Рецепт апетитною лазаньї, приготовленої з фаршем в духовці, освоює все більше господинь. Блюдо цінують за ситність, а поєднання тонкого тіста, м’яса і сиру, які буквально живуть під соусом бешамель, можна назвати ідеальним. Варіацій лазаньї існує безліч, і кожна може називатися самою смачною та оригінальною. Пропонуємо добірку найбільш популярних рецептів лазаньї з фаршем в духовці.
Класична лазанья з фаршем в духовці
Лазанью називають кулінарним конструктором: переслаивать плоскі листи пасти можна чим завгодно: сиром, шпинатом, шинкою, стеблами селери і навіть рибою – і, повірте, кожен варіант чудовий по-своєму. Класичної лазаньєю вважає блюдо з трьох головних компонентів: фаршу, плоских листя пасти і соусу бешамель.
Нам знадобляться:
- листи лазаньї (готові);
- яловичий (курячий, свинячий) фарш – 500 г;
- томати у власному соку — банку;
- борошно – 3 ст. л;
- молоко – 300 мл;
- вершкове масло – 100 г;
- пармезан – 300 г;
- сіль, спеції за смаком.
Листи для лазаньї, звичайно, можна приготувати вдома: тоді вам доведеться викачувати тісто для локшини до 2 мм, а потім різати на акуратні пластинки. Але навіщо витрачати час, якщо зараз легко купити готовий набір пластин за прийнятною ціною. Головне – прочитати інструкцію з приготування: деякі аркуші попередньо відварюють, а є ті, що готуються сухими.
Діємо так:
- Фарш злегка обсмажуємо на сильному вогні.
- Помідори очищаємо від шкірки і блендером перетворюємо на пюре.
- Підігріваємо Молоко, додаємо борошно, мускатний горіх і вершкове масло. Варимо до тих пір, поки соус не загусне.
- На дно прозорої форми викладаємо листи пасти, поливаємо соусом бешамель.
- На пластини викладаємо обсмажений фарш, пюре з томатів, знову рясно змащуємо все соусом.
- Посипаємо тертим пармезаном.
- Повторюємо шар листів, фаршу, томатів.
- Перекладаємо шари поки листи не закінчаться.
- У звичайному варіанті їх чотири. П’ятим шаром завжди йде «фінішний» пласт тіста.
Останнім шаром будуть сухі листи. Їх поливаємо соусом, посипаємо тертим сиром, відправляємо в розігріту духовку. Лазанья готується протягом 40 хвилин. Готове блюдо виглядає дуже апетитно – це золотиста запіканка, виливає аромати м’яса, сиру, спецій, вона дуже соковита і смачна в теплому вигляді. Їдять лазанью з теплим цибульним хлібом і легкими ігристим винами.
Ідеальна спеція – зелений або фіолетовий базилік, без яких в Італії просто не уявляють блюдо з пастою.