Манти з куркою
Цікавий смак можна отримати, якщо використовувати куряче філе.
Які продукти потрібні:
- куряче філе — 500 г;
- цибуля — 6 головок;
- морква — 2 шт.;
- болгарський перець червоний — 1-2 шт.;
- помідори — 3 шт.;
- лаваш — 2-3 аркуша;
- сіль, спеції, приправи;
- олія рослинна;
- пучок петрушки.
- Як приготувати:
- Почати з засмажки — нарізати однаковими шматками морква, помідори, солодкий перець і половину цибулі.
- Розігріти сковороду, налити олії і обсмажити овочі — спочатку цибулю, потім додати моркву, далі — помідори, і в кінці — перці. Якщо час дозволяє, обсмажити кожен овоч окремо, так кожен збереже свій смак і буде яскраво грати в готовому блюді
- Нарізати курку на дрібні шматочки.
- Цибулю нашаткувати.
- Приготувати начинку — змішати курку, цибулю, сіль, спеції, додати рослинне масло.
- На лист лаваша викласти начинку, скрутити в рулет і защипати краї.
- Викласти рулети в каструлю або сковороду і готувати 30 хвилин з додаванням рослинної олії і невеликої кількості води.
Лайфхак, як зробити цю страву ще смачніше — шматочки курки замаринувати в солі і перці за добу до готування, можна в якості маринаду використовувати соєвий соус. А перед викладанням на лаваш — курячі шматочки обсмажити на сухій сковороді до карамельної скоринки, так ви запечатані поверхню м’яса, а весь смак і сік залишиться всередині. Такі ж поради працюють і при приготуванні шаурми і салатів з куркою (наприклад, «Цезаря»).
Готові манти з куркою полити засмажкою і посипати зеленню.