Голубці це дуже смачне, ситне блюдо. Його приготування може відняти у господині весь день. Але якщо зробити ліниві голубці в мультиварці, у вас залишиться максимум часу на себе і домочадців, а страва з фаршу буде мати чудовий смак і аромат.
Класичний рецепт приготування ледачих голубців в мультиварці
Інгредієнти для приготування:
- Рисові зерна — 0,2 кг;
- Фарш — 0,3 кг;
- Одна цибулина;
- Сметана — 0,2 л;
- Половина качана капусти;
- Томатна паста — 14 склянки;
- Вершкове масло — 1 невеликий шматочок;
- Лаврове листя — 4 листочка;
- Прянощі — за смаком.
Як готувати:
- Цибуля звільнити від лушпиння і порізати дрібними шматочками.
- Капуста шинкуется ножем з великим лезом.
- Морква протирається з допомогою великої терки.
- Налити рослинне масло в мультиварку. Слідом покласти цибулю з морквою і посмажити, вибравши режим “випічка”, до утворення золотистого відтінку.
- У цей період часу підготувати рис, промивши його помістивши під кран.
- Після того як час в мультиварці закінчиться, покласти в чашу рис, слідом залити воду і сметану. Рівень води повинен бути вдвічі вище рівня рису.
- Слідом покласти залишилися інгредієнти.
- Знову включити режим випічки.
- Через 10 хвилин закинути капусту і фарш.
- Включити функцію “рис”. Таймер поставити на 45 хвилин.
- Після завершення програми, м’яку масу сказати котлетки і розкласти по тарілках.
Рецепт з підливою в мультиварці
Деяким вашим домочадцям і гостям страва може здатися сухим. Вихід з положення — приготувати підливу.
Рецепт: Голубці
- Одне яйце;
- Пів качана білої капусти;
- Пів кіло фаршу;
- Рис — 0,2 кг;
- Одна морква;
- Одна цибулина;
- Сіль і перець — за смаком.
Підлива:
- 200 мл томатного соку;
- 2 зубчики часнику;
- Пів чайної ложки чорного перцю;
- 0,2 літра кип’яченої води;
- 2 чайних ложки паприки;
- Один лавровий листок;
- Сіль за смаком.
Покрокове приготування:
- З голубцями проводимо описану вище операцію. Тільки після того, як приготувалася маса моркви і цибулі, ми формуємо котлети з сирого фаршу і капусти і кладемо в каструлю запікатися на 40 хвилин. Тепер подливной соус.
- У томатний сік насипаємо сіль, мелену паприку з перцем і листи лавра.
- Часник шаткуємо на дрібні шматочки і додаємо до соку.
- Вже приготовані котлетки — голубці заливаємо цією сумішшю.
- Заливаємо потрібною кількістю води.
- Натискає програму готування “гасіння”. Таймер поставити на годину.
Ліниві голубці шарами
Необхідні компоненти:
- Чверть качана капусти;
- 0,4 кг білого рису;
- 0,7 кг м’ясного фаршу;
- 3 головки цибулі;
- 1 морква;
- Прянощі і сіль за смаком.
Особливості процесу:
- Фарш відправляємо обсмажуватися в мультиварку на 15 хвилин. Кришка мультиварки повинна бути відкрита.
- Обробляємо рис водою.
- Готуємо по стандартному зразку капусту, моркву і цибулю.
- До напівготового фаршу кладемо моркву і цибулю. Готуємо ще 15 хвилин.
- Другим шаром викладаємо рис.
- Третім — нашатковану капусту.
- Зверху наливаємо воду так, щоб вона покривала всю мясоовощную масу.
- Солимо і перчимо. Ставимо програму гасіння на 60 хвилин.
- Після того як мультиварка дасть знати про закінчення програми, до голубців можна додати свіжої зелені.
Дієтичні ліниві голубці в мультиварці
М’ясні голубці можна пристосувати для вашої дієти. Для цього просто потрібно прибрати кілька компонентів з високим відсотком жирності.
Вам потрібно взяти:
- 0,5 кг фаршу з курки;
- Чверть качана капусти;
- 0,2 кг білого рису;
- Половину цибулини;
- Дві їдальні ложки сметани;
- Пів склянки томатного соку;
- Два склянки чистої води;
- Сіль і перець за смаком.
Процес приготування:
- Належним чином підготувати рис і зварити. Після цього злити всю воду.
- Обробити цибулю і моркву. Порізати маленькими шматочками. Покласти їх у готовий рис.
- Очищену від листя капусту дрібно нашаткувати.
- До фаршу додати шматочки капусти і жовток з білком сирого яйця. Перемішайте всю масу.
- Настала черга мультиварки. Змастити її чашу маслом і покласти котлетки голубців.
- Можете зробити соус з томатного соку і сметани з перцем. Полийте м ліниві голубці.
- В мультиварці встановіть функцію “гасіння”. Час — 1 година.
- До готового блюда можна покласти кружечки огірків або помідори.
Рецепт приготування у вигляді котлет
З голубців можна сформувати котлетки, якщо ви хочете, щоб страва акуратно розташовувалося на тарілці.
Інгредієнти залишаються все ті ж:
- М’ясний фарш — 0,7 кг;
- Рис крупнозерновой — 0,1 кг;
- Яйце — 2 шт;
- Цибулина — 2 головки;
- Капуста — пів качана;
- Паста томатна — 40 гр;
- Одна морква;
- 3 зубці часнику;
- Прянощі за смаком.
Як приготувати:
- Розморожуємо фарш. В М’ясну масу розбиваємо яйця, кладемо дрібно нарізані цибулини, засипаємо пройшов обробку водою рис.
- Готуємо капусту. Для цього ріжемо на маленькі шматочки. Додаємо в фаршевую суміш.
- Тепер надаємо форму котлет основі голубців.
- Ставимо мультиварку в режим “смаження” на 10 хвилин. Обробляємо таким чином моркву і цибулю.
- В золотисту суміш кладемо котлетки.
- Включаємо функцію “гасіння”. Час — пів години.
- Після завершення програми додаємо дрібно нарубані зубчики часнику, насипаємо сіль зі спеціями і кидаємо лавровий лист.
- Натискаємо кнопку “запікання”. Час — 15 хвилин.
Нюанси приготування в мультиврках Redmond і Polaris
Мультиварки це справжнє кухонне диво. Зазвичай всі рецепти універсальні. Але наявність різних мультиварок змушують пристосовувати рецепти саме до своєї моделі. Тут ми дамо порівняння найпопулярніших зразків: Редмонд і Поларіс.
- Redmond має 50 програм. Одна з яких називається мультиповар. Ця функція може приготувати голубці, вибравши потрібну температуру і час. Ви можете підлаштувати її програми саме під ваші смаки та уподобання. Є програма “томління”. Після завершення основного процесу готування, ви можете включити цю функцію, і голубці вийдуть на виході дуже соковитими і ніжними.
- Polaris теж має свої особливості. Присутній мультиповар. Якщо все голубці не поміщаються в чаші мультиварці, їх можна покласти на парову підставку. При прожарюванні овочів краще включати функцію “випічка”
Тепер ви знаєте, як приготувати ліниві голубці в мультиварці. Не бійтеся експериментувати і пристосуйте складу страви під ваш смак. Приємного апетиту!