Ледачі манти — 7 рецептів приготування на сковороді в духовці, в мультиварці і в пароварці

Ледачі манти на сковороді

Якщо немає пароварки, або часу заповнювати її водою і чекати закипання, відмінно підійде швидкий рецепт на сковороді. Так, фініш істотно відрізняється від оригіналу, але близькі будуть в захваті від страви — особливо чоловіки, адже вони так люблять смачну м’ясну їжу.

Які продукти потрібні:

  • 500 г яловичого або баранячого фаршу;
  • 3 картоплини;
  • 3 цибулини
  • 2 середні моркви;
  • 2-4 листки лаваша;
  • сіль, спеції — за розсудом;
  • пучок свіжої зелені;
  • томатна паста — кілька ложок (за смаком);
  • сметана — теж кілька ложок;
  • рослинне масло.

Ваші дії:

  • Цибулини очистити від лушпиння, вимити і нарізати максимально дрібно. Можна скористатися овочерізкою від м’ясорубки — так буде швидше.
  • Моркву пропустити через тертку. Відмінно підходить для такої роботи терка на ніжках з ручкою — мінімум зусиль при максимумі результату.
  • Картопля вимити, почистити і протерти.
  • Подивитися м’ясо на жирність — якщо воно не жирне, додайте соняшникову олію. Манти соковитіше і ніжніше, якщо начинка жирна. Якщо не любите жирну їжу, додайте воду — стакан.
  • Покласти до м’яса подрібнені цибулини, моркву і картоплю. Посолити, поперчити. Перемішати масу руками кілька разів.
  • На лист лаваша з допомогою виделки рівномірно викласти фарш тонким шаром не більше 1 см завтовшки. Скачати лист в рулет і акуратно порізати на однакові невеликі шматки. Те ж саме проробити з рештою листами лаваша і фаршем.
  • Розжарити сковорідку, попередньо наливши олію, і з допомогою виделки викласти в неї рулетики як можна тісніше один до одного.
  • Смажити на повільному вогні до скоринки.
  • Приготувати заправку — змішати томатну пасту і сметану в однакових пропорціях, додати сіль і улюблені приправи.
  • Залити рулети заправкою і тушкувати 30 хвилин. За бажанням можна покласти лавровий лист для аромату.
Дивіться також:  Казан-кебаб – 7 рецептів правильного приготування

Готові манти подавати зі свіжою зеленню. Мінімум дій — максимум смаку.

Якщо під рукою немає лаваша, можна замісити прісне тісто і використовувати його.

Прокрутка до верху