Ледачі хачапурі з сиром на сковороді – 8 швидких рецептів

Грузинські хачапурі – ароматні й соковиті коржі з начинкою із сиру. Вони ідеально підходять в якості сніданку або можуть стати прекрасним доповненням до вечірньої трапези. Якщо часу мало, а поласувати смачною випічкою дуже хочеться, є багато доступних рецептів, які допоможуть приготувати ліниві хачапурі з сиром на сковороді.

Ледачі хачапурі з сиром і кефіром на сковороді

Хачапурі на кефірі виходять ніжними і дивовижно смачними.

Для приготування начинки рекомендується взяти різні сорти сиру – від цього випічка стане ще пахучіше.

Використовувані продукти:

  • борошно – 750 грам;
  • кефір (2,5 %) – 600 мл;
  • сода – 10 грам;
  • сіль, цукор – по 8 грам;
  • сир («Бринза», «Голландський», «Сулугуні») – по 200 грам;
  • соняшникова олія – 50 мл;
  • вершкове масло – 185 грам.

Готуємо:

  • Цукор, яйця, сіль і соду змішати з кефіром.
  • Борошно насипати в тарілку і влити в неї отриману суміш. Потім додати соняшникову олію і сформувати еластичне тісто.
  • Сир перетерти на дрібній тертці і змішати з розм’якшеним вершковим маслом.
  • Тісто розрізати на однакові шматочки і розкачати їх у вигляді круглих коржів.
  • На середину кожної заготовки покласти трохи суміші з сиру, потім підняти краї тіста вгору і зліпити їх між собою. В результаті повинен вийти невеликий кулька з начинкою, який треба розплющити руками або качалкою.
  • Після цього помістити виріб в суху гарячу сковороду, а потім випікати під закритою кришкою з обох сторін.

Коли будуть готові хачапурі, скласти їх в стопку на блюдо і поставити на стіл. Їх можна запропонувати до супів, соусів або м’ясних закусок.

Готуємо з лаваша

Цей нескладний рецепт зможе освоїти навіть початківець кухар. Сирне ласощі з лаваша готувати дуже легко, до того ж тут знадобляться звичайні і недорогі інгредієнти, які знайдуться на кухні в будь-якої господарки.

Використовувані продукти:

  • лаваші – 6-7 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • масло – половина пачки;
  • сир (моцарела або бринза) – 500 грам;
  • кріп, базилік, кінза – 1 пучок;
  • сіль – 6 грам.

Готуємо:

  • Сир подрібнити. Якщо потрібно, посолити. З’єднайте з рубаною зеленню. Потім додати розтоплене вершкове масло і перемішати.
  • Лаваші наповнити начинкою і згорнути конвертиком.
  • Яйця збити і вмочити в них всі заготовки.
  • Помістити хачапурі в сковороду і обсмажити на рафінованій олії до появи золотистої скоринки.
Дивіться також:  Омлет з помідорами – 7 рецептів приготування

Ледачі хачапурі з лаваша підійдуть для обіднього перекусу або швидко вгамують голод після трудового дня. Частування рекомендується вживати з запеченої птицею або салатом зі свіжих овочів.

Як приготувати на молоці

Гарне тісто для грузинських коржів виходить з молока. Така випічка має м’яку текстуру і володіє насиченим смаком, тому особливо сподобається дітям.

Використовувані продукти:

  • молоко – 200 мл;
  • яйце;
  • борошно – 220 грам;
  • «Адигейський» сир – 330 грам;
  • сода – щіпка;
  • зелень – 90 грам;
  • вершкове масло – 35 грам.

Готуємо:

  • Молоко з’єднати з яйцем і ретельно збовтати віночком. Потім всипати борошно і розмішати.
  • Сир дрібно нарізати, масло розтопити, зелень подрібнити.
  • Суміш з борошна, рівномірно розподіляючи, додати в сирний складу.
  • Сковороду змастити олією і прогріти.
  • Викласти в неї тісто і смажити протягом 5 хвилин з однієї й іншої сторони.

Гарячі хачапурі на молоці готові. Їх треба порізати на порційні шматки і подати з чашкою гарячого чаю, кави або молока.

Ледачі хачапурі з сиром і сиром

Хачапурі з сирно-сирною начинкою виглядають дуже апетитно, а їх чудовий смак по достоїнству оцінять всі мешканці і гості, що прийшли до вечері.

Для різноманітності і пікантності в таку корж рекомендується додати гострі приправи, часник і багато зелені.

Використовувані продукти:

  • кефір – 650 мл;
  • сода – 7 грам;
  • сіль, цукор – по 10 грам;
  • три яйця;
  • борошно – 850 грам;
  • твердий сир – 450 грам;
  • сир – 350 грам;
  • рослинна олія – 50 мл;
  • часник – 2 зубчики;
  • рубана зелень – 85 грам;
  • спеції, приправи – на свій смак.

Готуємо:

  • Кефір змішати з содою, потім влити олію, додати яйця (2 шт.), цукор, борошно, сіль і перемішати.
  • Сир ретельно розтерти з яйцем і покласти до нього натертий сир, подрібнений часник і зелень. Додати в суміш приправи і перемішати до однорідності.
  • Суху сковороду розжарити і посмажити на ній всі вироби.
Дивіться також:  Курячі стегна в духовці – 8 рецептів

Готові хачапурі з сирно-сирною начинкою змастити вершковим маслом і скласти один на одного. Коржі краще подати з аджикою або білим соусом.

На сметані

Хачапурі на сметані виходять пишними, красивими і дуже поживними. Чудова випічка може стати прикрасою столу на домашньому пікніку або наситити всю родину під час довгої поїздки.

Використовувані продукти:

  • сир «Моцарелла» – 220 грам;
  • борошно – 75 грам;
  • яйця – 2 шт.;
  • сметана – 180 грамів;
  • сіль – 5 г;
  • щіпка соди.

Готуємо:

  • Сир подрібнити і додати до нього з яйця. Потім насипати сіль і соду.
  • В отриману масу покласти сметану, борошно і добре розмішати.
  • У сковороду налити рафінована олія і сильно розжарити.
  • Спекти хачапурі з замішаного тіста, підсмажуючи вироби з двох сторін.

Сирні коржики, викласти на тарілку, розрізати на 4 частини і просочити маслом.

Хачапурі на сметані добре поєднуються з кисломолочними напоями або гострими стравами.

З картоплею і сиром

Домашні хачапурі з картоплею і сиром – дивовижне ласощі, що підходить для щоденного меню святкового столу. Чаювання з таким частуванням підніме настрій і подарує позитивні емоції на цілий день.

Використовувані продукти:

  • кефір – 300 мл;
  • яйце;
  • сода – 6 грам;
  • сіль – 8 грам;
  • борошно – 450 грам;
  • картопля – 0,5 кг;
  • сир («Сулугуні» або «Бринза») – 120 грам;
  • суміш перців – 5 грам.

Готуємо:

  • Картоплю очистити, вимити і зварити. Потім приготувати з нього пюре без молока або води.
  • Сир порізати соломкою і з’єднати з розтертої картоплею. Після чого насипати перець і добре розмішати. Готову начинку остудити.
  • Додати в борошно сіль і соду, після чого покласти яйця, влити кефір і замісити м’яке тісто.
  • Основу з борошна розділити на 8 – 10 частин. Потім тонко розкачати кожну з них.
  • На коржі викласти картоплю з сиром, потім скріпити краї тіста навколо начинки і розрівняти заготівлю качалкою.
  • У сковороді з маслом обсмажити хачапурі до утворення коричневої скоринки.

Коржики з картоплею і сиром викласти на блюдо і подати до обіду. Найкраще вони поєднуються зі сметаною або часниковим соусом.

Самий простий і швидкий рецепт

Щоб приготувати хачапурі по цьому рецепту, знадобитися всього 5 – 7 хвилин. Смачна випічка стане відмінним рішенням для вечері або допоможе нагодувати раптово гостей.

Дивіться також:  Картопля по-селянськи, запечена в духовці – 10 смачних рецептів приготування

Використовувані продукти:

  • сир («Російський або «Голландський») – 100 грам;
  • сметана – 80 грам;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль – 3 г;
  • борошно – 25 грам;
  • часниковий і запашний перець – 5 грам;
  • соняшникова олія – 30 грам.

Готуємо:

  • На тертці з малими отворами натерти сир. Потім додати до нього перець і посолити.
  • Сирну масу з’єднати з яйцем, додати сметану і ретельно перемішати.
  • Тісто влити в сковороду і обсмажити на розпеченому маслі з одного боку п’ять хвилин. Потім скласти коржик навпіл і підсмажити її з обох сторін.
  • Гаряче виріб вмочити паперовою серветкою, щоб прибрати надлишки жиру.

Ситні і смачні хачапурі для ледачих готові. Їх треба покласти на блюдо, розрізати на кілька частин, а потім прикрасити листям салату і свіжими помідорами. Приємного апетиту!

Ледачі хачапурі з сиром на сковороді

Ситні домашні коржики з сиром і свіжою зеленню сподобаються всім дорослим і дітям за обіднім столом.

Готуються вони дуже просто і швидко, а отриманий результат обов’язково потішить своєю вершковим смаком апетитним виглядом.

Використовувані продукти:

  • сметана – 250 грам;
  • сир «Сулугуні» – 200 грам;
  • три яйця;
  • борошно – 40 грам;
  • спеції – на свій розсуд;
  • сіль – 4 г;
  • петрушка, зелена цибуля, кріп – 100 грам;
  • рафінована олія – для смаження.

Готуємо:

  • Сир подрібнити на тертці, зелений лук і петрушку з кропом сполоснути водою і нарізати.
  • У глибоку тарілку вбити яйця, потім покласти сметану, борошно, сир, зелень і добре перемішати. Після цього насипати в суміш сіль і улюблені спеції.
  • Налити трохи олії в сковороду, добре нагріти і покласти в неї невелику кількість сирної маси, рівномірно розподіливши по дну посуду.
  • Коли корж підсмажиться знизу, потрібно перевернути на іншу сторону і випікати до утворення золотисто-коричневої скоринки.
  • За таким же принципом напекти хачапурі з залишився тесту.

Готові вироби порізати трикутні шматки і подавати в гарячому вигляді. Коржики з сиром і зеленню відмінно поєднуються зі сметаною або аджикою.

Прокрутка до верху