Лінива вівсянка – 8 рецептів швидкого і корисного приготування

Правильне харчування може бути смачним, приємним і різноманітним. Лінива вівсянка – це апетитне і легке в приготуванні блюдо, яке обов’язково сподобається як дорослим, так і дітям. Якщо проявити трохи фантазії і додати до вівсянці фрукти, ягоди, джем, горіхи або мед, то на її основі можна створювати оригінальні кулінарні шедеври. Але не варто вживати таке блюдо кожен день, адже вівсяні пластівці містять фитиновую кислоту, яка виводить кальцій з організму.

Лінива вівсянка в банку для схуднення на воді

Лінива вівсянка в банку – це модний спосіб приготування сніданку. Продукт не піддається термічній обробці, а значить, в ньому зберігають всі його корисні речовини.

Головне, щоб була вівсянка хорошої якості. «Геркулес» вважається найкориснішою кашею, і краще вибирати пластівці для довгого варіння, так як в розплющених зернах залишається менше поживних речовин.

Інгредієнти:

  • 50 г вівсяних пластівців;
  • 100 мл води;
  • ч. ложка вершкового масла;
  • ст. ложка будь-якого підсолоджувача.

Як приготувати вівсянку на воді:

  • Беремо скляну банку, на дно викладаємо вівсяні пластівці.
  • Додаємо дрібку солі, вершкове масло і будь підсолоджувач. Тут можна використовувати мед, фруктозу, джем або сироп. Заливаємо все окропом, перемішуємо.
  • Банку закручуємо кришкою і ставимо в холод на ніч.

Як зробити з йогуртом

Лінива вівсянка з йогуртом – легке, але ситне блюдо, яке відмінно насичує і тамує відчуття голоду. Така вівсянка не містить цукру і жирів, вона багата вітамінами, клітковиною і білком.

Інгредієнти:

  • 4 ст. ложки вівсяних пластівців;
  • 220 мл натурального йогурту;
  • ст. ложка меду.

Спосіб приготування:

  • На дно скляної ємності насипаємо вівсяні пластівці, додаємо йогурт і мед.
  • Зверху можна покласти будь-які фрукти і ягоди.
  • Всі компоненти добре змішуємо, прикриваємо банку і ставимо її в холодильник.
Дивіться також:  Швидке дріжджове тісто – 8 рецептів тіста для смачної випічки

Запарюємо кашу з яблуком

Лінива вівсяна каша з яблуком – легкий і швидкий спосіб приготування смачного, а головне поживного сніданку. Яблуко відрізняється невисокою калорійністю і при цьому такий фрукт чудово поєднується з вівсяними пластівцями.

Інгредієнти:

  • склянки пластівців;
  • 3 яблука;
  • 200 мл молока;
  • ч. ложка меду;
  • ч. ложки кориці.

Спосіб приготування:

  • На дно ємності викладаємо пластівці, додаємо мед і корицю. Наливаємо гаряче молоко, все перемішуємо і запарюємо кашу.
  • Яблука можна очистити від шкірки, нарізати невеликими шматочками і покласти їх в банку до решти інгредієнтів. Добре все змішуємо, закручуємо кришкою і ставимо в холодильник на 12 годин.

Рецепт з вишнею та шоколадом

Вівсянка з вишнею та шоколадом сподобається не тільки дорослим, але й дітям, яких не так-то просто змусити з’їсти на сніданок вівсяну кашу.

Такий рецепт можна взяти на замітку тим, хто стежить за своєю фігурою, якщо замість молочного шоколаду використовувати темний.

Інгредієнти:

  • 50 г вівсяних пластівців;
  • 50 г вишні;
  • 50 мл йогурту (без наповнювачів);
  • ч. ложки ваніліну;
  • ч. ложка меду;
  • 30 г шоколаду.

Спосіб приготування:

  • В скляній ємності змішуємо вівсянку з молоком і йогуртом.
  • З вишні видаляємо кісточки, дрібно нарізаємо. Шоколад тремо на дрібній тертці.
  • Додаємо інгредієнти з попереднього кроку до пластівців, ще раз все перемішуємо, закриваємо і ставимо в холодильник на 12 годин.

Лінива вівсянка на кефірі

Щоранку наш організм потребує енергетичної підживлення. Вівсянка і кефір чудово справляються з таким завданням. Вівсяні пластівці дають нам заряд бадьорості, ну а кефір насичує не тільки корисними кисломолочними бактеріями, але й іншими поживними речовинами і вітамінами.

Інгредієнти:

  • 4 ст. ложки вівсяних пластівців;
  • 350 мл нежирного кефіру;
  • ч. ложка цукрового піску.
Дивіться також:  Оладки на дріжджах – 9 рецептів приготування

Спосіб приготування:

  • В скляну ємність висипаємо пластівці, додаємо цукор і зверху кефір. Все змішуємо і прикриваємо кришкою.
  • При бажанні в вівсянку можна додати будь-які фрукти або ягоди. Закриту банку ставимо в холодильник на ніч.

З апельсином і медом

Апельсини, мандарини і лимони – ідеальна добавка до вівсяної каші. Виходить поживне і вітамінне блюдо, яке особливо актуально взимку і ранньою весною, коли наш імунітет потребує особливої підтримки.

Інгредієнти:

  • 50 г вівсяних пластівців;
  • апельсин;
  • 60 мл натурального йогурту;
  • 80 мл молока;
  • ч. ложка меду.

Спосіб приготування:

  • Дно банки засипаємо пластівцями, наливаємо молоко і йогурт, додаємо мед. Також можна підсолодити вівсянку будь-яким джемом. Закриваємо кришкою і перемішуємо.
  • Апельсин очистити від шкірки, поділяємо на шматочки і подрібнюємо. Вівсянку перемішуємо з фруктовими шматочками, закриваємо і ставимо в холодильник на ніч.

З бананом і какао

Не так часто можна зустріти рецепт, результат якого порадує не тільки своїм смаком, але і принесе користь. Лінива вівсяна каша з бананом може стати вашим улюбленим сніданком на довгий час. Вона не тільки смачна, але й корисна. І особливо, для шлунка, так як поживні властивості банана благотворно позначаються на процесі травлення.

Інгредієнти:

  • 50 г вівсяних пластівців;
  • 2 банана;
  • ст. ложка какао;
  • ч. ложка меду;
  • 80 мл молока;
  • 50 мл йогурту (без наповнювачів).

Спосіб приготування:

  • У банку кладемо вівсяні пластівці, додаємо до них какао, мед, молоко і йогурт. Закручуємо кришку та ретельно перемішуємо, щоб всі інгредієнти з’єдналися.
  • Стиглі банани очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Фрукти змішати з іншими інгредієнтами, ємність закриваємо і ставимо на ніч у прохолодне місце.

У банку з мандаринами

«Ліниву» вівсянку можна приготувати з будь-якими наповнювачами. Особливо смачно виходить з мандаринами і апельсиновим джемом.

Дивіться також:  Швидке тісто для пиріжків з сухими дріжджами

Інгредієнти:

  • 50 г вівсяних зерен;
  • 2 мандарина;
  • 80 мл молока;
  • 50 мл натурального йогурту;
  • ч. ложка меду;
  • ст. ложка апельсинового джему.

Спосіб приготування:

  • У банку насипаємо вівсяні зерна, додаємо мед, молоко і йогурт. Закручуємо кришку і добре збовтуємо всі інгредієнти.
  • Мандарини очищаємо. Можна залишити цільні часточки або порізати їх невеликими шматочками.
  • Вівсянку змішуємо з мандаринами і апельсиновим джемом, прикриваємо кришкою і ставимо на ніч у холодильник.

«Ледача» вівсянка – це смачно, поживно і корисно. Готовий сніданок можна зберігати три дні, брати його на роботу або тренування. Можна з’єднувати різні інгредієнти і тим самим втілювати авторські рецепти приготування смачного сніданку.