Ледачі манти — 7 рецептів приготування на сковороді в духовці, в мультиварці і в пароварці

Манти з куркою

Цікавий смак можна отримати, якщо використовувати куряче філе.

Які продукти потрібні:

  • куряче філе — 500 г;
  • цибуля — 6 головок;
  • морква — 2 шт.;
  • болгарський перець червоний — 1-2 шт.;
  • помідори — 3 шт.;
  • лаваш — 2-3 аркуша;
  • сіль, спеції, приправи;
  • олія рослинна;
  • пучок петрушки.
  • Як приготувати:
  • Почати з засмажки — нарізати однаковими шматками морква, помідори, солодкий перець і половину цибулі.
  • Розігріти сковороду, налити олії і обсмажити овочі — спочатку цибулю, потім додати моркву, далі — помідори, і в кінці — перці. Якщо час дозволяє, обсмажити кожен овоч окремо, так кожен збереже свій смак і буде яскраво грати в готовому блюді
  • Нарізати курку на дрібні шматочки.
  • Цибулю нашаткувати.
  • Приготувати начинку — змішати курку, цибулю, сіль, спеції, додати рослинне масло.
  • На лист лаваша викласти начинку, скрутити в рулет і защипати краї.
  • Викласти рулети в каструлю або сковороду і готувати 30 хвилин з додаванням рослинної олії і невеликої кількості води.

Лайфхак, як зробити цю страву ще смачніше — шматочки курки замаринувати в солі і перці за добу до готування, можна в якості маринаду використовувати соєвий соус. А перед викладанням на лаваш — курячі шматочки обсмажити на сухій сковороді до карамельної скоринки, так ви запечатані поверхню м’яса, а весь смак і сік залишиться всередині. Такі ж поради працюють і при приготуванні шаурми і салатів з куркою (наприклад, «Цезаря»).

Готові манти з куркою полити засмажкою і посипати зеленню.

Дивіться також:  Як приготувати червону квасолю смачно на гарнір?
Прокрутка до верху