Ледачі хачапурі – 7 швидких рецептів, як приготувати на сковороді і духовці

З листкового тіста

Ні для кого не складе праці напекти хачапурі з листкового тіста, використовуючи борошняну основу, яка продається в магазині. Начинку для таких коржів рекомендується зробити з двох-трьох сортів сиру і посмажити їх у великій кількості олії.

Необхідні продукти:

  • сир (бринза, голландський, моцарелла) – по 200 грам;
  • листкове тісто (дріжджове або бездріжджове) – готова упаковка;
  • два яйця;
  • масло вершкове – 35 грам.

Готуємо:

  • Всі види сиру розтерти в дрібну стружку і з’єднати між собою. Додати до них одне яйце, розтоплене масло і інтенсивно розмішати.
  • Розбити друге яйце, відокремити білок від жовтка і збити їх в окремих ємностях.
  • Тісто розморозити, розрізати на квадрати і змастити їх поверхню збитим білком.
  • В середину заготовок покласти сирну начинку. Потім з’єднати куточки тесту і добре скріпити їх.
  • Деко застелити пекарської папером, розкласти на ньому вироби і покрити їх яєчним жовтком.
  • Піч хачапурі в прогрітій до 185 градусів духовці близько п’ятнадцяти хвилин.
  • Коли вироби покриються підсмаженою скоринкою, їх можна вважати готовими.

Апетитна випічка внесе різноманітність в щоденний раціон і буде доречна за святковим столом. Подавати сирне частування рекомендується до страв з риби або птиці з нарізкою з помідорів і огірків.

Дивіться також:  Курка тушкована в сметані – 8 рецептів приготування на сковороді в духовці і мультиварці