Ледачі манти на сковороді
Якщо немає пароварки, або часу заповнювати її водою і чекати закипання, відмінно підійде швидкий рецепт на сковороді. Так, фініш істотно відрізняється від оригіналу, але близькі будуть в захваті від страви — особливо чоловіки, адже вони так люблять смачну м’ясну їжу.
Які продукти потрібні:
- 500 г яловичого або баранячого фаршу;
- 3 картоплини;
- 3 цибулини
- 2 середні моркви;
- 2-4 листки лаваша;
- сіль, спеції — за розсудом;
- пучок свіжої зелені;
- томатна паста — кілька ложок (за смаком);
- сметана — теж кілька ложок;
- рослинне масло.
Ваші дії:
- Цибулини очистити від лушпиння, вимити і нарізати максимально дрібно. Можна скористатися овочерізкою від м’ясорубки — так буде швидше.
- Моркву пропустити через тертку. Відмінно підходить для такої роботи терка на ніжках з ручкою — мінімум зусиль при максимумі результату.
- Картопля вимити, почистити і протерти.
- Подивитися м’ясо на жирність — якщо воно не жирне, додайте соняшникову олію. Манти соковитіше і ніжніше, якщо начинка жирна. Якщо не любите жирну їжу, додайте воду — стакан.
- Покласти до м’яса подрібнені цибулини, моркву і картоплю. Посолити, поперчити. Перемішати масу руками кілька разів.
- На лист лаваша з допомогою виделки рівномірно викласти фарш тонким шаром не більше 1 см завтовшки. Скачати лист в рулет і акуратно порізати на однакові невеликі шматки. Те ж саме проробити з рештою листами лаваша і фаршем.
- Розжарити сковорідку, попередньо наливши олію, і з допомогою виделки викласти в неї рулетики як можна тісніше один до одного.
- Смажити на повільному вогні до скоринки.
- Приготувати заправку — змішати томатну пасту і сметану в однакових пропорціях, додати сіль і улюблені приправи.
- Залити рулети заправкою і тушкувати 30 хвилин. За бажанням можна покласти лавровий лист для аромату.
Готові манти подавати зі свіжою зеленню. Мінімум дій — максимум смаку.
Якщо під рукою немає лаваша, можна замісити прісне тісто і використовувати його.