Лазанья в мультиварці – неймовірно смачна, ніжна інтерпретація італійського блюда, яка виходить навіть краще, ніж в духовці. Вона ідеально підходить для сімейного вечері, оскільки легка в приготуванні і не віднімає багато часу на підготовку продуктів.
Класична лазанья в мультиварці
Необхідні продукти:
- спеції за смаком;
- кілограм фаршу;
- 0,9 літра молока;
- дві цибулини;
- 250 грам сиру;
- три ложки томатної пасти;
- листи для лазаньї;
- 100 грам вершкового масла;
- 50 грам борошна.
Процес приготування:
- Увімкніть мультиварку в режим «Смаження», на дно чаші викладіть олію і розтопіть його. Додайте борошно, потримайте дві хвилини і вливайте молоко, постійно заважаючи складу. Готовий соус перелийте в іншу ємність.
- Вимкніть прилад в режим «Випічка» і обсмажуйте в чаші фарш. Коли він почне міняти колір, додайте дрібно нарізану цибулю і приправте все спеціями.
- Туди ж покладіть томатну пасту, поміняйте режим «Гасіння» і готуйте близько 5 хвилин.
- Приберіть з чаші фарш, на дно покладіть трохи соусу, а потім листя лазаньї. Промажте їх, покрийте шаром фаршу і тертим сиром. Потім знову викладіть шар листя і заливайте блюдо залишилися Бешамелем. При необхідності повторіть послідовність.
- Готуйте в режимі «Випічка» ще 60 хвилин і подавайте.
Готуємо з фаршем
Лазанья з фаршем – це традиційний варіант цієї страви.
Найчастіше використовується яловиче м’ясо, але за бажанням можна взяти будь-яку.
Необхідні продукти:
- морква і цибулина;
- 0,5 кг фаршу;
- спеції за смаком;
- 50 грам томатної пасти;
- близько 8 листів лазаньї;
- 0,3 кг сиру;
- 50 грам вершкового масла і стільки ж борошна;
- 0,5 літра молока.
Процес приготування:
- На сковороді або в чашу мультиварки, включивши її в режим «Смаження», обсмажте дрібно нарізану цибулю, терту моркву, фарш і томатну пасту, не забувши приправити спеціями.
- У цьому ж режимі розтопіть масло, змішайте його з борошном і обережно влийте молоко. Постійно заважайте соус, щоб не було грудок.
- Дно чаші промажте невеликою кількістю соусу, викладіть листи, знову покрийте їх Бешамелем, викладіть фарш і присипте сиром. Повторіть послідовність шарів і залийте лазанью залишилися соусом.
- Увімкніть мультиварку в режим «Випічка» на 60 хвилин.
З додаванням овочів
Необхідні продукти:
- 8 листів лазаньї;
- 100 грам сиру;
- 0,25 літра молока;
- два помідора;
- один кабачок;
- 30 грам борошна і стільки ж вершкового масла;
- цибулина;
- 0,3 кг фаршу;
- спеції за смаком;
- один солодкий перець.
Процес приготування:
- Включаємо мультиварку в режим «Смаження» і по черзі додаємо туди всі подрібнені овочі. Доводимо їх до м’якості і рум’яності, потім перекладаємо в іншу ємність.
- На цьому ж режимі смажимо фарш, приправляємо його спеціями і з’єднуємо з овочами.
- У чашу поміщаємо масло і розтоплюємо його. Потім вводимо борошно, обсмажуємо хвилину і вливаємо молоко. Добре перемішуємо склад, щоб не було грудок.
- На дно кладемо листи лазаньї, начинку з фаршу і овочів, трохи тертого сиру. Поливаємо все соусом і знову повторюємо викладку продуктів.
- Доводимо до готовності в програмі «Випічка» протягом години.
Вегетаріанська лазанья в мультиварці
Необхідні продукти:
- 8 листів лазаньї;
- 2 зубчики часнику;
- спеції за смаком;
- 0,5 кг грибів;
- соус томатний – чотири ложки;
- цибулина і морквина;
- зелень;
- солодкий перець;
- ложка оливкової олії.
Процес приготування:
- Всі зазначені в списку овочі очищаємо і нарізаємо на невеликі шматочки. Пропускаємо їх через м’ясорубку або подрібнюємо у блендері, приправляємо спеціями.
- У чашу мультиварки в режимі «Випічка» розігріваємо масло й обсмажуємо овочі.
- Потім перекладаємо їх в іншу ємність, а дно чаші застеляємо листям.
- Поверх них розподіляємо овочі, потім знову листя і повторюємо викладку, поки не закінчаться інгредієнти.
- Готуємо 45 хвилин в режимі «Випічка». Через це час, поливаємо блюдо томатним соусом і тримаємо ще 15 хвилин, включивши програму «Підігрів».
Рецепт приготування з рибою
Необхідні продукти:
- спеції за смаком;
- 0,5 кг будь-якої риби;
- 100 грамів консервованого гороху;
- 0,2 кг сиру;
- дві ложки майонезу;
- 10 листів лазаньї.
Процес приготування:
- Рибу перетворюємо у фарш, кладемо спеції за смаком.
- З горошку зливаємо воду, а сир натираємо на тертці.
- На дно чаші мультиварки кладемо листи лазаньї, потім рибний фарш, горошок і сир, знову листя. Повторюємо шари, поки є інгредієнти.
- Майонез змішуємо з невеликою кількістю води, кладемо приправи і цим соусом заливаємо блюдо.
- Ставимо на 65 хвилин в режим «Випічка» і чекаємо готовності.
Грибне блюдо на швидку руку
Необхідні продукти:
- три ложки сметани;
- спеції за смаком;
- 12 листів лазаньї;
- 400 грам грибів;
- один солодкий перець;
- стакан води;
- цибуля і морква.
Процес приготування:
- Включаємо режим «Випічка» і в чаші обсмажуємо подрібнені гриби і овочі: перець, цибулю і моркву.
- Листи заливаємо гарячою водою на три хвилини, викладаємо їх у чашу першим шаром, потім покриваємо овочевий сумішшю.
- Зазначене кількість сметани розводимо водою, додаємо приправи за смаком і цим соусом повністю заливаємо блюдо.
- Доводимо до готовності протягом 60 хвилин, включивши прилад в режим «Випічка».
Рецепт з лаваша
Лазанья з лаваша в мультиварці – відмінний варіант, коли під рукою не виявилося спеціальних листя.
Необхідні продукти:
- цибулина;
- два лаваша;
- спеції і зелень за смаком;
- дві ложки борошна;
- 0,5 літра молока;
- дві ложки вершкового масла;
- 150 грам сиру;
- 0,4 кг фаршу;
- три помідора.
Процес приготування:
- Каструлю ставимо в режим «Випічка». Обсмажуємо спочатку нарізану цибулю, потім додаємо фарш, до нього спеції і дрібно нарубані томати з зеленню. Доводимо до готовності і перекладаємо в іншу ємність.
- Готуємо соус: розтоплюємо масло, змішуємо з борошном, обсмажуємо пару хвилин і вливаємо молоко. Не забуваємо заважати вміст
- Лаваш розрізаємо по діагоналі, кладемо на дно чаші так, щоб загорталися краю вгору.
- Покриваємо основу начинкою, соусом і тертим сиром. Потім знову повторюємо послідовність, яку завершуємо залишилася заливкою і сиром. Добре закутуємо закуску лавашем.
- В тому ж режимі готуємо страву 60 хвилин.
З соусом Болоньєзе
Необхідні продукти:
- морква і цибулина;
- спеції за смаком;
- 0,4 кг фаршу;
- два томата;
- 10 листів лазаньї;
- 130 грам сметани;
- один солодкий перець.
Процес приготування:
- Перець і помідори подрібнюємо в блендері.
- Моркву і цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо в мультиварці на режимі «Випічка».
- Потім додаємо до них фарш, кладемо вибрані спеції і через пару хвилин засипаємо подрібнені овочі.
- Сметану змішуємо з будь-якими спеціями за смаком.
- У чашу викладаємо листи лазаньї, потім начинку, сметанную заливку і знову листи. Останнім шаром повинна бути сметана.
- В режимі «Випічка» доводимо страву до готовності протягом 30 хвилин і подаємо.
Незвичайний варіант з морепродуктами
Необхідні інгредієнти:
- 0,5 кг будь-яких морепродуктів;
- спеції і зелень за смаком;
- 12 листів лазаньї;
- 0,3 кг сиру;
- 200 грам сметани.
Процес приготування:
- У чашу кладемо листи, покриваємо їх шаром з морепродуктів і присипаємо тертим сиром.
- Сметану з’єднуємо з невеликою кількістю води і будь-якими спеціями за смаком.
- Заливаємо цим соусом заготовку. Повторюємо шари, поки не закінчаться продукти. Останнім обов’язково повинен бути тертий сир.
- Включаємо прилад в режим «Гасіння» і готуємо страву 2 години.
Лазанья в мультиварці – це не завжди швидко, але можете бути впевнені, що завжди смачно!