Лениві вареники – 10 простих і смачних рецептів приготування

Ліниві вареники – це проста і швидка страва для всієї родини. Класичний варіант готують з сиру та борошна, але можна зустріти рецепти з картоплею, капустою, сиром та різними ягодами. Ліниві вареники популярні у тих господинь, які не люблять довго стояти біля плити і тим не менш хочуть харчуватися смачно та корисно. Таку універсальну страву можна подати на сніданок з ягодами та збитими вершками, а на обід чи вечерю зі сметаною, наприклад.

Класичні ліниві вареники з сиру з борошном

Класичні ліниві вареники з сиру з борошном можна швидко приготувати на сніданок. Страва виходить досить легкою, але поживною, саме те, що потрібно для неспішного початку дня. Доповнити та прикрасити вареники ви можете за своїми смаковими уподобаннями.

Інгредієнти:

на – 2 порції

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Сир – 300 гр.
  • Мука – 4 ст.л.
  • Сіль – 2 щіпки
  • Лимонна цедра – 3 гр.
  • Для соусу:
  • Цукрова пудра – 1 ст.л.
  • Йогурт – 200 гр.
  • М’ята свіжа – 2 гілки

Процес приготування:

Як приготувати вареники з сиру за класичним рецептом? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування лінивих вареників та смачного соусу до них.

Щоб у варениках не було грудок, протріть сир через дрібне сито.

З половини лимона зніміть цедру за допомогою дрібної тертки.

У мисці змішайте сирну масу, лимонну цедру, цукор і борошно, додайте щіпку солі. Замісити однорідне тісто для вареників.

Можна відразу поставити каструлю з водою на вогонь і розпочинати формування вареників. Сирне тісто скачайте в ковбаску.

Розріжте ковбаску на невеликі шматочки, кожен трохи плескайте і обваляйте в борошні.

Коли вода в каструлі закипить, додайте|добавляйте| щіпку|соль| солі і викладіть вареники. Варіть їх протягом двох хвилин у киплячій воді, готові ліниві вареники спливуть на поверхню.

У мисці змішайте натуральний йогурт, цукрову пудру та подрібнене листя м’яти.

Подавайте ліниві вареники місці з соусом із йогурту. Смачного!

Ліниві вареники з картоплею

Ледачі вареники з картоплею люблять і часто готують у багатьох сім’ях. Для них тісто замішується на картопляному пюре. Його можна зварити спеціально для вареників або використовувати те, що залишилося зі вчорашньої вечері. Подавати картопляні вареники можна із зеленню, сметаною або засмажкою із цибулі.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій – 5.

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Картопля – 700 гр.
  • Петрушка – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Мука – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю почистіть, розріжте на великі частини та покладіть у каструлю. Влийте в каструлю воду, всипте сіль до смаку і зваріть картоплю.

Крок 2. З готової картоплі злити воду, покласти вершкове масло і зробити однорідне пюре. Використовуйте ручну товкушку або занурювальний блендер. У охолоджене картопляне пюре розбийте яйця, додайте сіль і перець до смаку, перемішайте.

Крок 3. Потім у картопляне пюре введіть просіяне пшеничне борошно. Коли маса стане дуже густою, викладіть її на стіл та вимішуйте руками. Готове тісто залиште на столі на 15 хвилин|мінути|.

Крок 4. Картопляні вареники можна зробити двома способами. Перший: розкотіть тісто в джгут і наріжте шматочками. Другий: надати вареникам форму грибів. Кожен шматочок скачайте в кульку і за допомогою шийки будь-якої пляшки зробіть виступ у вигляді ніжки, просто трохи притисніть і приберіть. У другому випадку ви отримаєте вареники оригінального вигляду.

Крок 5. Заготовки вареників розкладіть на кухонному рушнику, щоб вони не злиплися до варіння.

Крок 6. Варіть картопляні вареники в окропі протягом 5-6 хвилин. Готові вареники-грибочки посипте рубаною зеленню, подавайте разом із топленим маслом або сметаною. Смачного!

ПП ліниві вареники з сиру з рисовим борошном

ПП ліниві вареники з сиру з рисовим борошном – це страва на замітку шанувальникам ЗОЖ, а також тим, у кого непереносимість глютену. Ще один плюс вареників – їх можна зробити солодкими та солоними. У першому варіанті відразу в тісто можна додати родзинки або інші сухофрукти. А у другому варіанті у вас вийде просто легка страва, яку можна полити сметаною чи густим йогуртом.

Дивіться також:  Яловичина в духовці: 21 рецепт приготування соковитої і м’якої яловичини і телятини

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Стружка кокосовая – 15 гр.
  • Сир – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Борошно рисове – 100 гр.
  • Масло вершкове – до смаку.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Викладіть у миску сир, розбийте куряче яйце, додайте щіпку солі.

Крок 2. Перемішайте продукти вилкою.

Крок 3. У сирну масу додайте рисове борошно, що просіяє, і кокосову стружку. Ще раз перемішайте тісто.

Крок 4. Відщипуйте вологими руками невеликі порції тіста і скачуйте в кульки.

Крок 5. У каструлі закип’ятіть воду і викладіть сирні заготовки. Варіть ПП вареники після закипання протягом 3-4 хвилин.

Крок 6. Подавайте готові ПП вареники з рисовим борошном з натуральним йогуртом, медом або вершковим маслом. Смачного!

Ліниві вареники з сиру з манкою

Ліниві вареники з сиру з манкою виходять м’якими та ніжними. До того ж страви з сиру корисні для організму. Але, наприклад, не завжди діти люблять їсти сир у чистому вигляді, тому вареники – це чудовий спосіб ввести його в дитячий раціон харчування, а подавати їх можна зі свіжими ягодами чи фруктами.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Манна крупа – 3 ст.
  • Сир – 400 гр.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Мука – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте сир, манку, борошно, куряче яйце, вершкове масло та сіль для вареників.

Крок 2. Розбийте куряче яйце в миску, всипте манну крупу і додайте сіль до смаку.

Крок 3. Змішайте ці продукти і залиште на 10 хвилин, щоб манна крупа трохи набрякла.

Крок 4. У манну масу додайте|добавляйте| сир, добре перемішайте і додайте|добавляйте| просіяне борошно.

Крок 5. Вимісіть тісто руками, щоб воно вийшло однорідним і не липким, при необхідності можна додати ще трохи борошна.

Крок 6. Тісто розділіть на 3-4 частини, кожну скачайте в ковбаски.

Крок 7. Потім ковбаски розріжте на частини приблизно 1,5 сантиметра шириною.

Крок 8. Закип’ятіть у каструлі воду, посоліть її до смаку. Опустіть у киплячу воду заготовки вареників. Варіть після спливання на поверхню хвилину.

Крок 9. Готові ліниві вареники відкиньте на друшляк. Коли вода стіче, розкладіть їх по тарілках, заправте вершковим маслом та подавайте на стіл. Смачного!

Ліниві вареники, як у дитячому садку

Ліниві вареники, як у дитячому садку, можна приготувати самостійно у себе на кухні. Саме за цим рецептом у вас вийдуть найніжніші та найсмачніші вареники, тому що він відповідає прийнятому ГОСТу, перевіреному на практиці кухарями різних дитячих садків.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 25 хв.

порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Сир – 440 гр.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Мука – 140 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 40 гр.
  • Олія вершкове – 40 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед протріть сир через сито або пробийте занурювальним блендером. Розбийте до сирної маси куряче яйце, додайте сіль та цукор.

Крок 2. Додайте борошно, що просіює, замісіть однорідне тісто для лінивих вареників.

Крок 3. Просипте робочу поверхню борошном, розкотіть тісто качалкою приблизно до 1 сантиметра завтовшки. Далі розріжте тісто на смужки по 2,5 см шириною. Потім кожну смужку розріжте на ромби.

Крок 4. Далі закип’ятіть воду в об’ємній каструлі. Опустіть заготовки лінивих вареників у киплячу воду і варіть при слабкому кипінні протягом 4-5 хвилин.

Крок 5. Готові ліниві вареники витягніть з води за допомогою шумівки або відкиньте все відразу на друшляк. Розкладіть ліниві вареники по тарілках, додайте вершкове масло та згадуйте дитинство. Смачного!

Дивіться також:  Вершковий соус – 10 рецептів смачного соусу для різних страв

Ліниві вареники з цибулею та картоплею

Ліниві вареники з цибулею і картоплею, напевно, одна з найсмачніших і найпростіших домашніх страв. Картопляне тісто навіть при додаванні борошна не виходить забитим, вареники виходять м’якими та ніжними. Але родзинкою страви звичайно є обсмажену цибулю.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Кмин – за смаком.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Картопля – 500 гр.
  • Манна крупа – 2 ст.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Мука – 150 гр.
  • Перець червоний мелений – 0,5 шт.
  • Олія вершкове – 20 гр.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Цибуля – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку зваріть картоплю і розімніть її в пюре, додавши трохи вершкового масла|мастила|. Охолоджене пюре перекладіть у миску, розбийте куряче яйце, додайте спеції.

Крок 2. Всипте також манну крупу і борошно, що просіює.

Крок 3. Вимісіть однорідне картопляне тісто. Розрівняйте масу ложкою і трохи утрамбуйте. Полийте олією.

Крок 4. На вогонь поставте каструлю із водою. Коли вода закипить, посоліть її до смаку. Чайною або десертною ложкою набирайте тісто і опускайте його в окріп. Періодично змащуйте ложку олією, щоб тісто легко з неї сповзало у воду.

Крок 5. Води в каструлі має бути багато, щоб ліниві вареники вільно розміщувалися в каструлі. Готуйте ледачі картопляні вареники в киплячій воді, помішуючи ложкою, протягом 3-5 хвилин після спливання.

Крок 6. Очистіть головку цибулі, наріжте кубиками. Обсмажте цибулю до м’якості на олії.

Крок 7. Готові ледачі вареники з картоплі викладіть на тарілку, додайте обсмажену цибулю і подавайте на стіл. Смачного!

Сирні ліниві вареники без яєць

Сирні ледачі вареники без яєць готуються всього з трьох продуктів. Для зайнятих господарок це просто знахідка, дуже швидко можна приготувати смачний сніданок школярам. Ось ще один лайфхак: зробіть вареники, обваляйте їх у борошні та заморозьте. Наступного разу вам лише потрібно буде їх зварити.

Час приготування: 35 хв.

Час приготування: 20 хв.

порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Мука – 200-250 гр.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Сир 9% – 700 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть свіжий жирний сир, борошно та сіль і можна приступати.

Крок 2. Викладіть сир у миску, просійте борошно пшеничне і додайте сіль, вимісіть однорідне пластичне тісто.

Крок 3. Тісто розділіть на кілька частин, щоб було зручніше працювати з ним. Далі кожну частину скачайте у ковбаску.

Крок 4. Далі ковбаски розріжте на частини приблизно 1,5-2 сантиметри завтовшки. Шматочки трохи приплюсніть з двох сторін і обваляйте в борошні.

Крок 5. Коли все тісто буде розділене на частини, можна переходити до варіння або заморозьте вареники на користь.

Крок 6. У каструлі доведіть до кипіння велику кількість води. Викладіть ледачі вареники в окріп. Коли вареники випливуть на поверхню, варіть їх ще 3 хвилини.

Крок 7. Готові ліниві вареники витягніть з води за допомогою шумівки, розкладіть на порції і подавайте разом зі сметаною. Смачного!

Ліниві вареники з вишнею в домашніх умовах

Ліниві вареники з вишнею в домашніх умовах – це смачна і яскрава літня страва. Звичайно, взимку можна купити заморожену ягоду, але все одно це буде не так смачно, як вареники, приготовані зі свіжою вишнею.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Мука – 120 гр.
  • Сир 9% – 170 гр.
  • Цукор коричневий – 1 ст.
  • Вишня – 20 шт.
  • Есенція ванільна – 2 краплі
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Крок 1. Вишню можна використовувати свіжу чи заморожену, видаліть із ягід кісточки.

Крок 2. Сир у мисці змішайте з курячим яйцем. В масу додайте сіль, цукор, борошно, що просіює, і ванільну есенцію.

Дивіться також:  Як запекти курку в духовці? 12 рецептів приготування

Крок 3. Вимішуйте тісто доти, доки воно не стане однорідним і нелипким, при необхідності досипте ще муки.

Крок 4. Відщипуйте від тесту невеликі шматочки, скочуйте кульки завбільшки з волоський горіх.

Крок 5. Кульку розплющіть, покладіть на центр ягоду.

Крок 6. Захистіть краї тіста навколо вишні і знову сформуйте щільну кульку. Так зробите з усім тестом.

Крок 7. Варіть ліниві вареники з вишнею у підсоленій воді протягом 5 хвилин, доки вони не спливуть на поверхню.

Крок 8. Готові вареники витягніть із каструлі і відразу подавайте на стіл. Смачного!

Ліниві вареники з капустою

Ліниві вареники з капустою – це спрощений рецепт традиційної української страви. Ліпить повноцінні вареники справа трудомістка, не завжди для цього вистачає часу. А суть лінивих вареників полягає в тому, що тісто вариться окремо, а потім уже змішується з капустяною начинкою.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Морквина – 1 шт.
  • Капуста – 200 гр.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Вода – 50 мл.
  • Хмелі-сунелі – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.

Для тесту:

  • Борошно – 150 гр. + для роботи з тесом.
  • Кефір – 100 мл.
  • Сіль – 0,25 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо із замішування тіста. У миску влийте кефір, додайте до нього борошно, що просіює, і сіль.

Крок 2. Замісіть однорідне тісто як для пельменів. Зберіть його в кулю, оберніть у харчову плівку і дайте трохи відпочити.

Крок 3. Помийте та очистіть овочі. Цибулю наріжте кубиками.

Крок 4. Морквину натріть на тертці з великими осередками.

Крок 5. Капусту наріжте тонкою соломкою.

Крок 6. У сковороді на олії пасеруйте цибулю і моркву до м’якості.

Крок 7. Далі до овочів додайте капусту, перемішайте і продовжуйте смажити ще 10 хвилин, періодично помішуючи ложкою.

Крок 8. Після цього додайте лавровий лист, сіль і 50 мілілітрів води, накрийте кришкою сковороду і тушкуйте ще 10 хвилин до готовності капусти. За пару хвилин до готовності додайте подрібнений часник та хмелі-сунелі.

Крок 9. Поставте воду на вогонь, щоб закипіла. Тісто розділіть на дві частини, скачайте в ковбаски.

Крок 10. Далі ковбаски розріжте на частини приблизно 1,5-2 сантиметри завтовшки. Обваляйте їх у борошні, щоб вони не злипалися.

Крок 11. Викладіть заготовки в киплячу воду і варіть протягом 3-5 хвилин після того, як вони спливуть. Далі готові ліниві вареники витягніть шумівкою з води і викладіть на сковороду до овочів.

Крок 12. Перемішайте вареники з тушкованою капустою, обсмажте протягом кількох хвилин і можна подавати на стіл. Смачного!

Ліниві вареники з сиром

Ліниві вареники з сиром – це оригінальна страва для всієї родини. Готується воно швидко за простою технологією. У цьому рецепті ми розповімо, як рядові ледачі вареники перетворити на вишукану страву з цікавим та багатим смаком.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сир – 250 гр.
  • Мука – 8 ст.л.
  • Сир – до смаку.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Вершки – до смаку.
  • Мед – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. У мисці з’єднайте сир, борошно, що просіює, тертий на тертці сир, куряче яйце, сіль і цукор.

Крок 2. Вимішуйте тісто доти, доки воно не стане однорідним.

Крок 3. Тісто скачайте в ковбаску, обваляйте її в борошні. Потім розріжте на частини трохи навскоси.

Крок 4. У каструлі закип’ятіть воду, посоліть її до смаку. Викладіть сирно-сирні заготовки в киплячу воду і варіть протягом 2-3 хвилин від моменту випливання.

Крок 5. Готові ліниві вареники з сиром перекладіть на тарілку, додайте вершки та мед за смаком. Смачного!