Лазанья – покроковий рецепт з фото

Мої дорогі господині, якщо ви щодня задаєте собі питання, що приготувати на друге? Тоді вам просто необхідно взяти на замітку цей рецепт лазаньї! Блюдо виходить дуже ситним і дивовижно смачним. Навіть якщо ви на дієті, не відкладайте приготування цієї страви, достатньо просто змінити інгредієнти на овочі за вашим смаком і мінімізувати кількість масла. На мій погляд, дуже смачне друга страва буде лазанья з тонкими листами з кабачків і курячого фаршу. А соус можна приготувати без масла, для цього в сухій сковороді злегка підсмажте борошно і потроху додавайте молоко, при цьому постійно помішуючи. Соус можна готувати як на основі молока, так і вершків або томата. Навіть якщо у вас немає спеціальних листів для лазаньї, не біда фантазія, імпровізація вам в допомогу. Я, наприклад, використовувала відварені до напівготовності спагетті і прослаивала тонким шаром замість аркушів. Звичайно, це буде вже не зовсім традиційна лазанья, а запіканка з макаронів. Але смак буде приголомшливим. Тому обов’язково спробуйте приготувати за таким рецептом і імпровізуйте на свій смак. Адже завдяки невеликим змінам цієї страви воно буде різних смаків і не набридне при щоденному вживанні.

 

Лазанья – покроковий рецепт з фото

 

 

Час виготовлення: 1 година 20 хвилин
Кількість порцій: 8 шт.

 

Для цієї страви потрібно:

  • Листи лазаньї – 9 шт.
  • Фаршу – 1 кг.
  • Помідори – 500 г
  • Сир – 350 г
  • Молока – 800 мл
  • Борошна – 80 г
  • Вершкового масла – 80 г
  • Зубочки часнику – 4 шт.
  • Сіль і перчик за смаком
  • Пару цибулин
  • Пару морквин
  • Олії
  • Базиліка
  • Кропу

Як приготувати лазанью

 

  • Для початку готуємо всі овочі.
  • Для цього цибулю ріжемо невеликими кубиками.
  • Моркву натираємо на тертці, часник чистимо і дуже дрібно нарізаємо.
  • Помідори ріжемо великими шматками і подрібнюємо за допомогою блендера з занурювальний насадкою.
  • Потім листи лазаньї відварюємо до напівготовності у трішки присоленной воді.
  • Готові листи викладаємо на тарілку і охолодити.
  • У сковороді з незначною кількістю олії обсмажуємо цибулю, моркву і часник до повної готовності.
  • Під кінець смаження додаємо дрібно нарізані базилік і кріп.
  • В обсмажені овочі додаємо фарш і добре розминаємо його за допомогою виделки або лопатки.
  • Добре солимо, перчимо і обсмажуємо до готовності.
  • Далі, у готовий фарш додаємо перемелені помідори й тушкуємо до зменшення зайвої рідини, періодично перемішуючи.
Дивіться також:  Бараняча нога, запечена в духовці, рецепт з фото

 

  • Готуємо соус. Для цього потрібно підтопити вершкове масло в невеликій каструльці.
  • Додаємо до маслу молоко, борошно і ретельно збиваємо міксером або блендером, щоб не було грудочок.
  • Ставимо на вогонь, солимо, перчимо і доводимо до кипіння при постійному розмішуванні.
  • Форму для випікання змащуємо вершковим маслом.
  • На дно викладаємо три листи лазаньї.
  • Поверх невеликим шаром викладаємо фарш і добре розрівнюємо.
  • Поверхня фаршу рясно поливаємо соусом.
  • І посипаємо натертим на терці сиром.
  • Точно так само повторюємо ще два шари.
  • Відправляємо випікатися в духовці підігріту до 180 градусів протягом 45 хвилин.
  • Це блюдо подається як в гарячому вигляді, так і в теплом, воно залишиться не менш смачним.
Прокрутка до верху