Ледачі біляші — 8 смачних рецептів приготування

На відміну від традиційних, ледачі біляші готують з рідкого тіста з м’ясною, цибулевої, овочевий начинкою. Швидкі пиріжки вимагають мінімум часу і продуктів, а виходять рум’яними, смачними, ситними.

Ледачі біляші на кефірі з фаршем

Цей рецепт дозволить навіть молодої господині, у якої мало вільного часу, смачно нагодувати свою сім’ю.

Необхідні компоненти:

  • 0,5 л кефіру 2,5% жирності;
  • 1 велике яйце;
  • 300 г пшеничного борошна;
  • по 3 г цукру і солі;
  • 2 г соди;
  • 1 цибулина;
  • 300 г фаршу з яловичини і свинини;
  • 2 г меленого чорного перцю;
  • соняшникова олія для обсмажування.

Технологія приготування.

  • Кефір підігрівають до кімнатної температури, щоб біляші вийшли більш пишними.
  • В кефірі розмішують соду, сіль, цукор. Залишають на 3 хвилини, щоб сталася реакція з содою.
  • Вбивають і розмішують віночком яйце.
  • Борошно просівають і акуратно всипають в кефірну масу. Якщо консистенція тіста виходить рідкуватий, додають ще борошна.
  • Дрібно ріжуть цибулю і додають його в фарш.
  • Фарш трохи солять, перчать, розмішують вручну.
  • З м’ясної основи роблять невеликі коржики — начинку для майбутніх біляшів.
  • Столовою ложкою на сковороду з розігрітим маслом викладають кефірний тісто. На кожен коржик поміщають порцію фаршу. Зверху виливають ще ложку тесту. Щоб начинка краще просмажилася, залишають невеликий отвір в центрі.
  • Ледачі біляші печуть на середньому вогні. Кожну сторону прожарюють до рум’яного відтінку.
  • Готові вироби поміщають на паперовий рушник, щоб промокнути зайвий жир.

Порада: щоб біляші вийшли менш жирними і більш соковитими, слід додати у фарш маленькі шматочки льоду.

На дріжджах

Таким способом біляші будуть готуватися кілька довше, проте в результаті вийдуть апетитні пишні м’ясні вироби. Рецепт на дріжджах припускає, що тісто буде підніматися двічі.

Знадобиться:

  • 320 мл молока;
  • 6 г пекарських дріжджів;
  • 1 яйце;
  • 20 г цукру;
  • 5 г солі;
  • 300 г борошна;
  • 200 г будь-якого фаршу;
  • за смаком сіль і чорний перець;
  • 80 мл рослинного масла;
  • соняшникова олія для обсмажування.
Дивіться також:  Холодні закуски на святковий стіл — 17 рецептів та ідей приготування

Етапи приготування.

  • Дріжджі розмішують в трохи підігрітому молоці.
  • З’єднують інші сипучі інгредієнти, додають яйце, вливають олію.
  • Замішують тісто і залишають його в теплому місці на 40 хвилин.
  • Коли опара підніметься, її перемішують, прикривають і знову ставлять в тепло на 40 хвилин.
  • Фарш солять і перчать.
  • У сотейнику або сковороді розігрівають соняшникову олію.
  • Ложкою викладають тісто, потім фарш, розрівнюють його і прикривають тестом.
  • Вироби обсмажують до рум’яного кольору з обох сторін під кришкою.

На молоці з фаршем

Біляші на молоці виходять ніжніше, легшим, м’якше, ніж на кисломолочних напоях.

Список інгредієнтів:

  • 250 мл молока пожирніше;
  • 2 яйця;
  • 5 г цукрового піску;
  • 250 г просіяного борошна;
  • 200 г яловичого фаршу;
  • 1 цибулина;
  • 5 г солі;
  • приправи за бажанням;
  • олія для смаження.

Покроковий рецепт.

  • Злегка підігріте молоко, яйця, сіль, цукор, ложку масла, борошно ретельно перемішують до консистенції сметани.
  • Фарш доповнюють нашаткованою цибулею і приправляють.
  • В добре прогріту масло наливають невелику коржик з приготованого тесту.
  • Зверху кладуть ложку м’ясної начинки.
  • Далі знову наливають тісто.
  • Щоб фарш повністю просмажився, біляші готують в закритій сковороді на повільному вогні до приємного золотистого відтінку. Обсмажують з обох сторін.

Швидкий варіант з ковбасою

Цей рецепт дозволяє дуже швидко зробити ситну випічку до чаю або нагодувати несподівано гостей.

Потрібно:

  • 400 мл кефіру 2-3-денної давності;
  • 4 яйця;
  • 2 репчатых цибулі;
  • 300 г докторської ковбаси;
  • 5 г соди;
  • 5 г цукру;
  • 220 г борошна;
  • 3 г солі;
  • 100 мл рослинного масла.

Кроки приготування.

  • Соду засипають в кефір.
  • Через 10 хвилин додають збиті яйця, сіль, цукор, борошно.
  • Замішують в’язке тісто.
  • Цибулинки подрібнюють, обсмажують до прозорості.
  • Ковбасу нарізають соломкою або кубиками і з’єднують з цибулею.
  • На розпечене масло наливають основу для біляша, зверху поміщають ковбасну начинку і закривають її ложкою тесту.
  • Біляші обсмажують без кришки з двох сторін до зарумянивая тесту.
Дивіться також:  Рулетики з шинки – 6 смачних рецептів приготування з різними начинками

З цибулею на сковороді

За смаком ці біляші не поступаються м’ясним. Їх секрет полягає в правильно прожареному луці і спеціальних приправах.

Необхідні компоненти:

  • 500 мл сироватки;
  • 2 яйця;
  • 400 г просіяного борошна;
  • 10 г цукру;
  • 2 цибулини;
  • по 3 г соди і солі;
  • по 1 г сушених приправ: коріандру, мускатного горіха, базиліка, паприки, часнику;
  • 80 мл соняшникової олії.

Покроковий рецепт.

  • В теплу сироватку засипають соду.
  • Вбивають яйця, додають сіль, цукор. Все збивають вінчиком.
  • Частинами всипають борошно, продовжуючи збивати.
  • Тісто залишають на столі на чверть години.
  • Цибулю дрібно шаткують, обсмажують зі спеціями.
  • На сковороду з олією виливають тісто, формуючи коржі.
  • На кожен кружечок кладуть цибульну начинку.
  • Біляші закривають новою порцією тесту.
  • Вироби обсмажують до рум’яного кольору з обох сторін.

Як приготувати на сметані?

Начинкою цих біляшів виступають овочі, самі вироби не обсмажують у маслі, тому страва підходить для вегетаріанців і всіх, хто піклується про власне вазі.

Список інгредієнтів:

  • 400 г борошна;
  • 250 мл рідкої сметани;
  • по 5 г солі, цукру, соди;
  • 1 морква;
  • 0,5 кг капусти;
  • 50 г голландського сиру;
  • куркума і каррі за смаком.

Спосіб приготування.

  • Соду розмішують в сметані.
  • Вливають олію, засипають цукор і сіль.
  • Всі компоненти розмішують з допомогою віночка.
  • Поступово всипаючи борошно, замішують м’яке тісто.
  • З сметанною основи скачують ковбаски, які розрізають на невеликі заготовки.
  • Поки готується начинка, тісто накривають чистою тканиною.
  • Моркву і капусту подрібнюють, змішують зі спеціями, обсмажують до напівготовності.
  • Заготовлені шматочки тіста розкачують, наповнюють овочами, краї защипують, як у пиріжків.
  • Напівфабрикати розкладають на деко з пергаментом, посипають натертим сиром і відправляють в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Дивіться також:  Булгур – 7 рецептів приготування

Ледачі біляші з кабачків

За цим рецептом можна приготувати чудовий ситний вечеря навіть для тих, хто не любить кабачки в іншому вигляді.

Продукти:

  • 2 молодих кабачка;
  • 2 яйця;
  • 220 г борошна;
  • по 3 г солі і гашеного соди;
  • 250 г курячого фаршу;
  • 50 мл питної води;
  • 1 луковичка;
  • 1 часниковий зубчик;
  • мелений чорний перець;
  • соняшникова олія.

Рецепт покроково.

  • У курячий фарш додають 1 яйце, подрібнений часник, перець, трохи солі, розбавляють водою.
  • Сирі очищені кабачки труть на тертці, з’єднують з другим яйцем, дрібно нашаткованою цибулею, борошном, содою, залишилася сіллю.
  • У киплячу олію кладуть ложку кабачкового тіста, зверху курячу начинку і знову кабачки.
  • Беляшики смажать під кришкою з двох сторін до готовності.

Просте блюдо на воді

Це найдешевший і швидкий спосіб приготувати смачні біляші.

Потрібно:

  • 450 мл питної води;
  • 10 г цукру;
  • 2 цибулі;
  • 10 г приправи для курячого бульйону;
  • 550 г борошна;
  • 10 г пекарських дріжджів;
  • 100 мл соняшникової олії.

Технологія приготування.

  • У каструлі гріють воду.
  • Додають дріжджі, цукор, приправу.
  • Дрібно шаткуємо цибулю і відправляють в каструлю до інших компонентів.
  • Додаючи борошно, замішують тісто по густоті нагадує сметану.
  • На 40 хвилин каструлю з тестом залишають в теплі.
  • На сковороді прогрівають масло.
  • Ложкою викладають тісто і обсмажують його з двох сторін.
  • Готові ледачі біляші дістають на серветки, щоб стік зайвий жир.

Швидкі біляші подають гарячими. Можна посипати їх рубаною зеленню і полити сметаною.

Прокрутка до верху