Якщо ви часто готуєте ледачий пиріг, не вірте тим, хто назве вас ледачою господинею. Насправді ви – креативна розумниця, яка цінує свій час не на шкоду смачної їжі.
Лінивий пиріг з яблуками
Коли звичні грінки на сніданок вже набридли, можна замінити їх ледачим пирогом з яблуками. І заодно витратити не дуже свіжий хліб, який залежався на кухні.
Знадобляться:
- білий хліб (черствий) – 4 скибки;
- цукор-пісок – достатньо трьох столових ложок;
- яблука (будь-які, які є в будинку) – два фрукта;
- яйце;
- молоко – не менше 50 грамів;
- лимонна цедра – на власний смак;
- натуральне коров’яче масло – щоб вистачило змастити форму.
Для початку зрізаємо з хліба скоринку. Потім ножем перетворюємо його в кубики.
Після готуємо молочну суміш – в молоко висипаємо цукор (дві ложки) і дрібненько натерту лимонну цедру, розбиваємо яйце, добре перемішуємо.
В отриману масу кладемо хліб. Простежимо, щоб яєчно-молочної рідини не виявилося занадто багато: хліб потрібно не розмочити в кисіль, а лише трохи зволожити.
Заготівлю вкладаємо в форму для випічки (її дно заздалегідь змащуємо олією), акуратно розрівнюємо виделкою. Наверх викладаємо тонкі яблучні дольки.
Відправляємо пиріг на 15 хвилин в разжаренную до 180 С духовку. Потім можна діставати і приступати до сніданку.
Пісний рецепт з капустою
Багато людей люблять випічку з капустою. Серед різних варіантів є рецепт пісного капустяного пирога, який готується дуже легко, швидко і виходить надзвичайно смачною.
Знадобляться:
- капуста (краще всього білокачанна) – півкіло;
- цибуля – одна велика головка;
- маргарин (візьмемо вершковий) – 150 грамів;
- яйця – достатньо трьох штук;
- майонез і сметана – по чотири великих ложки одного і
- другого;
- борошно – не менше шести столових ложок:
- сіль, зелень – орієнтуйтеся на свій смак;
- пекарський порошок – не більше однієї чайної ложки;
- соняшникова олія (використовуємо рафінована) – для обсмажування.
Почнемо процес з обробки капусти. Її шаткуємо як можна дрібніше. Підсолюємо і вкладаємо в форму для випічки.
Так само дрібно нарізану цибулину доводимо на сковорідці до рум’яного кольору. Покриваємо цибулею капусту.
Наступний шар – рубана зелень. Її треба полити маргарином, який заздалегідь розтопили.
Тепер займаємося тестом. Яйця розбиваємо в піалу, до них додаємо майонез зі сметаною. Не забуваємо про сіль. Все це збиваємо. Помаленьку висипаємо борошно, з’єднану з пекарським порошком. Розмішали ложкою – от і вийшло тісто.
Їм заливаємо капусту і ставимо форму в розігріту до 180 С духовку. Приблизно за 25 хвилин ледачий пиріг з капустою повинен бути готовий.
На кефірі: швидше не буває
Це справжній порятунок для тих, кому потрібно блискавично приготувати сніданок. Таке блюдо просто не може вийти, навіть у малодосвідченою господині.
Готують його з:
- кефіру (будь свіжості) – однієї склянки;
- коров’ячого масла – досить ста грамів;
- манки – такого ж обсягу;
- яєць – однієї штуки;
- цукру-піску – ½ склянки або навіть ¾ для особливих ласунів;
- содового порошку (погашеної оцтом) – буквально краплі.
Заздалегідь розтоплюємо масло на водяній бані або прямо в каструлі на вогні. Коли «попливе», чекаємо, поки охолоне і знову почне тверднути.
Тепер змішуємо його з манною крупою, кефіром, цукром-піском, розбиваємо сюди і яйце (якщо додати два або навіть три, гірше не буде). Не забудемо покласти гашену соду. І можна розмішувати. Коли вийде однорідна «гладка» маса – тісто готове.
Відправляємо його в форму для випічки. Що зручно, цей рецепт припускає не змащувати її маслом. І – в духовку, приблизно на 30-40 хвилин при стандартній температурі 180 С.
Почекаємо, поки страва охолоне: тоді його легше буде розрізати.
Пиріг з пельменів «Ледача дружина»
Наступний рецепт найчастіше називають «Ледача дружина», але, мабуть, справедливіше буде називати його «Зайнятої студент». Тому що це страва вже давно випробувано на кухнях студентських гуртожитків.
Які продукти знадобляться?
- пельмені – візьмемо 800-грамову пачку;
- цибуля – дві-три головки;
- курячі яйця – 4;
- твердий сир – не менше 100 грамів;
- майонез – 250-грамова упаковка;
- сіль – вистачить пари чайних ложок;
- мелений чорний перець – досить щіпки;
- зелень;
- рослинне масло – дві-три великі ложки.
Цибулини, природно, очищені і дрібненько нарізані, обсмажуємо на сковорідці з олією. Через три хвилини постійного помішування вони придбають необхідні м’якість і золотистість.
Форму, в якій будемо піч, змащуємо маслом. Її потрібно злегка прогріти. Тому нехай хвилину-іншу постоїть в гарячій духовці.
А ми тим часом з’єднуємо в одній мисці яйця, майонез, сіль і перець і збиваємо. Якщо шкода рук, скористаємося міксером.
У форму кладемо пельменный шар, відразу ж солимо його і приправляємо перцем. Покриваємо пельмені цибулею і поливаємо яєчно-майонезним «кремом».
Останній шар – з сиру, пропущеного через тертку з великими отворами.
40 хвилин в духовці, розпеченій до 220 С, – і готово!
З варенням на швидку руку
Якщо раптово «утворилося» чаювання з подружкою, і бігти в магазин за солодким вже ніколи, спечіть на швидку руку лінивий пиріг з варенням, яке у вас є.
Потрібні інгредієнти:
- борошно – візьмемо три склянки;
- улюблене варення (або джем) – удвічі менше;
- молоко – вистачить склянки;
- цукровий пісок – теж стакан;
- яйце – достатньо одного;
- содовий порошок – пара столових ложок.
Варення змішуємо з содою. Солодка маса повинна шипіти, пінитися, і «рости» у обсязі.
Гарненько збиваємо яйце з цукром-піском. Цю суміш і молоко відправляємо до варенню. Залишилося все змішати і акуратно, не поспішаючи, додати борошно.
Тісто, як правило, виходить густим, і його зазвичай виходить багато. Тому можна пекти в два заходи в духовці, нагрітій до 180-200 С.
Картопляний пиріг для ледачих
Це, і, правда, пиріг для ледачих, тому, що не встигнете оглянутися, як він уже готовий.
Для картопляного «лінивця» потрібні:
- кефір – два склянки;
- борошно – не менше 280 грамів;
- сирі яйця – вистачить двох штук;
- картопля – чотири бульби;
- цукровий пісок – дві столові ложки;
- пекарський порошок – півтори чайні ложки;
- сіль, зелена цибуля, мелений чорний перець.
Ріжемо цибульні пір’я і трохи пом’якшуємо на сковорідці з олією. Варені картоплини з допомогою ножа перетворюємо на невеликі брусочки, змішуємо з цибулею. Не забудемо посолити і приправити перцем.
Споруджуємо олійно-кефірну суміш наступним чином: розтоплюємо коров’яче масло, всипаємо цукор, ½ чайної ложки солі, вливаємо кефір. Туди ж йдуть яйця, оброблені міксером. І останнє – борошно (просеянная) і пекарський порошок. У процесі замішування тісто виходить.
Форму для випічки трохи змащуємо маслом і відправляємо в неї половину тіста. Нагорі розміщуємо картопляно-цибульну начинку і ховаємо її під другою частиною тіста.
Картопляний пиріг повинен провести в розпеченому до 200 С духовій шафі не менш як 35 хвилин.
З цибулею і яйцем
Якщо замінити картоплю яйцями, звареними круто, вийде блюдо більш легке, але не менш апетитне. Цей весняний ледачий пиріг готується з аналогічного набору продуктів і точно таким же чином, як у попередньому рецепті. Єдина відмінність – замість картоплі використовуються яйця, тому їх знадобиться шість: два сирих і чотири варені.
Лінивий пиріг з куркою
Напевно, їжі лінивіше цього пирога з куркою просто не буває. Для нього навіть з тестом возитися не доведеться: використовуємо готовий лаваш з магазину.
Які продукти знадобляться?
- лаваш – візьмемо 5 або 6 аркушів;
- відварене філе курки – не менше 500 та не більше 700 грамів;
- цибуля – 3-4 головки;
- вершки пожирніше – 100 грамів.
Для заливки запасемося:
- вершками, але тепер нежирними – 600 г;
- яйцями – потрібно 5 штук;
- сіллю і меленим чорним перцем – скільки вважатимемо за потрібне.
Курятину нарізаємо як можна дрібніше.
Аналогічно поступаємо з цибулею. Його будемо обсмажувати, поки не помягчеет. А потім відправляємо до м’яса і з’єднуємо з сіллю, перцем і жирними вершками. Отриману масу як слід перемішуємо.
Лаваші змащуємо м’ясних складом і звертаємо у вигляді трубочок. Їх треба помістити на деко (заздалегідь змащений маслом, а може, і присипану сухарями) і залити. План приготування заливки простий: за допомогою міксера збиваємо яйця і вершки і заливаємо вершково-яєчною масою лавашные рулетики.
Можна відправляти деко в духовку, яка вже розпечена до 180 С. 40-50 хвилин буває достатньо.