Крабові палички – смачний і поживний продукт, що використовується в приготуванні різних страв. Багато господинь обожнюють готувати листковий салат з крабовими паличками, адже закуска виходить смачною, повітряної і легкою. А можливість поєднувати рибні палички з іншими продуктами відкриває простір для створення нових цікавих рецептів.
Листковий салат з крабовими паличками і сиром
Сьогодні салат з крабовими паличками користується не меншою популярністю, ніж Олів’є.
Крабове м’ясо надають закуски ніжний смак, його можна поєднувати з іншими інгредієнтами і тим самим готувати легкі або більш ситні страви.
Спосіб приготування:
1. Для закуски візьміть упаковку крабового м’яса (вагою до 200 г), свіжий огірочок і нарізати їх кубиками. Також подрібніть на тертці три зварених яйця і 130 г сиру твердих сортів.
2. Салат викладіть шарами. Першим шаром покладіть огірок, далі краби, потім яйця і сир. Кожен шар присоліть, і просочіть майонезом. Гілочки кропу візьміть для прикраси.
З помідорами
Корисний та смачний салат з крабовими паличками і помідорами можна подати до сімейного або святкового застілля. Всі компоненти ідеально гармоніюють між собою, тим самим надають стравам пікантний смак та легкість. А от якщо один в один салат додати твердий сир, у другій — плавлений підкопчений, а в третій — ропні м’який, то кожен раз ви будете відкривати для себе нові оригінальні страви.
Спосіб приготування:
1. Дрібно ріжемо 170 г рибних паличок і викладаємо в красиві піали або на блюдо, використовуючи кулінарне кільце. Зверху наносимо сіточку з майонезу.
2. Два яйця відварюємо, пропускаємо через дрібну тертку і кладемо частина поверх шару крабів, також поливаємо майонезом.
3. Наступний рівень — це натертий на дрібній тертці сир і знову майонез.
4. На сирний шар викладаємо кубики помідора, а зверху кладемо частину подрібнених яєць, утрамбовуємо, просочуємо соусом і прикрашаємо свіжою зеленню.
Рецепт з кукурудзою
У приготуванні салатів дуже часто використовують солодку кукурудзу. Такий інгредієнт чудово поєднується з іншими продуктами, надає страві особливу насолоду і соковитість. Сьогодні пропонуємо варіант частування з крабовим м’ясом, кукурудзою і шинкою. Його можна подати в салатниці або порційно.
До складу входить:
• 170 г крабового м’яса;
• 170 г шинки;
• огірок;
• два зварених яйця;
• 130 г солодкої кукурудзи;
• три ложки майонезу;
• сіль, зелень.
Етапи виконання:
1. Огірок і шинку ріжемо тонкими смужками, краби нарізаємо брусочками, зелень подрібнюємо, а яйця пропускаємо через тертку.
2. Беремо блюдо і починаємо збирати закуску. Першим шаром йдуть огірки, їх ми присаливаем і кладемо шар шинки, робимо сіточку з майонезу.
3. Наступним шаром йдуть яйця, їх ми також солимо і змащуємо соусом. Посипаємо яйця зеленню і робимо шар з крабового м’яса, просочуємо соусом і формуємо останній шар з солодкої кукурудзи.
Листковий салат «Ніжність» з крабовими паличками
Мабуть, кожній господині знаком рецепт класичного крабового салату. Особливість його приготування полягає в тому, що всі інгредієнти дрібно подрібнюють і викладають шарами.
Сучасні кулінари для оформлення салатів використовують кулінарне кільце, яке покращує зовнішній вигляд закуски.
До складу входить:
• упаковка крабових паличок;
• дві моркви;
• п’ять картоплин;
• чотири яйця;
• майонез, сіль, петрушка.
Етапи виконання:
1. Відварені яйця, моркву і картоплю подрібнюємо на терки, при цьому жовтки і білки потрібно покришити окремо.
2. Зелень дрібно рубаємо, рибні палички також нарізаємо невеликими кубиками.
3. Як тільки всі складові закуски будуть підготовлені, можна приступати до формування салату. Першим шаром розподіляємо частину картоплі, злегка присаливаем і просочуємо майонезом, зверху кладемо крабове м’ясо, потім яєчні білки, просочуємо їх соусом і викладаємо залишився картоплю і знову заправка. Далі моркву і завершальний шар з жовтків.
4. Ставимо закуску в холодильник просочитися перед подачею прикрашаємо листочками петрушки.
Як приготувати з яблуками
Якщо вам набридли повсякденні салати, побалуйте себе ніжною і вишуканою закускою з крабових паличок і яблука. Рибний смак крабового м’яса чудово поєднується з іншими інгредієнтами.
До складу входить:
• 130 г крабових паличок;
• три зварених яйця;
• половинка цибулини;
• яблуко;
• 120 г сиру;
• майонез.
Етапи виконання:
1. Цибулю шаткуємо і маринуємо в розсолі з 100 мл води з ложкою цукрового піску і 1/3 ч. ложки оцту. Залишаємо на 20 хвилин, потім відкидаємо на друшляк, щоб пішла вся зайва рідина.
2. Рибні палички, сир, яйця і очищене яблуко тремо на тертці. При цьому білки потрібно подрібнити окремо від жовтків.
3. Беремо салатницю (креманки) і формуємо закуску шарами. Спочатку йдуть білки, потім сир, замаринований цибулю, яблуко, м’ясо крабів і подрібнений жовток. Кожен шар просочуємо заправкою, якщо ви бажаєте зробити салат не таким жирним, то соус можна наносити через шар.
4. Даємо закуски просочитися і прикрашаємо зеленню, оливками або ікрою, тут все залежить від вашої фантазії.
З грибами
Про те, що морепродукти дуже корисні, знають усі, тому їх часто використовують в приготуванні різних страв. При цьому вони дуже смачні і чудово гармонують з овочами, зеленню і навіть грибами. Для тих, хто вперше готувати салат, пропонуємо не складний, але смачний рецепт приготування закуски з м’яса крабів і грибів.
Інгредієнти:
• 230 г печериць;
• 170 г крабового м’яса;
• три зварених яйця;
• 70 г відвареного рису;
• середня цибулина;
• майонез;
• сіль, перець, олія.
Спосіб приготування:
1. Цибулю і печериці подрібнюємо і обсмажуємо на олії 5-7 хвилин, рідина повинна повністю випаруватися.
2. Крабові палички кришимо, а відварені яйця подрібнюємо на тертці.
3. Збираємо закуску: шар грибів, зверху рис, потім крабове м’ясо і яйця. Кожен рівень просочуємо майонезом. Прикрашаємо свіжою зеленню.
Ніжний салат з ананасами
За святковим столом завжди можна спробувати якийсь особливий вишуканий салат. Такою родзинкою застілля може стати ніжний салат з м’ясо крабів і ананасом.
Навіть мала кількість екзотичного фрукта додасть страві соковитості і дивовижний аромат.
До складу входить:
• 200 г крабового м’яса;
• три зварених яйця;
• 120 г сиру;
• 80 г ананасів з банки;
• майонез, сіль, петрушка.
Етапи виконання:
1. Приготування закуски не займе у вас багато часу. Просто підготуємо інгредієнти і пошарово їх викладемо в красивому блюді. Отже, беремо яйця, поділяємо їх на складові. Білки і сир пропускаємо через тертку, жовтки просто мнемо виделкою.
2. Ананас і краби ріжемо на маленькі кубики.
3. На плоскому блюді розподіляємо шар з м’яса крабів, промазуємо майонезом, потім йдуть терті білки, їх можна трохи підсолити і також поливаємо соусом. Наступним шаром йде сир, потім жовтки і брусочки ананасів. Готову закуску прикрашаємо зеленню петрушки і даємо час просочитися.
Святкова закуска з креветками
Салат з крабовими паличками і креветками – справжня святкова закуска. Правда, віднести її до бюджетних страв досить складно, так як деякі інгредієнти зажадають від вас певних витрат. Для більшого аромату відваріть креветки у воді разом сіллю, лавровим листком і горошинами чорного перцю.
Інгредієнти:
• 10 крабових паличок;
• 220 г солоної сьомги;
• 320 г креветок;
• цибулина;
• чотири зварених яєць;
• три помідора;
• лимонний сік, майонез, сіль.
Спосіб приготування:
1. Рибні палички розбираємо на тонкі шматочки, сьомгу ріжемо брусочками, цибулю шаткуємо півкільцями, помідори пластинами, а яйця можна просто покришити.
2. У майонез вичавлюємо сік з цитруса, перемішуємо. Для пікантності можна змішати соус з рубаним часником.
3. Для подачі салату можна взяти звичайне плоске блюдо або викласти інгредієнти з допомогою кулінарного кільця. Першим шаром розподіляємо сьомгу, поливаємо її соусом, потім м’ясо крабів, цибулю і креветки, знову соус, далі шар з яєць, ще раз промазуємо заправкою і завершальний шар – це томати.
4. Прикрашаємо салат зеленню, цільними креветками і ставимо в прохолодне місце на кілька годин.
Щоб отримати справжнє задоволення від приготованої страви важливо вибрати крабові палички хорошої якості. У складі такого напівфабрикату обов’язковим інгредієнтом є сурімі. Це фарш, приготований з білого м’яса риб. Якщо такий продукт відзначений першим у складі, значить, у готовому продукті міститься його велика частина, якщо другим або третім, то в крабових паличках його занадто мало.