Лазанья рецепт з фаршем в духовці – 9 рецептів

Рецепт апетитною лазаньї, приготовленої з фаршем в духовці, освоює все більше господинь. Блюдо цінують за ситність, а поєднання тонкого тіста, м’яса і сиру, які буквально живуть під соусом бешамель, можна назвати ідеальним. Варіацій лазаньї існує безліч, і кожна може називатися самою смачною та оригінальною. Пропонуємо добірку найбільш популярних рецептів лазаньї з фаршем в духовці.

Класична лазанья з фаршем в духовці

Лазанью називають кулінарним конструктором: переслаивать плоскі листи пасти можна чим завгодно: сиром, шпинатом, шинкою, стеблами селери і навіть рибою – і, повірте, кожен варіант чудовий по-своєму. Класичної лазаньєю вважає блюдо з трьох головних компонентів: фаршу, плоских листя пасти і соусу бешамель.

Нам знадобляться:

  • листи лазаньї (готові);
  • яловичий (курячий, свинячий) фарш – 500 г;
  • томати у власному соку — банку;
  • борошно – 3 ст. л;
  • молоко – 300 мл;
  • вершкове масло – 100 г;
  • пармезан – 300 г;
  • сіль, спеції за смаком.

Листи для лазаньї, звичайно, можна приготувати вдома: тоді вам доведеться викачувати тісто для локшини до 2 мм, а потім різати на акуратні пластинки. Але навіщо витрачати час, якщо зараз легко купити готовий набір пластин за прийнятною ціною. Головне – прочитати інструкцію з приготування: деякі аркуші попередньо відварюють, а є ті, що готуються сухими.

Діємо так:

  • Фарш злегка обсмажуємо на сильному вогні.
  • Помідори очищаємо від шкірки і блендером перетворюємо на пюре.
  • Підігріваємо Молоко, додаємо борошно, мускатний горіх і вершкове масло. Варимо до тих пір, поки соус не загусне.
  • На дно прозорої форми викладаємо листи пасти, поливаємо соусом бешамель.
  • На пластини викладаємо обсмажений фарш, пюре з томатів, знову рясно змащуємо все соусом.
  • Посипаємо тертим пармезаном.
  • Повторюємо шар листів, фаршу, томатів.
  • Перекладаємо шари поки листи не закінчаться.
  • У звичайному варіанті їх чотири. П’ятим шаром завжди йде «фінішний» пласт тіста.
Дивіться також:  Кабачки — 34 рецепта швидкого і смачного приготування вдома

Останнім шаром будуть сухі листи. Їх поливаємо соусом, посипаємо тертим сиром, відправляємо в розігріту духовку. Лазанья готується протягом 40 хвилин. Готове блюдо виглядає дуже апетитно – це золотиста запіканка, виливає аромати м’яса, сиру, спецій, вона дуже соковита і смачна в теплому вигляді. Їдять лазанью з теплим цибульним хлібом і легкими ігристим винами.

Ідеальна спеція – зелений або фіолетовий базилік, без яких в Італії просто не уявляють блюдо з пастою.

Прокрутка до верху