Лазанья з куркою — 8 рецептів приготування

Лазанья з куркою здавна вважається національною їжею Італії. Вона являє собою страву, де чергуються шари тіста з начинкою, яка покривається соусом (зазвичай це бешамель). Блюдо широко відомо не тільки в країнах Європи, але і в Азії, і навіть в Америці. Приготувати лазанью не так вже й важко, як здається на перший погляд, головне, запастися терпінням, знайти доступний, грамотно поданий рецепт і придбати якісні продукти. Ваші гості і домашні будуть у захваті!

Класична лазанья з куркою

Класичний рецепт приготування цієї страви простий, не вимагає додавання додаткових інгредієнтів, а його смак залишається незмінно вишуканим довгі роки.

Компоненти:

  • 10 листів лазаньї;
  • 1 заздалегідь відварена грудинка;
  • 0,2 л вершків;
  • 0,5 кг в сумі Моцарели і Пармезану;
  • 1 л молока;
  • 0,1 кг масла вершкового;
  • 50 г борошна;
  • 1 яйце;
  • щіпка мускатного горіха меленого;
  • спеції.

Приготування:

  • Грудинку нарізаємо соломкою, пасеруємо на рослинній олії, а потім тушкуємо в вершках. Щоб приготувати оригінальне італійське блюдо, використовуйте тільки оливкове масло.
  • Вершкове масло потрібно розтопити і змішати з борошном, при цьому помішуючи. Наливаємо сюди ж молоко, насипаємо трохи меленого мускатного горіха і варимо до загустіння. В кінці потрібно додавати яйце.
  • Листя лазаньї, згідно інструкції на упаковці, слід відварити або замочити у воді.
  • Дно форми для запікання змащуємо соусом, викладаємо листи, на них – курку в сметані, потім – бешамель і так далі.
  • Останній шар змащуємо соусом і затираємо сумішшю сирів. Запікати страву слід при 200 º с півгодини.

З додаванням грибів

Лазанья з куркою і грибами ще смачніше й пахучіше класичної, але таке блюдо небажано подавати дітям, оскільки гриби важкі для їх слабкої системи травлення. Зате цю лазанью оцінять ваші дорослі гості, і дружній обід пройде відмінно.

Компоненти:

  • 12 листів лазаньї;
  • 1 відварна грудинка;
  • 0,3 кг печериць;
  • 0,25 л вершків;
  • 0,25 кг Моцарели;
  • 0,25 кг Пармезану;
  • 1 л молока;
  • 0,1 кг масла вершкового;
  • 50 г борошна;
  • 1 яйце;
  • спеції.

Приготування:

  • Гриби нарізаємо пластинками.
  • Грудинку слід порізати у вигляді соломки, потім обсмажити разом з печерицями на рослинній олії і протушкувати в вершках.
  • Вершкове масло розтоплюємо і змішуємо з борошном. В цей склад наливаємо молоко і при цьому безперервно його помішуємо. Заправляємо отриману суміш мускатним горіхом і варимо, поки вона не загусне. Нарешті, акуратно вмішуємо в соус яйце.
  • Листя лазаньї готуємо згідно інструкції, зазначеної на упаковці.
  • Дно дека потрібно змастити соусом, потім викласти листи лазаньї, начинку, знову соус і продовжувати так, поки не закінчаться продукти.
  • Останній шар слід змастити бешамелем, затерти Моцарелою і Пармезаном. Запікаємо при 200 º с півгодини.
Дивіться також:  Як приготувати пиріжки з капустою в духовці на сковороді – 10 дуже смачних рецептів

Будьте уважні до способу підготовки листів лазаньї. Одні вимагають попередньої варіння, інші — замочування, а треті можна одразу викладати на деко.

Простий рецепт з лаваша

Лазанья з лаваша з куркою – це спрощений домашній рецепт, який виконується досить швидко. Лаваш можна купити практично в кожному продуктовому магазині, тому труднощів з набором продуктів не виникає.

Компоненти:

  • 4 листа лаваша;
  • 0,5 кг курячого фаршу;
  • 1 цибуля;
  • 0,25 кг Пармезану;
  • 0,2 кг Моцарели;
  • 0,3 л молока;
  • 0,1 кг масла вершкового;
  • 50 г борошна;
  • спеції.

Приготування:

  • Порізану цибулю пасеруємо разом з фаршем, додаємо спеції.
  • Борошно підсмажуємо до золотистого відтінку, вливаємо до неї розтоплене масло, потім – молоко, помішуємо і знімаємо з вогню.
  • Пармезан натираємо на тертці, Моцарелу подрібнюємо у вигляді пластинок.
  • Лаваш ріжемо однакового розміру прямокутниками.
  • Форму для запікання промасливаем, викладаємо перший прямокутник, змащуємо його соусом, додаємо начинку, знову розподіляємо соус, укладаємо другий лист, соус, Моцарелу, начинку… і продовжуємо так само, поки не закінчаться продукти.
  • Останній лист лавашу змащуємо соусом і затираємо Пармезаном. Випікати таку конструкцію слід півгодини при 200 º с.

Дієтична лазанья з курячим філе

Така їжа корисна і не завдасть шкоди організму. Дієтичну лазанью можна вживати дітям і дорослим, а її смак неймовірний, чим не може похвалитися більшість страв для дієтичного столу.

Компоненти:

  • 10 листів лазаньї;
  • 1 відварна грудинка;
  • 0,2 кг печериць;
  • 1 морква;
  • 1 цибуля;
  • 0,3 л кефіру;
  • 2 зубки часнику;
  • 0,25 кг Моцарели;
  • 50 г сметани;
  • спеції.

Приготування:

  • Грудинку відварюємо, заправляємо в міру спеціями і обсмажуємо.
  • Очищені овочі та гриби також подрібнюємо і пасеруємо.
  • Готуємо з кефіру, сметани і часнику соус. Часник має бути видавленим через чеснокодавку.
  • На деко викладаємо два листи лазаньї, на них – овочі і соус. Повторюємо 4 рази. Останній шар затираємо сиром.
  • Випікаємо півгодини при 180 º с.
Дивіться також:  Як приготувати домашню локшину правильно – 8 смачних рецептів

Зі шпинатом і селерою

Лазанья з куркою, шпинатом і селерою дуже незвичайна. Неординарне поєднання продуктів робить свою справу і лазанья має прекрасний смак. Шпинат надає страві неймовірну ніжність, а селера створює божественний аромат.

Компоненти:

  • 10 листів лазаньї;
  • 1 кг курячого фаршу;
  • 1 цибуля;
  • 1 морква;
  • 1 селера;
  • 0,1 л сухого червоного вина;
  • пучок шпинату;
  • 0,2 кг масла вершкового;
  • 100 г борошна;
  • 1 стакан молока;
  • базилік, спеції.

Приготування:

  • Пасеруємо подрібнену моркву, цибулю і селеру. Додаємо до овочів фарш, приправляємо спеціями, вливаємо вино і тушкуємо близько години.
  • Масло розтоплюємо, насипаємо в нього борошно і тоненькою цівкою вливаємо молоко. Коли склад загусне, викладаємо в нього подрібнений шпинат і спеції.
  • Готуємо листя, як зазначено на упаковці. Викладаємо лазанью, начинку і соус по черзі.
  • В завершення процесу промазуємо лазанью густо соусом і випікаємо півгодини при 180 º с.

Варіант з помідорами

Лазанья з куркою і помідорами надзвичайно соковита, завдяки овочів. Така страва обов’язково здивує ваших гостей вишуканим смаком.

Компоненти:

  • 10 листів лазаньї;
  • 1 відварна грудинка;
  • 4 помідора;
  • 0,2 л вершків;
  • 0,3 кг сиру;
  • 1 л молока;
  • 0,1 кг масла вершкового;
  • 2 ст. л. борошна;
  • спеції.

Приготування:

  • Грудинку подрібнюємо, обсмажуємо і потім тушкуємо в вершках.
  • Масло розпускаємо на гарячій сковороді, насипаємо в нього борошно, вливаємо молоко і варимо до загустіння.
  • Листя лазаньї готуємо, чітко дотримуючись інструкції.
  • Дно ємності для запікання змащуємо соусом, викладаємо на нього листя лазаньї, потім курку, помідори кільцями і так по колу.
  • Останній шар продуктів змащуємо соусом і затираємо твердим сиром. Запікаємо при 180 º с півгодини.

Лазанья з куркою і кабачками

Лазанья з куркою і кабачками дуже смачна і оригінальна. Неймовірне поєднання продуктів у страві дивує ніжним смаком.

Дивіться також:  Кінська ковбаса: види і назви у різних народів, чим корисна. 5 рецептів приготування в домашніх умовах

Компоненти:

  • 10 листів лазаньї;
  • 0,3 кг грудинки;
  • 1 червоний перець;
  • 1 цибуля;
  • 1 кабачок;
  • 0,3 кг Моцарели;
  • спеції;
  • 1 ст. л борошна;
  • 50 г вершкового масла;
  • 0,5 л молока;
  • 0,1 кг будь-якого тертого сиру.

Приготування:

  • Нагріваємо в сотейнику молоко з маслом, додаємо до них потроху заздалегідь обсмажене борошно, сир та спеції. Варимо соус близько п’яти хвилин.
  • М’ясо відварюємо і перемелюємо будь-яким зручним способом. Овочі нарізаємо кругляком.
  • Моцарелу кришимо, як зручно.
  • Змащуємо перший лист соусом, кладемо на нього фарш, овочі і знову промазуємо соусом. Повторюємо, поки не витратимо всі продукти. Останній шар формуємо з овочів, покриваємо Моцарелою і випікаємо півгодини.

З цибулею-порей та арахісом

Поєднання цибулі-порею з арахісом рідко використовується в національної італійської кухні. І тим не менш тандем цих інгредієнтів заворожує своєю вишуканою пікантністю.

Компоненти:

  • 10 листів лазаньї;
  • 1 заздалегідь відварена грудинка;
  • 1 цибуля-порей;
  • 0,1 кг арахісу;
  • 3 перцю-чилі;
  • 2 помідори;
  • 0,1 л сухого вина;
  • 5 зубків часнику;
  • 0,3 кг сиру Чеддер;
  • 1 л молока;
  • 50 г борошна;
  • 0,1 л оливкової олії;
  • спеції.

Приготування:

  • У сотейнику розігріваємо олію, додаємо в нього подрібнені порей, чилі і часник.
  • Наливаємо до овочів вино і выпариваем його 3 хвилини. Вводимо борошно, потім молоко, спеції та майже весь натертий сир. Відставляємо.
  • Відварену грудинку, арахіс і помідори подрібнюємо. Листя готуємо згідно інструкції.
  • Намазуємо деко соусом, з нього розподіляємо тісто, знову викладаємо соус, потім – м’ясо, помідори, арахіс, соус і так далі.
  • Останній шар посипаємо сиром, що залишився, і випікаємо наш кулінарний шедевр півгодини при 180 º с.

Кожен із запропонованих рецептів неповторний і оригінальний, а страви, приготовані за ним, здивують своїм смаком кожного, хто спробує хоч шматочок. Перенесіть сонячну Італію прямо додому разом з божественним ароматом традиційного національного страви!

Прокрутка до верху