Лазанья з лаваша з фаршем – 5 рецептів приготування

Ароматне, ситне італійське блюдо – лазанью можна зробити власноруч вдома. При цьому можна замісити спеціальне тісто або поступити набагато простіше – замінити його лавашем. При правильних діях лазанья з лаваша виходить дуже соковитою, апетитною, а сам лаваш – м’яким і ароматним.

Лазанья з лаваша з фаршем – простий рецепт

Інгредієнти:

  • лаваш – 4 шт.;
  • м’ясний фарш – півкіло (краще, якщо він складається з суміші свинини і яловичини в рівних пропорціях);
  • твердий сир – 0,3 кг;
  • помідори – 2 шт.;
  • цибулина;
  • невелика морква;
  • пучок свіжої зелені (кінза, петрушка, кріп);
  • сіль і олію – скільки буде потрібно.

Для приготування спеціального соусу Бешамель знадобляться:

  • півлітра молока;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 ложки борошна;
  • сіль.

Покроковий рецепт приготування:

  • Цибулю, моркву почистити, подрібнити ножем.
  • Нагріти в сковороді олію соняшникову, обсмажити на ньому цибулю 5 хвилин.
  • Вимішати фарш, обсмажити 10 хвилин.
  • Поки фарш смажиться, приготувати пюре з томатів. Для цього на їх поверхні зробити хрестоподібні надрізи, надіслати на 2-3 хвилини в гарячу воду, а потім – у холодну. Після цього зняти шкірку, а м’якоть розім’яти виделкою.
  • Вийшло пюре відправити в сковороду, тушкувати з фаршем близько 8 хвилин, потім посолити.
  • Промиту зелень подрібнити, всипати до начинки, все ретельно перемішати і прибрати з вогню для остигання.
  • Поки начинка остигає, зробити соус: склянка молока, змішати з борошном, масло розтопити на вогні, додати молочно-борошняну суміш, розмішати, влити молоко, що залишилося. Постійно розмішуючи, варити масу до загусання, після цього зняти з вогню і посолити.
  • Подрібнити сир з допомогою терки.
  • Змастити маслом форму, влити трошки соусу, викласти лаваш.
  • Потім викласти третину начинки, полити соусом, злегка посипати тертим сиром.
  • Прикрити наступним листом лаваша.
  • Аналогічно викласти в інші шари, прикрити останнім листом лаваша.
  • На поверхню конструкції вилити залишки соусу, посипати сиром.
Дивіться також:  Гарнір до котлет – 11 рецептів приготування

Запікати в помірно гарячій духовці (190°С) ¾ години.

Верх можна прикрити фольгою, щоб уникнути підгоряння.