Ледачі манти — 7 рецептів приготування на сковороді в духовці, в мультиварці і в пароварці

Як приготувати в духовці

Для любителів запеченого м’яса, в якому зберігається смак кожного інгредієнта, ледачі манти печуться в духовій шафі.

Які продукти потрібні:

  • 0,5 кг фаршу з яловичини або баранини;
  • 3 цибулини;
  • 2 морквини;
  • 2-3 картоплини;
  • 4 склянки борошна;
  • зелень — бажано кінза — пучок;
  • сіль, спеції — за розсудом;
  • томатна паста;
  • соняшникова олія;
  • вода.

Ваші дії:

  • В простору чашу просіяти борошно, посолити її і перемішати. Потроху додавати воду і заважати вміст дерев’яною ложкою, поки воно не буде достатньо щільним. Далі місити руками і додати ще борошна по нужді. Стежити, щоб тісто не вийшло занадто крутим, воно повинно бути м’яке і тягуче. Для цих цілей деякі господині додають у нього трохи дріжджів — так воно буде м’яке і еластичне.
  • Накрити його серветкою або чашею і залишити, поки буде готуватися начинка.
  • Цибулини очистити від лушпиння, вимити, просушити і порізати.
  • Моркву і картоплю протерти. Їх можна пустити з фаршем, як і цибуля.
  • Кінзу дрібно порубати.
  • Додати у фарш. Посолити і приправити. З фаршем добре поєднується мелений коріандр. Для любителів кмину — можна додати трохи кмину насіння або мелену приправу.
  • Отриману начинку вимішати.
  • Тісто ще раз смесить для пружності і розкачати до товщини 1-2 мм. Не розгортайте занадто тонко, тісто може порватися, коли ви будете скачувати його в рулет.
  • Викласти на тісто фарш і розрівняти виделкою. Акуратно загорнути тісто в рулет, і заліпити краї або пришпилити зубочистками.
  • Тепер вибір за вами — укласти рулет цілком у форму або нарізати його кільцями, викласти кільця.
  • Форму промазати маслом.
  • Томатну пасту розвести з водою. Додати червоний перець і сіль. Сюди добре підійде також сушений базилік.
  • Отриманим соусом залити рулет або окремі рулетики і відправити форму в духовку. Пекти при 180 градусах 30-40 хвилин.
Дивіться також:  Кінська ковбаса: види і назви у різних народів, чим корисна. 5 рецептів приготування в домашніх умовах

Щоб прискорити процес готування, можна використовувати той же лаваш.