Готуємо з м’ясом і капустою
Продукти для рецепта:
- фарш — 1 кг;
- капуста — пів кіло;
- цибуля ріпчаста — 2 головки;
- часник — 3 зубчики;
- сіль і приправи;
- вершкове масло — 100 г;
- борошно — 1 кг;
- вода — скільки візьме тісто.
Як приготувати ліниві манти рулети:
- Замісити м’яке тісто пропустити борошно через сітку, змішати з сіллю, за бажанням приправити. Додавати воду потроху, тісто має злегка прилипати до рук. Накрити тазиком, щоб не підсохло.
- Цибулю, часник і капусту дуже дрібно нашаткувати.
- Додати до фаршу цибулю, капусту, масло, часник, сіль і приправи.
- Поставити пароварку на вогонь.
- Розкачати тісто в овал, товщиною 2 мм
- Викласти фарш на тісто і вирівняти виделкою або ножем.
- Загорнути тісто в рулет, і защипати краї.
- У воду в нижньому відсіку додати чорний перець і 2-3 лаврового листа.
- Змастити форму маслом і викласти рулет, відступивши від бортиків форму на кілька сантиметрів.
- Готувати манти 40-50 хвилин.
Це чудове ситне блюдо добре поєднується зі сметаною або майонезом.