Пиріжки Лінива жінка без борошна
Це страва для тих господинь, які не люблять обтяжувати себе приготуванням їжі. Воно одночасно нагадує і пиріжки, і гарячі бутерброди.
Інгредієнти:
- філе будь, краще білої риби — 400 г, її можна замінити грибами;
- один багет;
- 2 склянки молока;
- цибулина;
- 100 г тертого твердого сиру;
- 3 ст. ложки майонезу або сметани;
- улюблена зелень;
- 0,5 ч. ложки солі.
Як готувати:
- Дрібно ріжемо рибу і цибулю, його потрібно додатково порубати.
- Також готуємо зелень.
- Все змішуємо, приправляємо сіллю, можна і меленим перцем або іншими спеціями.
- Багет ріжемо на шматочки товщиною близько 5 див.
- Готуємо лист, потрібно змастити його вершковим маслом.
- Виливаємо в миску молоко і просочуємо їм кожен шматочок багета.
- Викладаємо на деко. Нехай 5 хвилин постоять. За цей час хлібний м’якуш розбухне і стане соковитим.
- Ложкою виймаємо м’якоть з багету так, щоб вийшла чашечка, в яку поміщаємо начинку. Кладемо зверху шматочок вершкового масла, промазуємо сметаною або майонезом.
- Витримуємо в середньо нагрітій духовці близько 40 хв. Посипаємо тертим сиром. Знову ставимо в духовку, і чекаємо, поки пиріжки Лінива дружина зарум’яняться.