Порадуйте сім’ю древнім частуванням з Італії. Пропонуємо створити дивовижну композицію смаку і аромату, яка сподобається навіть вибагливим гурманам. Ліниву лазанью можна приготувати з додаванням різних продуктів, створюючи щоразу кулінарні шедеври.
Лінива лазанья з лаваша з фаршем
У нас це блюдо зустрічається вкрай рідко, зате на батьківщині його готують повсякденно. Слідуючи простим рекомендаціям, ви зможете приготувати чудову по смаковим якостям лазанью.
Інгредієнти:
- лаваш;
- сир – 150 г;
- фарш – 750 г;
- сіль;
- кріп – 15 г;
- борошно – 1 ст. ложка;
- цибуля – 1 шт.;
- молоко жирне – 130 мл;
- томат – 1 шт.
Приготування:
- Помістити в сковороду фарш. Прожарити. Процес повинен бути не довгим і займати не більше 4 хвилин. Підсолити. Розмішати. Перемістити в будь-яку ємність.
- Нашаткувати цибулю. Облити окропом томат. Зняти шкірку. М’якоть посікти. Перекласти в сковороду. Присипати подрібненим кропом. Перемішати. Засмажити.
- У молоці розвести борошно. Підсолити. Закип’ятити. Загуслу масу остудити.
- Розстелити лист лаваша у формі. Розподілити частину фаршу. Накрити листом. Викласти частину овочевої засмажки. Накрити листом лаваша. Повторити процес.
- Залити соусом. Посипати сирної стружкою. Відправити запікатися в духову піч. Страва має зарум’янитися. На весь процес запікання доведеться витратити 35 хвилин. Режим 180 градусів.
З макаронами
Щоб в процесі приготування лазанья не розвалилася, використовуйте тільки добре відварені макаронні вироби. Головна умова – не промивати макарони після того як відварили. Зайва клейкість допоможе зробити страва смачніша.
Інгредієнти:
- сіль;
- макарони – 420 г;
- рослинне масло – 45 мл;
- фарш – 550 г;
- прянощі;
- помідори – 2 шт.;
- чорний перець;
- цибуля – 2 шт.;
- сир – 350 р.
Соус:
- борошно – 55 г;
- молоко – 550 мл;
- сіль;
- вершкове масло – 75 р.
Приготування:
- Порубати цибулини. Викласти в гаряче масло і підсмажити.
- Викласти фарш. Розмішати. Засмажити. Маса повинна вийти розсипчастою.
- Зняти шкірку з помідорів. Для полегшення процесу помістити плоди в окріп і витримайте хвилину. Нарізати на кубики. Помістити до фаршу. Присипати спеціями. Підсолити. Гасити 13 хвилин.
- Дотримуючись рекомендацій виробника проваріть макаронні вироби. Не відволікайтеся і не пропустіть момент ідеального стану макаронів. Переварений продукт зіпсує лазанью. Злити рідину, але не промивати.
- Розігріти вершкове масло в сотейнику. Засипати борошном. Перемішати. Залити молоко. Перемішати віночком. Підсолити і варити до повної готовності соусу. Посипати прянощами. Перемішати.
- Натерти сир.
- Промазати маслом форму. Влити частину соусу. Помістити третину макаронів. Викласти половину м’ясної засмажки. Полити соусом. Присипати сирної стружкою. Розподілити макарони. Знову фарш. Полити соусом і присипати сирної стружкою. Розподілити макаронні вироби. Полити соусом. Посипати сирної стружкою.
- Помістити лазанью з макаронів в гарячу духову піч. Запікати 45 хвилин (185 градусів).
Як приготувати зі сметаною
Це ідеальний варіант, коли не хочеться готувати соус.
Інгредієнти:
- відварна свинина – 550 г;
- сіль;
- твердий сир – 110 г;
- чорний перець;
- печериці – 320 г;
- бринза – 160 г;
- прованські трави;
- лазанья – 9 листів;
- мускатний горіх;
- вершки – 550 мл;
- цибуля – 2 шт.;
- сметана жирна – 370 мл;
- рослинне масло.
Приготування:
- Нашаткувати цибулини. Закинути в масло. Прожарити. Підсолити і присипати перцем. Перемішати.
- Порубати відварне м’ясо. Нарізати печериці. Відправити до цибулі. Прожарити. Посипати сіллю. Посипати прованськими травами. Помістити гострий перець. Поперчити. Закрити кришкою і згасити 12 хвилин.
- Вершки для приготування використовуйте малої жирності. Влити сметану. Підсолити. Посипати перцем. Насипати мускатний горіх. Збити.
- У форму влити соус. Розкласти лазанью. Полити соусом. Викласти третю частину м’ясної заготовки. Накрити листами. Полити соусом. Повторити процес ще два рази.
- Посипати натертою бринзою та сирної стружкою. Запікати 45 хвилин. При режимі духовий печі 175 градусів.
Солодка лінива лазанья
Страва, яка не залишать без уваги діти.
Інгредієнти:
- вишня – 200 г консервована;
- цукор – 4 ст. ложки;
- сир – 350 г;
- цукрова пудра;
- лимонний сік – 1 ст. ложка;
- вершки – 85 мл;
- рубані горіхи – 110 г;
- кориця – 2 ч. ложки;
- лаваш – 3 аркуша.
Приготування:
- Нарізати листи лаваша на прямокутники.
- У сир влити сік. Підсолодити. Додати корицю. Полити соусом. Перемішати. Ягоди змішати з горіхами.
- Розділити підготовлені продукти на кілька частин. Викладати шарами: лаваш, сир, ягоди. Останнім шаром розподілити лаваш.
- Помістити в холодильник. Потримати 1,5 години. Посипати пудрою і можна радувати чудовим смаком всю сім’ю.
З кефіром
Ніжне за смаком страва порадує своїм ароматом.
Інгредієнти:
- лаваш – 200 г;
- спеції;
- фарш – 420 г;
- сіль;
- цибуля – 110 г;
- соняшникова олія – 1 ч. ложка;
- томатна паста – 160 мл;
- часник – 12 м;
- сир – 160 г;
- кефір – 220 мл;
- сметана – 210 мл
Приготування:
- Нашаткувати цибулю. Влити олію і підсмажити. Помістити фарш. Розмішати. Засмажити.
- Порубати часникові зубки. Влити томатну пасту. Присолити. Посипати спеціями. Влити трохи води. Розмішати. Перелити до фаршу. Протушкувати під кришкою 8 хвилин.
- Натерти сир. Залити Сметану кефіром. Підсолити. Присипати спеціями. Перемішати.
- Нарізати листи лаваша на прямокутники. Розкласти частину у формі. Далі розподіляти продукти рядами. Фарш, соус, сир. Повторити 4 рази. Накрити листами лаваша. Посипати сиром.
- Запікати 45 хвилин. Режим духовки виставите на 175 градусів.
Готуємо з куркою
Ще одна цікава варіація, яка урізноманітнює раціон.
Інгредієнти:
- курка – 750 г;
- сіль;
- сир – 320 г;
- лазанья – 8 аркушів;
- базилік;
- томати – 3 шт.;
- молоко – 2 гуртки;
- рослинна олія;
- часник – 3 зубки;
- перець;
- борошно – 2 ст. ложки;
- вершкове масло – 3 ст. ложки.
Приготування:
- Порубати курячий шматок. Відправити в сковороду. Влити олію. Засмажити. Посипати спеціями і базиліком. Підсолити. Перемішати.
- Підсмажити борошно з вершковим маслом. Залити молоком. Розмішати. Проварити перемішуючи 5 хвилин. Посолити. Посипати перцем.
- Викласти листи. Розподілити засмажку. Повторити процес, поки не закінчаться продукти. Залити соусом. Посипати базиліком. Запікати 45 хвилин. Режим виставити на 185 градусів.
Рецепт в мультиварці
Чудова варіація з макаронами і фаршем приготовлені в мультиварці вийде ніжною і ідеально пропеченою.
Інгредієнти:
- фарш – 550 г;
- сіль;
- вершки – 420 мл;
- цибуля – 1 шт.;
- макарони «Бешбармак» — пачка;
- борошно – 2 ст. ложки;
- помідори – 200 г нарізаної м’якоті;
- вершкове масло – 2 ст. ложки;
- томатна паста – 3 ст. ложки;
- зелень;
- вода – 2 л;
- сир – 130 р.
Приготування:
- Влити воду в чашу. Виставити режим «Варка на пару». Помістити макарони, коли рідина скипить. Влити олію. Підсолити. Таймер – 12 хвилин. Щоб пластини не злипалися регулярно перемішувати.
- У сковорідці смажити нашатковану цибулю.
- У сотейнику підсмажити з вершковим маслом борошно. Залити вершками. Проварити. Подсалить. Перемішати.
- Додати фарш до цибулі. Прожарити. Влити томатну пасту. Помістити помідори. Посипати подрібненим кропом. Перемішати. Засмажити.
- Злити рідину з макаронів. Натерти сир. Промазати чашу маслом.
- Викласти макарони. Розкласти фарш. Полити соусом і присипати сиром. Розмістити шаром макаронні вироби. Залити соусом і розподілити по всій поверхні сирну стружку. Загалом має вийти три шари кожного продукту. Встановити на приладі «Випічка». Час – 50 хвилин. Лазанью з макаронів акуратно дістати і подавати присипаній кропом.