Ледачі пиріжки – 7 простих рецептів

Напевно, всі чули про ліниві голубці або вареники. Але далеко не кожна господиня знає про те, що можна легко приготувати і ледачі пиріжки. Левова частка часу при випічці звичайних пирогів йде на приготування тіста. Кулінари придумали, як обійтися без цього трудомісткого заняття.

Ледачі пиріжки з цибулею і яйцем

Технологія приготування цієї страви схожа на випічку оладок, але результат дещо відрізняється. Начинка із зеленого лука і яйця робить їх схожими на справжні пиріжки.

Інгредієнти:

  • пучок цибулі зеленої;
  • пакетик розпушувача;
  • 0,5 л кефіру чи кисляку;
  • 0,5 склянки сметани;
  • 4 яйця;
  • приблизно 0,5 кг борошна.

Як готувати:

  • Відварені й охолоджені яйця кришимо кубиками.
  • Цибулю дрібно рубаємо.
  • Замішуємо тісто з збитих зі сметаною і кефіром яєць, солі і розпушувача борошна. По консистенції воно повинно бути схоже на тісто для приготування оладок.
  • Додаємо в нього начинку, ретельно перемішуємо.
  • Смажимо на олії з обох боків до рум’яної скоринки.
  • Подають ледачі пиріжки з цибулею і яйцем, так само як і оладки зі сметаною.

Схожим способом готуються і пиріжки з капустою і яйцем.

З начинкою з капусти

Для начинки краще брати ранню капусту.

Інгредієнти:

  • склянка кефіру;
  • яйця — 1 для тіста і 3 для начинки;
  • 300 г капусти;
  • пучок зелені;
  • 2 ч. ложки розпушувача;
  • близько 2 склянок борошна.

Як готувати:

  • Молоду капусту досить просто нашаткувати і злегка присипати сіллю. Капусту зимових сортів відварюємо приблизно 3 хвилини, підсолюємо воду. Відкидаємо на друшляк і даємо охолонути.
  • Зварені круто яйця дрібно кришимо. Також готуємо зелень.
  • Замішуємо тісто з яєць, кефіру, солі та борошна, змішаної з розпушувачем. Спочатку вводимо в тісто капусту, перемішуємо, потім додаємо яйця і зелень.
  • Смажимо ледачі пиріжки з капустою також як оладки, подаємо зі сметаною.
Дивіться також:  Яловичина в мультиварці – 8 кращих рецептів

Як спекти з картоплею

Для пиріжків з картоплею доведеться приготувати тісто, але ось ліпити їх не знадобиться.

Нам знадобиться:

  • олії — 2 ст. ложки;
  • стакан води;
  • картоплі — 700 г;
  • цибулі – 1 шт.;
  • ч. ложка солі;
  • борошна стільки, скільки візьме тісто.

Як готувати:

  • Відварюємо очищену картоплю в підсоленій воді.
  • Обсмажуємо дрібно порізану цибулю до золотистого кольору.
  • Відливаємо картопля, залишивши трохи картопляного відвару. Тепер його потрібно розтовкти і змішати з цибулею. Начинка буде смачнішим, якщо додати туди шматочок вершкового масла.
  • Замішуємо прісне тісто з підсоленої води і борошна. Воно повинно залишатися еластичним, але не липнути до рук. Загортаємо його в плівку і даємо відпочити приблизно півгодини на холоді.
  • Відпочиле тісто розрізаємо на 5 частин, кожну з яких треба розкачати в тонкий корж.
  • Змащуємо їх начинкою шаром товщиною до 5 мм Добре розрівнюємо і скачуємо рулет. Краї защипуємо. Ріжемо на шматочки товщиною від 2 до 3 див. Обвалюємо зрізи в борошні.
  • Обсмажуємо до золотавої скоринки з кожної сторони.

Додавання м’яса надає ситності будь-якої страви. Не виняток і ледачі пиріжки.

Ситні ледачі пиріжки з фаршем

Для цієї страви не потрібно тісто, його замінять вафельні листи.

Інгредієнти:

  • 4 великих вафельні листи, 2 з них для формування пиріжків, решта — для панірування;
  • цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 куряча грудка вагою приблизно 300 м;
  • ст. ложка майонезу;
  • 80 г тертого твердого сиру;
  • три яйця, одне піде в фарш, а з 2-х будемо робити кляр;
  • 4 ст. ложки нарубаної петрушки.

Не забудьте посолити і поперчити фарш і приготувати пісне масло для смаження.

Як готувати:

  • Прокручуємо через м’ясорубку або за допомогою кухонного комбайна м’ясо курки, часник, цибулю з додаванням яйця і майонез.
  • Вводимо в фарш сир, зелень і заправляємо спеціями. Добре вимішуємо.
  • Змащуємо вафельний лист получившимся фаршем, накриваємо другим листом і даємо постояти 20 хвилин.
  • Тим часом перетворюємо інші листи в крихту.
  • Готуємо кляр з збитих яєць.
  • Ріжемо коржі на квадратики або трикутники. Потім в яйце і обвалюють у вафельних крихтах.
  • На невеликому вогні обсмажуємо з 2 сторін до золотистого кольору.
Дивіться також:  Як приготувати відбивні з яловичини?

На кефірі

Зовні вони нагадують котлети, але за складом це справжні пиріжки.

Інгредієнти:

  • по 2 склянки кефіру і борошна;
  • по 0,5 ч. ложки солі, соди і цукру;
  • 2 цибулини;
  • пару зубків часнику;
  • 0,5 кг готового фаршу, можна зробити його самостійно.

Як готувати:

  • Злегка підігріваємо кефір, він повинен бути теплим, але не гарячим.
  • Вводимо соду, цукор і сіль, перемішуємо і даємо постояти 5 хв.
  • Додаємо борошно, постійно вимішуючи тісто. Воно не повинно бути дуже густим.
  • Для фаршу подрібнюємо цибулю і часник, можна прокрутити їх на м’ясорубці. Якщо є бажання, додаємо порізану зелень.
  • Змішуємо фарш і тісто. Викладаємо ложкою на сковороду з рослинним маслом майбутні пиріжки і смажимо з 2 боків до рум’яної скоринки.

Рецепт з лаваша

Такі пиріжки можна приготувати з будь-яким фаршем, в цьому рецепті обрана капуста.

Інгредієнти:

  • по 400 г капусти і лаваша;
  • цибулина;
  • 2 яйця.

Як готувати:

  • Обсмажуємо нарізану кубиками цибулю до напівготовності на пісному маслі.
  • Шаткуємо капусту і додаємо до цибулі. Смажимо, поки не буде готове. Для цієї страви краще вибрати ранню капусту, фарш буде соковитіше і швидше приготується.
  • Приправляємо сіллю і перцем.
  • Лаваш ріжемо на смужки. На край кожної викладаємо начинку і звертаємо трикутником.
  • Збиваємо яйця, мачає в них згорнутий лаваш і обсмажуємо з 2-х сторін, поки не зарум’яняться.

Пиріжки Лінива жінка без борошна

Це страва для тих господинь, які не люблять обтяжувати себе приготуванням їжі. Воно одночасно нагадує і пиріжки, і гарячі бутерброди.

Інгредієнти:

  • філе будь, краще білої риби — 400 г, її можна замінити грибами;
  • один багет;
  • 2 склянки молока;
  • цибулина;
  • 100 г тертого твердого сиру;
  • 3 ст. ложки майонезу або сметани;
  • улюблена зелень;
  • 0,5 ч. ложки солі.
Дивіться також:  Коржі на сметані, як у бабусі – 5 рецептів приготування в духовці на сковороді

Як готувати:

  • Дрібно ріжемо рибу і цибулю, його потрібно додатково порубати.
  • Також готуємо зелень.
  • Все змішуємо, приправляємо сіллю, можна і меленим перцем або іншими спеціями.
  • Багет ріжемо на шматочки товщиною близько 5 див.
  • Готуємо лист, потрібно змастити його вершковим маслом.
  • Виливаємо в миску молоко і просочуємо їм кожен шматочок багета.
  • Викладаємо на деко. Нехай 5 хвилин постоять. За цей час хлібний м’якуш розбухне і стане соковитим.
  • Ложкою виймаємо м’якоть з багету так, щоб вийшла чашечка, в яку поміщаємо начинку. Кладемо зверху шматочок вершкового масла, промазуємо сметаною або майонезом.
  • Витримуємо в середньо нагрітій духовці близько 40 хв. Посипаємо тертим сиром. Знову ставимо в духовку, і чекаємо, поки пиріжки Лінива дружина зарум’яняться.

Рекомендації з приготування

Щоб приготовані пиріжки не розчарували, слід дотримуватися певні рекомендації.

  • Це страва швидкого приготування, тому для фаршу потрібно вибирати такі продукти, які будуть готові при мінімальній тепловій обробці.
  • Якщо вирішили готувати пиріжки з м’ясом, краще підійде курятина.
  • Краще вибирати ранній сорт капусти.
  • Для обсмажування потрібно використовувати рафінована рослинна олія.
  • Скоринка на пиріжках повинно бути рум’яною і хрусткою.
  • Якщо готуються пиріжки з тіста, змішаного з фаршем, воно не повинно бути дуже густим. В іншому випадку перемішати тісто і фарш добре не вийде.
  • Не бійтеся експериментувати. Ваша фантазія дозволить приготувати справжній кулінарний шедевр, причому дуже швидко.
Прокрутка до верху