Лимонний пиріг із пісочного тіста – 7 найсмачніших і простих рецептів в мультиварці та духовці

Лимонний пиріг із пісочного тіста – дуже ніжний і смачний десерт з незвичайним цитрусовим ароматом. Готується швидко і просто, а приємний присмак від випічки залишиться надовго.

Класичний лимонний пиріг з пісочного тіста в духовці

Випічка з ароматною цитрусової начинкою.

Для тіста знадобиться:

  • пісок цукровий – 0,5 ст.;
  • маргарин – 145 г;
  • борошно – 190 р.

Щоб приготувати лимонне заповнення, потрібно взяти:

  • дріжджі – 0,5 ч. л.;
  • борошно – 3,5 ст. л.;
  • невеликий лимон;
  • пудра цукрова – 190 г;
  • 2 яйця.

Етапи підготовки тесту:

  • Для випікання краще взяти роз’ємну форму (бажано діаметром не більше 22 см).
  • В окрему миску помістити дрібно нарізане масло і перерубати тупою стороною ножа в крихту, після чого рукою сформувати тісто. Процес не складний.
  • Засипати цукром і знову перемять його.
  • Розрівняти тісто на деко і поставити в духовку, щоб воно злегка підрум’янилося (близько 25 хвилин).
  • Зробити цитрусову начинку. Для цього з’єднати цукор, дріжджі, борошно і добре перемішати цю суху суміш.
  • Вбити до неї яйця і знову перемішати.
  • Лимон перекрутити через м’ясорубку або перебити в блендері з шкіркою і додати до яєчної суміші. Можна додати кілька шматочків апельсина. Кісточки бажано вийняти заздалегідь.
  • Після того, як корж підрум’яниться, витягнути його і залити наверх приготовану начинку і ще пропекти близько 25 хвилин.

Пиріг діставати з форми лише після того, як він повністю охолоне. Зверху присипати пудрою.

Покроковий рецепт від Юлії Висоцької

Щоб випекти лимонний пиріг від Висоцької, потрібно підготувати наступні компоненти:

  • яйця курячі – 3 шт.;
  • мигдаль – 120 г;
  • цедра з 2 цитрусових;
  • сік з 0,5 цитрусового;
  • пісок цукровий – 200 г;
  • масло — 240 г;
  • сода – 1 ч. л.;
  • кукурудзяне борошно – 110 г;
  • 1/3 ч. л. солі.

Як готувати:

  • Як будуть збиті до маси кремового кольору цукровий пісок та олію, вбити яйця.
  • Мигдаль довести до стану порошку або дрібної крихти і засипати в масу.
  • Вимісити тісто, всипати борошно, лимонну цедру і сік, сіль і соду.
  • Однорідну масу викласти у форму, яку заздалегідь промазати маслом. Середній час випікання – 40 хвилин.
Дивіться також:  Яблучний крамбл — 7 рецептів пирога

Така випічка – ідеальне доповнення до ранкової кави.

Оригінальний десерт з меренгою

Для тіста незвичайного пирога знадобиться:

  • масло — 120 г;
  • борошно – 190 г;
  • вода охолоджена – 2 ст. л.;
  • 1/5 ч. л. солі.

Для лимонного крему:

  • цукровий пісок – 280 м;
  • жовтки 4 яєць;
  • крохмаль кукурудзяний – 125 г;
  • вода – 340 мл;
  • цедра, сік 1 лимона.

Склад, щоб приготувати меренгу:

  • цукор – 160 г;
  • ванілін;
  • білки 4 яєць.

Покрокова готування:

  • Цукор, борошно пшеничне, сіль і шматочки масла перемішати до утворення жирних крупинок (потрібно все добре вимішати).
  • Замісити тісто, перед тим додавши трохи води. Це потрібно робити оперативно, щоб тісто не задеревів. Після того, як воно добре вымешено, сформувати кулю і покласти в прохолодне місце на 35 хвилин.
  • Після того, як його витягли, зробити корж не більше 4 мм і укласти у форму. Зробити бортики, і поколоти тісто голкою.
  • Застеливши викладене тісто фольгою, покласти на нього вантаж (можна горох або квасоля, щось металеве), запікати 15 хвилин при 170°С.
  • Як приготувати начинку? Окремо подрібнити лимонну цедру і спінити жовтки. Добре вымешанную суміш з цукру, крохмалю, води, цедри і соку лимона поставити на каструлю з киплячою водою. Її потрібно постійно помішувати до загустіння.
  • Влити в гарячу масу ½ частину жовтків і швидко вимісити. Засипати лимонну масу, знову змішати і поставити на повільний вогонь, постійно заважати, поки не закипить.
  • Вкинути масло, збовтати і закласти в запечене пісочне тісто.
  • Меренга готується наступним чином: довести до середньої густоти суміш з білків і цукру. Викласти красивими фігурками готову масу на лимонну начинку. Вона обов’язково повинна стосуватися бортів форми.
  • Запікати при 180° с до утворення легкої золотистої скоринки (зазвичай це не більше 12 хвилин).

Лимонний пиріг з пісочного тіста з меренгою перед вживанням повинен повністю охолонути.

Лимонний пиріг в мультиварці

Для ароматної невигадливого лимонного пирога взяти:

  • 4 курячі яйця;
  • 110 г цукрового піску;
  • 110 р масла;
  • 1 лимон;
  • 1 ст. борошна з пшениці;
  • ваніліну — щіпка;
  • розпушувач.

Етапи приготування:

  • Добре промити цитрус, цедру подрібнити на тертці. Повинен залишитися білий лимон, половина з якого потрібно видавити сік. Кісточки обов’язково прибрати.
  • До цукру додати розм’якшене масло. Після того, як маса добре перемішана, засипати збиті яйця, ванілін, сік лимона, подрібнену цедру.
  • Змішати, а потім збити міксером всі компоненти до утворення однорідної маси.
  • Засипати розпушувач, борошно пшеничне і знову все збити до утворення гладкої маси.
  • Пиріг пекти в чашу мультиварки протягом 50 хвилин, натиснувши кнопку «Випічка».
Дивіться також:  Слойки з листкового тіста – 13 рецептів з начинками і без

Двошарове ласощі з лимоном

Необхідні компоненти для випічки:

  • масла – 190 г;
  • молоко -140 мл;
  • борошно – 0,4 кг;
  • 1 яйце;
  • сухі дріжджі – 1 ч. л.;
  • подрібнений цукор – 2 ст. л.;
  • ванілін, сіль – по щіпці.

Необхідні компоненти для крему:

  • цукор -280 г;
  • манна крупа – 1 ст. л.;
  • 2 цитрусових.

Етапи формування пирога:

  • Поставити на 1/3 години суміш з цукрового піску, дріжджів і сухого молока. Повинна утворюватися піна.
  • Руками перетерти суміш з борошна пшеничного, ванільного цукру, солі і тонко порізаного охолодженого масла.
  • Як тільки перетерли суміш, додати яйце і масу з дріжджів. Вимісити тісто, накрити посуд з ним рушником і залишити в холодильнику на 35 хвилин.
  • Тим часом приготувати начинку. Промитий і висушений лимон поділити на 4-6 частин і вилучити кісточки. Перебити в блендері з шкіркою.
  • До подрібненим лимонам засипати цукор і манку. Все змішати. Наповнення бажано робити перед закладкою, щоб не утворилося багато зайвої рідини з лимона.
  • Отримане тісто поділити на 3 шматки. Бажано, щоб один був більше, а два інші рівнозначні, але трохи менше першого.
  • Найбільшу частину розкачати і викласти у форму, обов’язково сформувати бортики. Закласти ½ частину наповнювача.
  • На начинку покласти розкачану другу частину тіста і укласти на нього решту начинку. Закрити пиріг третім коржем, і заліпити краї. Верхнє тісто проколоти виделкою кілька разів.

Піч півгодини при 180°.

Варіант приготування з безе

Компоненти для тесту пирога:

  • 1 жовток;
  • цукровий пісок – 1 ст. л.;
  • масло – 45 г;
  • борошно — 80 р.

Для суфле:

  • кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.;
  • молоко – 65 мл;
  • лимон – 1 великий або 2 маленьких;
  • 1 яйце;
  • згущене молоко – 0,5 банки.
Дивіться також:  Цукровий сироп – 6 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

Для безе:

  • пудра цукрова – 75 г;
  • яєчні білки – 2 шт.

Етапи готування:

  • З таких компонентів, як: масло (подрібнене в кубики), цукор, борошно і жовтки зробити тісто. Якщо воно дуже туге, то розбавити невеликою кількістю прохолодної води.
  • Закласти розкатане тісто і зробити бортики близько 2 див. Зробити проколи і відправити форму на чверть години в морозильну камеру.
  • Після морозилки на такий же час залишити в духовці пропікається.
  • Як готувати суфле? Цедру лимона змішати зі згущеним молоком, додати яйце (збите), цитрусовий сік, крохмаль і молоко. Всю суміш збити в блендері.
  • Витягнути злегка припеченное пісочне тісто і додати суфле, знову пропекти 12-15 хвилин.
  • Безе збити у вигляді міцної піни, змішавши цукрову пудру і білки, покласти на суфле і запікати ще близько чверті години.

Вийде запаморочливий десерт з незвичайним ароматом.

Відкритий лимонний пиріг з пісочного тіста

Для апетитного, корисного і красивого відкритого пирога потрібні компоненти:

  • масло – 170 г;
  • борошно – 320 г;
  • середній лимон – 1 шт.;
  • пудра з цукру – 240 г;
  • розпушувач – 9 м;
  • яйця – 3 шт.

Покрокове приготування:

  • Змішати розпушувач, половину цукрової пудри і борошно.
  • Відрізати 150 р масла, порізати на дрібні шматочки і вмішати в суху суміш, розтерти до утворення порошку.
  • Вбити 1 яйце і швидко замісити тісто. Воно ніжне і пластичне. Масу потрібно загорнути в плівку і залишити в холодильнику на 30 хвилин.
  • У цей період замішати крем. З лимона вилучити сік і процідити.
  • Змішати розтоплене масло і сік цитрусового. Засипати іншу частину цукрової пудри і 2 яйця. Все змішати і поставити на водяну баню. Потрібно постійно помішувати, щоб крем трохи загус. В середньому це займе 4-5 хвилин.
  • Вийняти тісто. 2/3 його распластать за формою, застелене папером для випічки. Обов’язково сформувати маленькі бортики. Лимонна начинка заливається наверх.
  • Решту тіста розкачати тонким коржем і розрізати на смужки, шириною близько 1 см і викласти сіткою на крем.
  • Піч потрібно близько 30 хвилин при 180°С. Пиріг подається до столу охолодженим повністю.

Прокрутка до верху