Ароматне, ситне італійське блюдо – лазанью можна зробити власноруч вдома. При цьому можна замісити спеціальне тісто або поступити набагато простіше – замінити його лавашем. При правильних діях лазанья з лаваша виходить дуже соковитою, апетитною, а сам лаваш – м’яким і ароматним.
Лазанья з лаваша з фаршем – простий рецепт
Інгредієнти:
- лаваш – 4 шт.;
- м’ясний фарш – півкіло (краще, якщо він складається з суміші свинини і яловичини в рівних пропорціях);
- твердий сир – 0,3 кг;
- помідори – 2 шт.;
- цибулина;
- невелика морква;
- пучок свіжої зелені (кінза, петрушка, кріп);
- сіль і олію – скільки буде потрібно.
Для приготування спеціального соусу Бешамель знадобляться:
- півлітра молока;
- 50 г вершкового масла;
- 2 ложки борошна;
- сіль.
Покроковий рецепт приготування:
- Цибулю, моркву почистити, подрібнити ножем.
- Нагріти в сковороді олію соняшникову, обсмажити на ньому цибулю 5 хвилин.
- Вимішати фарш, обсмажити 10 хвилин.
- Поки фарш смажиться, приготувати пюре з томатів. Для цього на їх поверхні зробити хрестоподібні надрізи, надіслати на 2-3 хвилини в гарячу воду, а потім – у холодну. Після цього зняти шкірку, а м’якоть розім’яти виделкою.
- Вийшло пюре відправити в сковороду, тушкувати з фаршем близько 8 хвилин, потім посолити.
- Промиту зелень подрібнити, всипати до начинки, все ретельно перемішати і прибрати з вогню для остигання.
- Поки начинка остигає, зробити соус: склянка молока, змішати з борошном, масло розтопити на вогні, додати молочно-борошняну суміш, розмішати, влити молоко, що залишилося. Постійно розмішуючи, варити масу до загусання, після цього зняти з вогню і посолити.
- Подрібнити сир з допомогою терки.
- Змастити маслом форму, влити трошки соусу, викласти лаваш.
- Потім викласти третину начинки, полити соусом, злегка посипати тертим сиром.
- Прикрити наступним листом лаваша.
- Аналогічно викласти в інші шари, прикрити останнім листом лаваша.
- На поверхню конструкції вилити залишки соусу, посипати сиром.
Запікати в помірно гарячій духовці (190°С) ¾ години.
Верх можна прикрити фольгою, щоб уникнути підгоряння.