Лінива вівсянка у банці – 8 простих рецептів смачного і корисного сніданку

Як часто ми щось готуємо на сніданок похапцем, бігаючи між кухнею, дитячою кімнатою і туалетним столиком. При цьому яєчня підгорає, бутерброди падає маслом вниз, а задуманими некруто яйцями можна розбивати стіни. Інша справа — лінива вівсянка в банку! Дістаємо з холодильника готову страву і з задоволенням споживаємо ситна і корисна страва.

Лінива вівсянка в банку на воді – для схуднення

Наявність у вівсянці клітковини «гальмує» наступ почуття голоду, а це значить, що людина споживає менше їжі і, відповідно, втрачає у вазі. Всього 40 г зерна в день, і — мінус зайва рідина і ненависні кілограми!

Склад інгредієнтів:

  • питна вода (окріп), розрахована на обсяг посуду;
  • вівсянка — ½ банки;
  • кількість солі використовуємо за вподобанням.

Спосіб приготування:

  • Купуємо вівсянку, відміряємо потрібну кількість пластівців і злегка (не більше хвилини) підсушуємо їх в мікрохвильовій печі.
  • Всипаємо крупу в чисту банку (0,5 л), заливаємо охолодженою водою і добре перемішуємо складу.
  • Занадто великі пластівці бажано розбити блендером або в кавомолці. Такий продукт швидше набухає і просякнутим рідким наповнювачем. Залишається закрити ємність і відправити в холодильник до ранкового прийому.

Лінива вівсянка в банку для схуднення надає більший ефект в холодному стані, так як саме в цій їжі корисні речовини зберігаються краще і довше.

Як зробити з йогуртом

Літня спека змінює наш звичний раціон. Якщо на обід ми все частіше вибираємо окрошку, то самим приємним сніданком стане холодна вівсянка з йогуртом.

Набір компонентів:

  • джем апельсиновий — 1,5 ст. л.;
  • натуральний йогурт — ½ склянки;
  • якісний мед — 1 ст. л.;
  • вівсяні пластівці — 50 г;
  • суміш улюблених ягід — за бажанням;
  • незбиране молоко — ½ склянки.

Вибираючи йогурт, зупиняємо увагу на його складі. Віддаємо перевагу питного напою з наближеними до натуральних компонентами. Чим довший цей список, тим гірше продукт!

Особливості приготування:

  • Поміщаємо в банку ніжні пластівці. Дістаємо з морозильної камери пакетик з фруктами. Можемо залишити їх для природного відтавання або відразу відправити в банку з вівсянкою.
  • Додаємо до майбутнього сніданку апельсиновий джем і заливаємо продукти рідким складом з суміші молока і йогурту.
  • Щільно закриваємо ємність і кілька разів струшуємо її вміст, щоб всі компоненти страви добре з’єдналися між собою.
Дивіться також:  Манти класичні – 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Відправляємо «ліниву» вівсянку з йогуртом в холодильник, де зберігаємо страва не більше 3 днів.

Запарюємо кашу з яблуком

Для цього способу отримання швидкого сніданку купуємо пластівці, які не потрібно відварювати. Читаємо інформацію виробника на пакеті.

Необхідні продукти:

  • бутильована вода — 150 мл;
  • пластівці швидкорозчинній вівсянки «Екстра» — 150 г;
  • яблуко (велике, солодке і соковите);
  • стружка кокосів, цукати, родзинки, кишмиш — по 1 ч. л.;
  • мед — 1 ст. л.

При традиційному способі приготування смачної вівсяної каші ми зазвичай всипаємо пластівці в гарячу рідку основу. Застосовуючи спосіб запарювання каші, діємо з точністю навпаки: заливаємо окріп у посуд з вже очікують пластівцями.

Принципи приготування:

  • Запарюємо кашу з вечора, щоб зерно досить разбухло.
  • Промиваємо родзинки, обдаємо його окропом і промокаємо паперовими серветками. Викладаємо ягоди разом з вівсяними пластівцями в банку, закриваємо посуд і добре струшуємо, щоб перемішати компоненти страви.
  • Заливаємо вміст ємності окропом і залишаємо на ніч під щільною кришкою. Вранці перекладаємо кашу в тарілку.
  • Зрізаємо шкірку з яблука, видаляємо насіння з жорсткими перегородками.
  • Фрукт дрібно натираємо або нарізаємо невеликими кубиками і додаємо разом з медом в готову страву.

Посипаємо запашну кашу стружкою кокосів, прикрашаємо цукатами. І ось вже готовий швидкий, корисний, прекрасно оформлений сніданок.

Рецепт з вишнею та шоколадом

Як не приготувати таку дивовижно смачне ласощі? Воно не тільки зарядить енергією, але і забезпечить на весь день відмінним настроєм.

Перелік інгредієнтів:

  • ванілін — 6 м;
  • незбиране молоко — 80 мл;
  • натуральний квітковий мед — 20 г;
  • стружка чорного шоколаду — 12 м;
  • вівсяні пластівці — 50 г;
  • йогурт — 40 мл;
  • заморожена або свіжа вишня — стакан.

Технологія приготування:

  • Засипаємо крупу на дно чистої банки, приєднуємо ванілін і мед.
  • З’єднуємо йогурт і молоко і заливаємо отриману суміш у посуд з продуктами. Закриваємо її, збовтуємо вміст і прибираємо страву в холодильник.
  • Вранці страву можна на хвилину відправити в мікрохвильову піч або з задоволенням з’їсти в отриманому вигляді.
Дивіться також:  Страви з кролика – 32 рецепта швидкого і простого приготування

Поживна страва, приготована дорослими для схуднення, доведеться за смаком і малюкам. Правда, цілі у наших ласунів зовсім інші…!

«Ледача» вівсянка на кефірі

Вівсянка і кефір прекрасно контактують один з одним за фізіологічними і біохімічними показниками, що і зробило можливим створення такого смачного та корисного рецепта.

Набір продуктів:

  • пластівці вівсянки — 45 г (½ граненого склянки);
  • звичайний цукор — 40 г;
  • кефір (жирність 2,5%) — 130 г (півсклянки);
  • улюблені ягоди.

Порядок приготування:

  • Для отримання на сніданок смачною «ледачою» вівсянки на кефірі поміщаємо пластівці в чисту банку і всипаємо білий цукор. Солодку добавку цілком можна замінити якісним медом. Добре перемішуємо компоненти страви.
  • Заливаємо масу свіжим кефіром середньої жирності. З’єднуємо продукти між собою.
  • Промиваємо вибрані ягоди, просушуємо, виймаємо кісточки, якщо такі є, і викладаємо м’якоть у посуд з кашею. Відправляємо страву на ніч у холодильник.

Щоб «лінива» вівсянка з кефіром стала не тільки смачним, але і корисним сніданком, завжди пам’ятаємо про те, що термін зберігання страви становить не більше 2 днів.

З апельсином і медом

Успіх цього страви забезпечений не тільки корисними властивостями вівсянки, але і цінними властивостями меду. Правда, цей компонент повинен бути неодмінно рідким, здатним розчинитися в ніжних пластівцях.

Перелік компонентів:

  • оброблене зерно — 1 склянка;
  • незбиране молоко — 2,5 склянки;
  • травневий мед або джем лимонний — за вподобанням.

Кількість інгредієнтів коригуємо в залежності від того, яку густину каші ми бажаємо отримати.

Спосіб приготування:

  • Наповнюємо половину обсягу банки пластівцями і заливаємо продукт молоком. При цьому враховуємо, що у нас є ще інгредієнти, для яких потрібно вільне місце.
  • Закриваємо посуд і збовтуємо її вміст для рівномірного розподілу.
  • Очищаємо апельсин, поділяємо на маленькі шматочки і додаємо до вівсянці разом з медом або лимонним джемом.

Наш швидкий сніданок практично готовий, залишаємо його на полиці холодильника, з задоволенням смакуючи смачну і поживну ранкову трапезу.

Корисний сніданок з бананом

Вівсянка, сер! Ці слова героя Конан Дойля в народі придбали майже загальне значення. Однак, просте блюдо на сніданок можна зробити не тільки корисним, але і апетитним, приємним, цікавим.

Дивіться також:  Філе міньйон — 8 рецептів приготування стейка

Склад інгредієнтів:

  • стиглі банани — 2 шт.;
  • вівсяні пластівці — 1 стакан;
  • молоко знежирене — 1 склянка;
  • какао-порошок — 4 ч. л.;
  • масло арахісове — 2 ч. л.

Банки з «ледачою» вівсянкою можна до місяця зберігати в морозильній камері, якщо заповнювати не більше 2/3 об’єму посуду, щоб не збирати потім її осколки.

Спосіб приготування:

  • Очищаємо банани від шкірки і ретельно розминаємо плоди виделкою до утворення однорідної маси. Додаємо какао-порошок і добре перемішуємо складу.
  • Заповнюємо кашею чисту банку. Щоб страва виглядало особливо привабливо і апетитно, викладаємо підготовлені продукти рівними тонкими шарами, чергуючи вівсяні пластівці з бананової сумішшю. Зверху розміщуємо арахісове масло і залишаємо посуд з їжею на ніч у холодильнику.
  • Вранці дістаємо страву посипаємо бажаним кількістю стружки чорного шоколаду і насолоджуємося страв.

Наш «ледачий» сніданок заграв новою красивою зовнішністю і придбав цілий букет вишуканих смаків. Від такої страви не відмовився б і сер Генрі!

З мандаринами

Приготувати на сніданок «ліниву» вівсянку вигідно з усіх боків. Його можна «перехопити», запізнюючись на роботу, взяти на тренування або навіть з’їсти в електричці.

Список продуктів:

  • йогурт (звичайний, без наповнювачів) — ½ склянки;
  • мандарин;
  • джем апельсиновий — 2 ст. л.;
  • вівсяні пластівці — ½ склянки;
  • якісний мед — 1 ч. л.;
  • незбиране молоко — 1/3 склянки.

Приготування страви:

  • Викладаємо в банку пластівці вівсянки. Окремо з’єднуємо йогурт і молоко, вливаємо суміш у посуд з зерном. Додаємо рідкий мед, апельсиновий джем.
  • Закриваємо ємність і добре збовтуємо компоненти каші, щоб вони повністю змішалися між собою.
  • Очищаємо мандарин, відокремлюємо часточки, видаляємо білі прожилки і нарізаємо м’якоть невеликими шматочками. Знімаємо кришку, додаємо ароматні фрукти.

Закриваємо банку і відправляємо в холодильник. Тепер ми спокійні за ранковий сніданок і власне здоров’я.

Незважаючи на те, що лінива вівсянка в банку є порівняно новим кулінарним хітом, вже сьогодні існує величезна кількість його кулінарних варіацій. Вибираємо, експериментуємо і створюємо власні шедеври!

Прокрутка до верху