Лимонад в домашніх умовах – 8 рецептів як зробити

Влітку, коли на вулиці стає шалено жарко, так і хочеться випити чогось освіжаючого. Не варто купувати шкідливі газовані напої, краще приготуйте напій в домашніх умовах.

Класичний лимонад в домашніх умовах

Зробити лимонад по цьому рецепту дуже просто. Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде 4 літри напою.

Необхідний склад продуктів:

  • два літри води;
  • п’ять склянок цукру;
  • трохи більше літра свіжого соку лимона;
  • лід, лимон, м’ята – для подачі.

Процес приготування:

  • Підготуйте велику каструлю, на неї покладіть цукор, воду і лимонний сік.
  • Нагрівайте на невеликому вогні і варити близько 15 хвилин. Цукор повинен повністю розчинитися. Після цього зніміть з плити і дайте суміші охолонути.
  • Перелийте лимонад в скляний посуд і приберіть в холодильник для охолодження.
  • Перед подачею додайте в напій кубики льоду, шматочки м’яти і скибочки лимона.

Рецепт з апельсинів

Домашній лимонад можна зробити з соковитих апельсинів. Він виходить яскравим і неодмінно сподобається дітям.

Необхідний склад продуктів:

  • літр мінеральної води з газом;
  • чотири апельсина;
  • 100 грам цукру.

Процес приготування:

  • Фрукти добре промиваємо, знімаємо з них шкірку, залишаємо тільки м’якоть.
  • Поміщаємо шматочки апельсинів разом з цукром в блендер і збиваємо до утворення однорідної суміші.
  • Перелити у велику ємність, додаємо вказану кількість мінеральної води і прибираємо лимонад в холодильник. Подаємо, коли він повністю охолоне.

Готуємо з лимона

Якщо ви хочете отримати справжній лимонад, такий, яким він був раніше, значить, готуємо його з лимона.

Необхідний склад продуктів:

  • стакан цукру;
  • шість лимонів;
  • шість склянок холодної чистої води.

Процес приготування:

  • Для початку необхідно ретельно віджати сік з лимонів. Краще всього це зробити за допомогою соковижималки, але якщо приладу немає, то спочатку притисніть лимон до столу долонею, покатайте по поверхні деякий час, потім поріжте і виймайте сік.
  • Підготуйте чотирилітрову ємність, наприклад глечик. Помістіть туди отриманий сік, вказану кількість цукру і води.
  • Ретельно розмішайте напій, спробуйте, при необхідності додайте ще води. Приберіть в холодильник перед подачею, щоб напій охолодився.

Незвичайний імбирний лимонад

Здавалося б, що цей інгредієнт абсолютно не підходить для напою, адже найчастіше його використовують для інших страв. Насправді імбирний лимонад дуже добре втамовує спрагу в спекотний час.

Необхідний склад продуктів:

  • два лимона;
  • 200 грам кореня імбиру;
  • дві великі ложки цукру;
  • три літри чистої води;
  • чотири ложки меду.

Процес приготування:

  • Корінь очищаємо від шкірки, промиваємо і перетираємо на дрібній тертці.
  • У каструлю вливаємо літр води, туди ж додаємо подрібнений імбир.
  • Лимони очищаємо, шкірку дрібно нарізаємо і теж кладемо в каструлю. З м’якоті віджимаємо сік будь-яким зручним способом і відкладаємо вбік.
  • Всипаємо до лимону та імбиру цукор, перемішуємо і доводимо масу до кипіння.
  • Як тільки пішов процес, відразу знімаємо з вогню, проціджуємо і даємо охолонути.
  • Вливаємо туди лимонний сік, мед, перемішуємо і розбавляємо залишилася партією води.
  • Добре охолоджуємо і можна подавати.

Напій з огірків

Необхідний склад продуктів:

  • два лимона;
  • 0,4 кг огірків;
  • стакан цукру;
  • півтора літра води і ще стакан для сиропу;
  • м’ята за смаком.

Процес приготування:

  • Вливаємо в каструлю всю зазначену воду, доводимо її до кипіння. Стакан забираємо для сиропу, а решті даємо охолонути.
  • З’єднуємо склянку води з цукром, доводимо до кипіння, продовжуємо варити близько двох хвилин, поки цукор повністю не розчиниться. Знімаємо з вогню і охолоджуємо.
  • Огірки нарізаємо, відправляємо в блендер разом з листям м’яти і перебиваємо в однорідну суміш, процідити.
  • З лимонів ретельно віджати сік, змішати з водою, сиропом і огіркової масою. Охолодити і подавати.

Як зробити з полуниці

Необхідний склад продуктів:

  • пів-літра цукрового сиропу;
  • шість лимонів;
  • два з половиною літри води;
  • 500 грам полуниці.

Процес приготування:

  • Лимони промиваємо, добре віджимаємо з них сік, а шкірку дрібно нарізаємо.
  • У воду вливаємо сік, цукровий сироп, кладемо цедру, добре перемішуємо.
  • У цю суміш додаємо полуницю, яку попередньо переминаем виделкою в пюре.
  • Проціджуємо напій і охолоджуємо. Подати можна, прикрасивши цілими ягодами, листям м’яти або меліси.

Грушевий лимонад

Грушевий лимонад – справжній порятунок від спраги. Для напою беріть тільки стиглі фрукти.

Необхідний склад продуктів:

  • один літр води;
  • 200 грам груш;
  • чотири ложки цукру;
  • один лимон.

Процес приготування:

  • Груші добре промиваємо, знімаємо з них шкірку, ріжемо навпіл, вирізаємо тверду серцевину і кісточки, подрібнюємо на невеликі кубики.
  • Викладаємо їх в блендер, заливаємо 200 мл холодної води і перебиваємо до однорідної консистенції.
  • З решти води робимо сироп. Додаємо до неї цукор, доводимо до кипіння і варимо, поки він повністю не розчиниться, потім охолоджуємо.
  • Змішуємо пюре з груш, сироп, лимонний сік і кілька його нарізаних шматочків. Прибираємо в холодильник і подаємо, коли напій стане холодним.

Кавуновий освіжаючий напій

Необхідний склад продуктів:

  • літр прохолодної газованої води;
  • два лимона;
  • кілограм кавунової м’якоті;
  • три ложки цукру або за смаком.

Процес приготування:

  • М’якоть кавуна обов’язково очистіть, не повинно бути ніяких насіння.
  • Лимони промийте і дуже ретельно відіжміть з них сік, краще всього скористатися для цього соковижималкою.
  • Покладіть м’якоть кавуна, сік лимона і цукор в блендер, перебити пару хвилин. Цукор класти необов’язково, якщо кавун і так дуже солодкий, дивіться за своїм смаком.
  • Влийте в отриману масу газовану воду, знову увімкніть блендер. Повинен вийти досить рідкий напій.
  • Охолодіть лимонад, подавайте з кубиками льоду, листочками свіжої м’яти або ароматного котовника.

Прокрутка до верху