Лениві голубці з капустою, рисом і фаршем у томатно-сметанному соусі в духовці – 5 рецептів

Ліниві голубці в томатно-сметанном соусі в духовці — страва, яка хоч і відрізняється спрощеним способом приготування, але зовсім не для лінивих. А доповнити просту страву допоможе універсальний і гармонійний томатно-зметаний соус, який створений для страв з фаршем і капустою.

Ліниві голубці в духовці в томатно-сметанному соусі з капустою, рисом та фаршем

Страва, приготовлена ​​в духовці, виходить максимально дієтичною, легкою і рівномірно пропеченою, а такий результат досягається не кожним способом приготування. Сміливо вдайтеся до цього рецепту, якщо ви зацікавлені у цьому результаті.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Фарш – 500 гр.
  • Вершки – 250 гр.
  • Томатная паста – 250 гр.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Рис білий – 50 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 40 гр.
  • Укроп – 1 пучок
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати ледачі голубці у томатно-сметанному соусі в духовці? Спочатку зваримо рис, який необхідний приготування голубців. Крупу відправляємо в воду, що закипіла, солимо і знову доводимо до кипіння. Після чого зменшуємо вогонь до мінімуму та варимо протягом десяти хвилин. Готовий рис відкидаємо на сито, зливаємо зайву воду і залишаємо остигати при кімнатній температурі.

Очищаємо качан капусти, знімаючи верхнє листя і вирізаючи качан. Потім нарізаємо нашатковане листя капусти на дрібні кубики. Також чинимо і з цибулею.

Подрібнену капусту з цибулею перекладаємо в миску і заливаємо водою, що тільки що закипіла, після чого залишаємо настоюватися протягом 10 хвилин. Через цей час відкидаємо овочі на друшляк, щоб уся вода скла.

Перець чилі розрізаємо вздовж, видаляємо все насіння і якомога дрібніше нарізаємо. Тепер збираємо весь вміст разом. До фаршу додаємо стиглий рис, капусту з цибулею і подрібнений перець. Все добре перемішуємо, додаємо сіль із перцем до смаку.

Із підготовленої суміші формуємо голубці у формі котлет. Обмочуємо їх в панірувальні сухарі і відправляємо обсмажуватися на розігріту з олією сковорідку. Обсмажуємо до утворення трохи підрум’яненої скоринки.

Підрум’янені голубці перекладаємо у форму для запікання. І включаємо розігріватися духову шафу до 180 градусів.

Для соусу з’єднуємо томатну пасту з жирною сметаною, додаємо перець із сіллю та старанно перемішуємо, щоб спеції рівномірно розподілилися за обсягом.

Готовим томатно-сметанним соусом покриваємо ліниві голубці, які заздалегідь переклали у форму. Відправляємо гасити голубці протягом 40-45 хвилин в заздалегідь розігріту духовку.

Подаємо блюдо у гарячому вигляді, розклавши по порціях і прикрасивши свіжою зеленню. Бажаємо приємного апетиту!

Дивіться також:  Тушена яловичина - 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Ліниві голубці з пекінською капустою, томатною пастою та сметаною

Пекінська капуста є не тільки чудовою альтернативою білокачанній, але і перевершує її своїм соковитим і неймовірно ніжним молодим листям. А завершальну нотку надає страві поєднання кислинок томатної пасти і сметани.

Час приготування: 150 хв.

Час приготування: 80-90 хв.

порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Фарш – 300 гр.
  • Сметана (20 %) – 2 ст.л.
  • Паста томатная – 2 ст.л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Рис – 180 грн.
  • Капуста пекінська – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 3 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

1. Пекінську капусту нарізаємо на тонкі часточки.

2. Якомога дрібніше нарізаємо очищені цибулини.

3. Пропускаємо через м’ясорубку будь-яке м’ясо на ваш смак або використовуємо покупний фарш.

4. Наступним кроком додаємо подрібнені овочі до фаршу, вбиваємо одне яйце і добре перемішуємо. На цьому етапі необхідно додати сіль з перцем.

5. На завершення в основну масу додаємо зварений білий рис і старанно перемішуємо весь вміст. Потім формуємо невеликі голубці, попередньо змочуючи руки у холодній воді.

6. Сформовані голубці обвалюємо в борошні і викладаємо на деко, змащене олією. Відправляємо форму з голубцями в духовку на 20 хвилин, щоб усі компоненти схопилися.

7. У цей час приготуємо засмажку овочеву в томатно-сметанном соусі. Для цього нарізаємо кубиками цибулю і обсмажуємо на олії до утворення золотистої скоринки. Потім до цибулі додаємо натерту моркву, трохи пекінської капусти, спеції на смак і гасимо на середньому вогні до стану м’якості.

8. Як соус до овочів додаємо сметану з томатною пастою і добре перемішуємо. У такому вигляді тушкуємо овочі протягом кількох хвилин.

9. Для м’якості та додаткової соковитості вливаємо трохи кип’яченої води та продовжуємо гасити під закритою кришкою ще хвилин 10-15, поки рідина повністю не випарується.

10. Через 20 хвилин виймаємо лист з духовки і покриваємо голубці овочевою підливою. Залишається довести страву до повної готовності. Покриті овочами голубці повертаємо в духовку та запікаємо протягом 15-20 хвилин.

11. Перевіряємо готовність голубців та запрошуємо всіх до столу. Подавати страву можна як самостійно, так і на додаток до гарніру.

Бажаємо приємного апетиту!

Ліниві голубці з курячим фаршем у томатно-сметанному соусі

Якщо сумніваєтеся з вибором фаршу, зупинившись на курячому, ви не пошкодуєте. Адже він невибагливий у приготуванні та завжди доречний у овочевих стравах.

Дивіться також:  Гуляш з яловичини з підливкою класичний - 10 смачних рецептів на сковороді

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій – 6-8.

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Паста томатная – 2 ст.л.
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Капуста білокачанна – 800 гр.
  • Рис – 200 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

1. Спочатку подрібнюємо цибулю з морквою і відправляємо пасеруватися на розігріту з олією сковороду. Обсмажуємо овочі до золотистого кольору.

2. Потім до розм’якшених овочів додаємо курячий фарш і продовжуємо гасити на середньому вогні до його потемніння. На це потрібно близько 10 хвилин, після чого відразу ж додаємо томатну пасту та сметану. Все добре перемішуємо та продовжуємо гасити вже в томатно-сметанному соусі.

3. Паралельно з цим шаткуємо якомога дрібніше підготовлений качан капусти і відправляємо в сковороду із засмажкою. А поки що відварюватимемо традиційним способом рис до стану підлоги готовності.

4. Як тільки рис трохи розварився, перекладаємо його в сковороду та знову перемішуємо. На цьому етапі додаємо перець.

5. За 10 хвилин до вимкнення доводимо нашу страву до смаку, додаючи сіль та всілякі спеції.

6. Подаємо страву у гарячому вигляді, за бажанням додавши охолодженої сметани.

Бажаємо приємного апетиту!

Як приготувати ліниві голубці шарами в томатно-сметанному соусі?

Неймовірно смачна овочева запіканка, яку звуть ледачими голубцями. Особливо страва буде смачною у літній сезон, багатий на овочі.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 35-45 хв.

порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Фарш – 500 гр.
  • Томатна паста – 50 мл.
  • Рис – 1 ст.
  • Капуста білокачанна – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вершки (20%) – 250 мл.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Укроп – 1 пучок.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

1. Добре промиту рисову крупу опускаємо в каструлю з киплячою підсоленою водою, пропорціях 1:2 і варимо на маленькому вогні. Для повного приготування достатньо 15 хвилин, за цей час рис звариться, а вся рідина остаточно випарується. Потім рис остуджуємо та залишаємо до наступного використання.

2. З качана знімаємо найбільше з усіх листків і відправляємо варитися в киплячу підсолену воду протягом 10-15 хвилин. Після чого воду зливаємо, а листя капусти залишаємо остигати.

3. У цей час натираємо моркву на великій тертці, а очищену цибулю ріжемо півкільцями. Всі подрібнені овочі обсмажуємо на розігрітій з олією сковороді до появи золотистої скоринки.

Дивіться також:  Ростбіф класичний – 7 рецептів приготування з яловичини в духовці

4. Потім викладаємо в сковорідку томатну пасту, сметану і в доповненні трохи води, добре перемішуємо і продовжуємо гасити заправку протягом хвилин п’яти.

5. До цього моменту рис, що вже охолонув, з’єднуємо з фаршем і старанно перемішуємо. Після чого на деко для випікання викладаємо половину від усієї засмажки і рівно стільки ж м’ясної начинки, все розрівнюючи поверхню за допомогою лопатки.

6. Поверх фаршу викладаємо рівним шаром капустяне листя.

7. Перші три шари готові. У тій же послідовності викладаємо наступні шари з інгредієнтів, що залишилися.

8. Поверх форми кладемо листок фольги і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на годину. Через цей час витягаємо деко з готовими ледачими голубцями, які приймаємось ділити на порції. Подаємо до столу, посипавши подрібненою петрушкою.

Бажаємо приємного апетиту!

Соковиті ліниві голубці в духовці в томатно-сметанному соусі без обсмажування

Класична версія лінивих голубців вимагає мінімум ваших зусиль і при цьому не поступається за смаковими якостями традиційним голубцям, тому неодмінно спробуйте і вам сподобається.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 35-45 хв.

порцій – 4-5.

Інгредієнти:

  • М’ясо куряче – 350 гр.
  • Томатна паста – 400 мл.
  • Рис білий – 1 ст.
  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вершки (20%) – 150 мл.
  • Олія – ​​1,5 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний – до смаку.

Процес приготування:

1. Підготовлене м’ясо курки нарізаємо кубиками і збиваємо в блендері до однорідного стану великих обертах.

2. Довільно нарізаємо листя капусти і перекладаємо чашу блендера. Знову збиваємо всі компоненти.

3. Потім переходимо до підготовки інших овочів. Очищений лук нарізаємо кубикам, а моркву трьом на середній тертці.

4. Відварюємо до стану повної готовності рис і з’єднуємо разом із подрібненою цибулею та подрібненою морквою.

5. У цю ж ємність перекладаємо вміст із чаші блендера, додаємо сіль із перцем і ретельно перемішуємо.

6. Приступаємо до формування голубців. Ліпимо невеликі за розміром котлетки і відразу ж викладаємо в змащену олією форму для запікання.

7. У той час як духовка розігріватиметься до 180 градусів, приготуємо соус. У томатну пасту втручаємо сметану та сіль із меленим перцем. Усі компоненти добре перемішуємо до однорідності. Готовим соусом покриваємо голубці та випікаємо при температурі 180 градусів протягом 30-40 хвилин.

8. Готові голубці подаємо порційно до столу, за бажанням прикрасивши нарізаною зеленню.

Приємного вам апетиту!