Лимонад в домашніх умовах – 8 рецептів як зробити

Влітку, коли на вулиці стає шалено жарко, так і хочеться випити чогось освіжаючого. Не варто купувати шкідливі газовані напої, краще приготуйте напій в домашніх умовах.

Класичний лимонад в домашніх умовах

Зробити лимонад по цьому рецепту дуже просто. Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде 4 літри напою.

Необхідний склад продуктів:

  • два літри води;
  • п’ять склянок цукру;
  • трохи більше літра свіжого соку лимона;
  • лід, лимон, м’ята – для подачі.

Процес приготування:

  • Підготуйте велику каструлю, на неї покладіть цукор, воду і лимонний сік.
  • Нагрівайте на невеликому вогні і варити близько 15 хвилин. Цукор повинен повністю розчинитися. Після цього зніміть з плити і дайте суміші охолонути.
  • Перелийте лимонад в скляний посуд і приберіть в холодильник для охолодження.
  • Перед подачею додайте в напій кубики льоду, шматочки м’яти і скибочки лимона.

Рецепт з апельсинів

Домашній лимонад можна зробити з соковитих апельсинів. Він виходить яскравим і неодмінно сподобається дітям.

Необхідний склад продуктів:

  • літр мінеральної води з газом;
  • чотири апельсина;
  • 100 грам цукру.

Процес приготування:

  • Фрукти добре промиваємо, знімаємо з них шкірку, залишаємо тільки м’якоть.
  • Поміщаємо шматочки апельсинів разом з цукром в блендер і збиваємо до утворення однорідної суміші.
  • Перелити у велику ємність, додаємо вказану кількість мінеральної води і прибираємо лимонад в холодильник. Подаємо, коли він повністю охолоне.

Готуємо з лимона

Якщо ви хочете отримати справжній лимонад, такий, яким він був раніше, значить, готуємо його з лимона.

Необхідний склад продуктів:

  • стакан цукру;
  • шість лимонів;
  • шість склянок холодної чистої води.

Процес приготування:

  • Для початку необхідно ретельно віджати сік з лимонів. Краще всього це зробити за допомогою соковижималки, але якщо приладу немає, то спочатку притисніть лимон до столу долонею, покатайте по поверхні деякий час, потім поріжте і виймайте сік.
  • Підготуйте чотирилітрову ємність, наприклад глечик. Помістіть туди отриманий сік, вказану кількість цукру і води.
  • Ретельно розмішайте напій, спробуйте, при необхідності додайте ще води. Приберіть в холодильник перед подачею, щоб напій охолодився.
Дивіться також:  Квас в домашніх умовах з житнього хліба – 4 рецепта

Незвичайний імбирний лимонад

Здавалося б, що цей інгредієнт абсолютно не підходить для напою, адже найчастіше його використовують для інших страв. Насправді імбирний лимонад дуже добре втамовує спрагу в спекотний час.

Необхідний склад продуктів:

  • два лимона;
  • 200 грам кореня імбиру;
  • дві великі ложки цукру;
  • три літри чистої води;
  • чотири ложки меду.

Процес приготування:

  • Корінь очищаємо від шкірки, промиваємо і перетираємо на дрібній тертці.
  • У каструлю вливаємо літр води, туди ж додаємо подрібнений імбир.
  • Лимони очищаємо, шкірку дрібно нарізаємо і теж кладемо в каструлю. З м’якоті віджимаємо сік будь-яким зручним способом і відкладаємо вбік.
  • Всипаємо до лимону та імбиру цукор, перемішуємо і доводимо масу до кипіння.
  • Як тільки пішов процес, відразу знімаємо з вогню, проціджуємо і даємо охолонути.
  • Вливаємо туди лимонний сік, мед, перемішуємо і розбавляємо залишилася партією води.
  • Добре охолоджуємо і можна подавати.

Напій з огірків

Необхідний склад продуктів:

  • два лимона;
  • 0,4 кг огірків;
  • стакан цукру;
  • півтора літра води і ще стакан для сиропу;
  • м’ята за смаком.

Процес приготування:

  • Вливаємо в каструлю всю зазначену воду, доводимо її до кипіння. Стакан забираємо для сиропу, а решті даємо охолонути.
  • З’єднуємо склянку води з цукром, доводимо до кипіння, продовжуємо варити близько двох хвилин, поки цукор повністю не розчиниться. Знімаємо з вогню і охолоджуємо.
  • Огірки нарізаємо, відправляємо в блендер разом з листям м’яти і перебиваємо в однорідну суміш, процідити.
  • З лимонів ретельно віджати сік, змішати з водою, сиропом і огіркової масою. Охолодити і подавати.

Як зробити з полуниці

Необхідний склад продуктів:

  • пів-літра цукрового сиропу;
  • шість лимонів;
  • два з половиною літри води;
  • 500 грам полуниці.

Процес приготування:

  • Лимони промиваємо, добре віджимаємо з них сік, а шкірку дрібно нарізаємо.
  • У воду вливаємо сік, цукровий сироп, кладемо цедру, добре перемішуємо.
  • У цю суміш додаємо полуницю, яку попередньо переминаем виделкою в пюре.
  • Проціджуємо напій і охолоджуємо. Подати можна, прикрасивши цілими ягодами, листям м’яти або меліси.
Дивіться також:  Какао з маршмеллоу – 5 рецептів, як зробити какао з повітряним зефіром

Грушевий лимонад

Грушевий лимонад – справжній порятунок від спраги. Для напою беріть тільки стиглі фрукти.

Необхідний склад продуктів:

  • один літр води;
  • 200 грам груш;
  • чотири ложки цукру;
  • один лимон.

Процес приготування:

  • Груші добре промиваємо, знімаємо з них шкірку, ріжемо навпіл, вирізаємо тверду серцевину і кісточки, подрібнюємо на невеликі кубики.
  • Викладаємо їх в блендер, заливаємо 200 мл холодної води і перебиваємо до однорідної консистенції.
  • З решти води робимо сироп. Додаємо до неї цукор, доводимо до кипіння і варимо, поки він повністю не розчиниться, потім охолоджуємо.
  • Змішуємо пюре з груш, сироп, лимонний сік і кілька його нарізаних шматочків. Прибираємо в холодильник і подаємо, коли напій стане холодним.

Кавуновий освіжаючий напій

Необхідний склад продуктів:

  • літр прохолодної газованої води;
  • два лимона;
  • кілограм кавунової м’якоті;
  • три ложки цукру або за смаком.

Процес приготування:

  • М’якоть кавуна обов’язково очистіть, не повинно бути ніяких насіння.
  • Лимони промийте і дуже ретельно відіжміть з них сік, краще всього скористатися для цього соковижималкою.
  • Покладіть м’якоть кавуна, сік лимона і цукор в блендер, перебити пару хвилин. Цукор класти необов’язково, якщо кавун і так дуже солодкий, дивіться за своїм смаком.
  • Влийте в отриману масу газовану воду, знову увімкніть блендер. Повинен вийти досить рідкий напій.
  • Охолодіть лимонад, подавайте з кубиками льоду, листочками свіжої м’яти або ароматного котовника.

Прокрутка до верху