З листкового тіста
Ні для кого не складе праці напекти хачапурі з листкового тіста, використовуючи борошняну основу, яка продається в магазині. Начинку для таких коржів рекомендується зробити з двох-трьох сортів сиру і посмажити їх у великій кількості олії.
Необхідні продукти:
- сир (бринза, голландський, моцарелла) – по 200 грам;
- листкове тісто (дріжджове або бездріжджове) – готова упаковка;
- два яйця;
- масло вершкове – 35 грам.
Готуємо:
- Всі види сиру розтерти в дрібну стружку і з’єднати між собою. Додати до них одне яйце, розтоплене масло і інтенсивно розмішати.
- Розбити друге яйце, відокремити білок від жовтка і збити їх в окремих ємностях.
- Тісто розморозити, розрізати на квадрати і змастити їх поверхню збитим білком.
- В середину заготовок покласти сирну начинку. Потім з’єднати куточки тесту і добре скріпити їх.
- Деко застелити пекарської папером, розкласти на ньому вироби і покрити їх яєчним жовтком.
- Піч хачапурі в прогрітій до 185 градусів духовці близько п’ятнадцяти хвилин.
- Коли вироби покриються підсмаженою скоринкою, їх можна вважати готовими.
Апетитна випічка внесе різноманітність в щоденний раціон і буде доречна за святковим столом. Подавати сирне частування рекомендується до страв з риби або птиці з нарізкою з помідорів і огірків.