Як приготувати в духовці
Для любителів запеченого м’яса, в якому зберігається смак кожного інгредієнта, ледачі манти печуться в духовій шафі.
Які продукти потрібні:
- 0,5 кг фаршу з яловичини або баранини;
- 3 цибулини;
- 2 морквини;
- 2-3 картоплини;
- 4 склянки борошна;
- зелень — бажано кінза — пучок;
- сіль, спеції — за розсудом;
- томатна паста;
- соняшникова олія;
- вода.
Ваші дії:
- В простору чашу просіяти борошно, посолити її і перемішати. Потроху додавати воду і заважати вміст дерев’яною ложкою, поки воно не буде достатньо щільним. Далі місити руками і додати ще борошна по нужді. Стежити, щоб тісто не вийшло занадто крутим, воно повинно бути м’яке і тягуче. Для цих цілей деякі господині додають у нього трохи дріжджів — так воно буде м’яке і еластичне.
- Накрити його серветкою або чашею і залишити, поки буде готуватися начинка.
- Цибулини очистити від лушпиння, вимити, просушити і порізати.
- Моркву і картоплю протерти. Їх можна пустити з фаршем, як і цибуля.
- Кінзу дрібно порубати.
- Додати у фарш. Посолити і приправити. З фаршем добре поєднується мелений коріандр. Для любителів кмину — можна додати трохи кмину насіння або мелену приправу.
- Отриману начинку вимішати.
- Тісто ще раз смесить для пружності і розкачати до товщини 1-2 мм. Не розгортайте занадто тонко, тісто може порватися, коли ви будете скачувати його в рулет.
- Викласти на тісто фарш і розрівняти виделкою. Акуратно загорнути тісто в рулет, і заліпити краї або пришпилити зубочистками.
- Тепер вибір за вами — укласти рулет цілком у форму або нарізати його кільцями, викласти кільця.
- Форму промазати маслом.
- Томатну пасту розвести з водою. Додати червоний перець і сіль. Сюди добре підійде також сушений базилік.
- Отриманим соусом залити рулет або окремі рулетики і відправити форму в духовку. Пекти при 180 градусах 30-40 хвилин.
Щоб прискорити процес готування, можна використовувати той же лаваш.