Ледачі манти на овочевій подушці в мультиварці
Цей рецепт — відмінне рішення для тих, хто не має часу, але хоче здивувати домочадців і гостей соковитим і ароматним м’ясним блюдом з овочами, та ще й з тестом — ситно і смачно!
Які продукти потрібні:
- фарш яловичий або баранячий — пів кіло;
- цибуля ріпчаста — 4-5 головок;
- морква — 2-3 плода;
- картопля — 2 плоду;
- суміш заморожених овочів — 1 пакет;
- сіль, перець;
- борошно — пів кіло;
- рослинна олія для смаження.
Як приготувати ліниві манти на овочевій подушці:
- Замісити м’яке тісто пропустити борошно через сітку, змішати з сіллю, можна додати спеції. Додавати воду потроху, тісто має злегка прилипати до рук. Готове збите тісто заховати в рушник і відкласти.
- Нарізати на скибочки 3 моркви і стільки ж цибулі.
- Розігріти сковороду з олією.
- Обсмажити нарізані овочі і заморожену суміш до рум’яності.
- Що залишився лук так само нарізати дрібними шматочками.
- Картоплю пропустити через тертку.
- Додати до фаршу цибулю, картоплю, сіль, спеції.
- Розкачати тісто і розрізати на смуги шириною 4-5 див
- Викласти на смуги начинку. Скласти тісто навпіл по горизонталі — так що начинка буде всередині. Потім закатати смужки в рулетики.
- У чашу від мультиварки рівним шаром покласти засмажку з моркви, цибулі і суміші овочів. Зверху акуратно викласти м’ясні рулети. Налити півсклянки води.
- Встановити режим «Гасіння» або «Випічка» і готувати 30-40 хвилин.
Ароматні й соковиті манти, пропитавшиеся смаком смажених овочів подавати зі свіжою зеленню і сметаною!