З цибулею-порей та арахісом
Поєднання цибулі-порею з арахісом рідко використовується в національної італійської кухні. І тим не менш тандем цих інгредієнтів заворожує своєю вишуканою пікантністю.
Компоненти:
- 10 листів лазаньї;
- 1 заздалегідь відварена грудинка;
- 1 цибуля-порей;
- 0,1 кг арахісу;
- 3 перцю-чилі;
- 2 помідори;
- 0,1 л сухого вина;
- 5 зубків часнику;
- 0,3 кг сиру Чеддер;
- 1 л молока;
- 50 г борошна;
- 0,1 л оливкової олії;
- спеції.
Приготування:
- У сотейнику розігріваємо олію, додаємо в нього подрібнені порей, чилі і часник.
- Наливаємо до овочів вино і выпариваем його 3 хвилини. Вводимо борошно, потім молоко, спеції та майже весь натертий сир. Відставляємо.
- Відварену грудинку, арахіс і помідори подрібнюємо. Листя готуємо згідно інструкції.
- Намазуємо деко соусом, з нього розподіляємо тісто, знову викладаємо соус, потім – м’ясо, помідори, арахіс, соус і так далі.
- Останній шар посипаємо сиром, що залишився, і випікаємо наш кулінарний шедевр півгодини при 180 º с.
Кожен із запропонованих рецептів неповторний і оригінальний, а страви, приготовані за ним, здивують своїм смаком кожного, хто спробує хоч шматочок. Перенесіть сонячну Італію прямо додому разом з божественним ароматом традиційного національного страви!