.
- Помідори ріжемо великими шматками і подрібнюємо за допомогою блендера з занурювальний насадкою.
- Потім листи лазаньї відварюємо до напівготовності у трішки присоленной воді.
- Готові листи викладаємо на тарілку і охолодити.
- У сковороді з незначною кількістю олії обсмажуємо цибулю, моркву і часник до повної готовності.
- Під кінець смаження додаємо дрібно нарізані базилік і кріп.
- В обсмажені овочі додаємо фарш і добре розминаємо його за допомогою виделки або лопатки.
- Добре солимо, перчимо і обсмажуємо до готовності.
- Далі, у готовий фарш додаємо перемелені помідори й тушкуємо до зменшення зайвої рідини, періодично перемішуючи.
- Готуємо соус. Для цього потрібно підтопити вершкове масло в невеликій каструльці.
- Додаємо до маслу молоко, борошно і ретельно збиваємо міксером або блендером, щоб не було грудочок.
- Ставимо на вогонь, солимо, перчимо і доводимо до кипіння при постійному розмішуванні.
- Форму для випікання змащуємо вершковим маслом.
- На дно викладаємо три листи лазаньї.
- Поверх невеликим шаром викладаємо фарш і добре розрівнюємо.
- Поверхня фаршу рясно поливаємо соусом.
- І посипаємо натертим на терці сиром.
- Точно так само повторюємо ще два шари.
- Відправляємо випікатися в духовці підігріту до 180 градусів протягом 45 хвилин.
- Це блюдо подається як в гарячому вигляді, так і в теплом, воно залишиться не менш смачним.