Лазанья в мультиварці – 9 простих рецептів

Лазанья в мультиварці – неймовірно смачна, ніжна інтерпретація італійського блюда, яка виходить навіть краще, ніж в духовці. Вона ідеально підходить для сімейного вечері, оскільки легка в приготуванні і не віднімає багато часу на підготовку продуктів.

Класична лазанья в мультиварці

Необхідні продукти:

  • спеції за смаком;
  • кілограм фаршу;
  • 0,9 літра молока;
  • дві цибулини;
  • 250 грам сиру;
  • три ложки томатної пасти;
  • листи для лазаньї;
  • 100 грам вершкового масла;
  • 50 грам борошна.

Процес приготування:

  • Увімкніть мультиварку в режим «Смаження», на дно чаші викладіть олію і розтопіть його. Додайте борошно, потримайте дві хвилини і вливайте молоко, постійно заважаючи складу. Готовий соус перелийте в іншу ємність.
  • Вимкніть прилад в режим «Випічка» і обсмажуйте в чаші фарш. Коли він почне міняти колір, додайте дрібно нарізану цибулю і приправте все спеціями.
  • Туди ж покладіть томатну пасту, поміняйте режим «Гасіння» і готуйте близько 5 хвилин.
  • Приберіть з чаші фарш, на дно покладіть трохи соусу, а потім листя лазаньї. Промажте їх, покрийте шаром фаршу і тертим сиром. Потім знову викладіть шар листя і заливайте блюдо залишилися Бешамелем. При необхідності повторіть послідовність.
  • Готуйте в режимі «Випічка» ще 60 хвилин і подавайте.

Готуємо з фаршем

Лазанья з фаршем – це традиційний варіант цієї страви.

Найчастіше використовується яловиче м’ясо, але за бажанням можна взяти будь-яку.

Необхідні продукти:

  • морква і цибулина;
  • 0,5 кг фаршу;
  • спеції за смаком;
  • 50 грам томатної пасти;
  • близько 8 листів лазаньї;
  • 0,3 кг сиру;
  • 50 грам вершкового масла і стільки ж борошна;
  • 0,5 літра молока.

Процес приготування:

  • На сковороді або в чашу мультиварки, включивши її в режим «Смаження», обсмажте дрібно нарізану цибулю, терту моркву, фарш і томатну пасту, не забувши приправити спеціями.
  • У цьому ж режимі розтопіть масло, змішайте його з борошном і обережно влийте молоко. Постійно заважайте соус, щоб не було грудок.
  • Дно чаші промажте невеликою кількістю соусу, викладіть листи, знову покрийте їх Бешамелем, викладіть фарш і присипте сиром. Повторіть послідовність шарів і залийте лазанью залишилися соусом.
  • Увімкніть мультиварку в режим «Випічка» на 60 хвилин.
Дивіться також:  Котлети з крабових паличок – 8 рецептів, як приготувати

З додаванням овочів

Необхідні продукти:

  • 8 листів лазаньї;
  • 100 грам сиру;
  • 0,25 літра молока;
  • два помідора;
  • один кабачок;
  • 30 грам борошна і стільки ж вершкового масла;
  • цибулина;
  • 0,3 кг фаршу;
  • спеції за смаком;
  • один солодкий перець.

Процес приготування:

  • Включаємо мультиварку в режим «Смаження» і по черзі додаємо туди всі подрібнені овочі. Доводимо їх до м’якості і рум’яності, потім перекладаємо в іншу ємність.
  • На цьому ж режимі смажимо фарш, приправляємо його спеціями і з’єднуємо з овочами.
  • У чашу поміщаємо масло і розтоплюємо його. Потім вводимо борошно, обсмажуємо хвилину і вливаємо молоко. Добре перемішуємо склад, щоб не було грудок.
  • На дно кладемо листи лазаньї, начинку з фаршу і овочів, трохи тертого сиру. Поливаємо все соусом і знову повторюємо викладку продуктів.
  • Доводимо до готовності в програмі «Випічка» протягом години.

Вегетаріанська лазанья в мультиварці

Необхідні продукти:

  • 8 листів лазаньї;
  • 2 зубчики часнику;
  • спеції за смаком;
  • 0,5 кг грибів;
  • соус томатний – чотири ложки;
  • цибулина і морквина;
  • зелень;
  • солодкий перець;
  • ложка оливкової олії.

Процес приготування:

  • Всі зазначені в списку овочі очищаємо і нарізаємо на невеликі шматочки. Пропускаємо їх через м’ясорубку або подрібнюємо у блендері, приправляємо спеціями.
  • У чашу мультиварки в режимі «Випічка» розігріваємо масло й обсмажуємо овочі.
  • Потім перекладаємо їх в іншу ємність, а дно чаші застеляємо листям.
  • Поверх них розподіляємо овочі, потім знову листя і повторюємо викладку, поки не закінчаться інгредієнти.
  • Готуємо 45 хвилин в режимі «Випічка». Через це час, поливаємо блюдо томатним соусом і тримаємо ще 15 хвилин, включивши програму «Підігрів».

Рецепт приготування з рибою

Необхідні продукти:

  • спеції за смаком;
  • 0,5 кг будь-якої риби;
  • 100 грамів консервованого гороху;
  • 0,2 кг сиру;
  • дві ложки майонезу;
  • 10 листів лазаньї.
Дивіться також:  Риба у фользі – 15 рецептів, як приготувати в духовці і в мультиварці

Процес приготування:

  • Рибу перетворюємо у фарш, кладемо спеції за смаком.
  • З горошку зливаємо воду, а сир натираємо на тертці.
  • На дно чаші мультиварки кладемо листи лазаньї, потім рибний фарш, горошок і сир, знову листя. Повторюємо шари, поки є інгредієнти.
  • Майонез змішуємо з невеликою кількістю води, кладемо приправи і цим соусом заливаємо блюдо.
  • Ставимо на 65 хвилин в режим «Випічка» і чекаємо готовності.

Грибне блюдо на швидку руку

Необхідні продукти:

  • три ложки сметани;
  • спеції за смаком;
  • 12 листів лазаньї;
  • 400 грам грибів;
  • один солодкий перець;
  • стакан води;
  • цибуля і морква.

Процес приготування:

  • Включаємо режим «Випічка» і в чаші обсмажуємо подрібнені гриби і овочі: перець, цибулю і моркву.
  • Листи заливаємо гарячою водою на три хвилини, викладаємо їх у чашу першим шаром, потім покриваємо овочевий сумішшю.
  • Зазначене кількість сметани розводимо водою, додаємо приправи за смаком і цим соусом повністю заливаємо блюдо.
  • Доводимо до готовності протягом 60 хвилин, включивши прилад в режим «Випічка».

Рецепт з лаваша

Лазанья з лаваша в мультиварці – відмінний варіант, коли під рукою не виявилося спеціальних листя.

Необхідні продукти:

  • цибулина;
  • два лаваша;
  • спеції і зелень за смаком;
  • дві ложки борошна;
  • 0,5 літра молока;
  • дві ложки вершкового масла;
  • 150 грам сиру;
  • 0,4 кг фаршу;
  • три помідора.

Процес приготування:

  • Каструлю ставимо в режим «Випічка». Обсмажуємо спочатку нарізану цибулю, потім додаємо фарш, до нього спеції і дрібно нарубані томати з зеленню. Доводимо до готовності і перекладаємо в іншу ємність.
  • Готуємо соус: розтоплюємо масло, змішуємо з борошном, обсмажуємо пару хвилин і вливаємо молоко. Не забуваємо заважати вміст
  • Лаваш розрізаємо по діагоналі, кладемо на дно чаші так, щоб загорталися краю вгору.
  • Покриваємо основу начинкою, соусом і тертим сиром. Потім знову повторюємо послідовність, яку завершуємо залишилася заливкою і сиром. Добре закутуємо закуску лавашем.
  • В тому ж режимі готуємо страву 60 хвилин.
Дивіться також:  Скумбрія, запечена в духовці з овочами, – 7 смачних рецептів

З соусом Болоньєзе

Необхідні продукти:

  • морква і цибулина;
  • спеції за смаком;
  • 0,4 кг фаршу;
  • два томата;
  • 10 листів лазаньї;
  • 130 грам сметани;
  • один солодкий перець.

Процес приготування:

  • Перець і помідори подрібнюємо в блендері.
  • Моркву і цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо в мультиварці на режимі «Випічка».
  • Потім додаємо до них фарш, кладемо вибрані спеції і через пару хвилин засипаємо подрібнені овочі.
  • Сметану змішуємо з будь-якими спеціями за смаком.
  • У чашу викладаємо листи лазаньї, потім начинку, сметанную заливку і знову листи. Останнім шаром повинна бути сметана.
  • В режимі «Випічка» доводимо страву до готовності протягом 30 хвилин і подаємо.

Незвичайний варіант з морепродуктами

Необхідні інгредієнти:

  • 0,5 кг будь-яких морепродуктів;
  • спеції і зелень за смаком;
  • 12 листів лазаньї;
  • 0,3 кг сиру;
  • 200 грам сметани.

Процес приготування:

  • У чашу кладемо листи, покриваємо їх шаром з морепродуктів і присипаємо тертим сиром.
  • Сметану з’єднуємо з невеликою кількістю води і будь-якими спеціями за смаком.
  • Заливаємо цим соусом заготовку. Повторюємо шари, поки не закінчаться продукти. Останнім обов’язково повинен бути тертий сир.
  • Включаємо прилад в режим «Гасіння» і готуємо страву 2 години.

Лазанья в мультиварці – це не завжди швидко, але можете бути впевнені, що завжди смачно!

Прокрутка до верху