Ледачі манти — 7 рецептів приготування на сковороді в духовці, в мультиварці і в пароварці

Ледачі манти на овочевій подушці в мультиварці

Цей рецепт — відмінне рішення для тих, хто не має часу, але хоче здивувати домочадців і гостей соковитим і ароматним м’ясним блюдом з овочами, та ще й з тестом — ситно і смачно!

Які продукти потрібні:

  • фарш яловичий або баранячий — пів кіло;
  • цибуля ріпчаста — 4-5 головок;
  • морква — 2-3 плода;
  • картопля — 2 плоду;
  • суміш заморожених овочів — 1 пакет;
  • сіль, перець;
  • борошно — пів кіло;
  • рослинна олія для смаження.

Як приготувати ліниві манти на овочевій подушці:

  • Замісити м’яке тісто пропустити борошно через сітку, змішати з сіллю, можна додати спеції. Додавати воду потроху, тісто має злегка прилипати до рук. Готове збите тісто заховати в рушник і відкласти.
  • Нарізати на скибочки 3 моркви і стільки ж цибулі.
  • Розігріти сковороду з олією.
  • Обсмажити нарізані овочі і заморожену суміш до рум’яності.
  • Що залишився лук так само нарізати дрібними шматочками.
  • Картоплю пропустити через тертку.
  • Додати до фаршу цибулю, картоплю, сіль, спеції.
  • Розкачати тісто і розрізати на смуги шириною 4-5 див
  • Викласти на смуги начинку. Скласти тісто навпіл по горизонталі — так що начинка буде всередині. Потім закатати смужки в рулетики.
  • У чашу від мультиварки рівним шаром покласти засмажку з моркви, цибулі і суміші овочів. Зверху акуратно викласти м’ясні рулети. Налити півсклянки води.
  • Встановити режим «Гасіння» або «Випічка» і готувати 30-40 хвилин.

Ароматні й соковиті манти, пропитавшиеся смаком смажених овочів подавати зі свіжою зеленню і сметаною!

Дивіться також:  Сирний соус для макаронів – 8 простих і швидких рецептів апетитного соусу
Прокрутка до верху