Листковий торт — 11 рецептів смачного приготування

Листкове тісто добре підходить для солодкої і несолодкої випічки. З неї також виходять смачні листкові тістечка. Пропонуємо ознайомитися з самими простими варіантами десертів, які без особливого праці виконає навіть початківець кулінар.

Торт Наполеон з листкового тіста

Наполеон — ніжний і простий десерт, які нескладно спорудити своїми руками:

  • жовтки яєць – 5 одиниць;
  • листкове тісто без дріжджів – 1 ½ кг;
  • цукор – 400 г;
  • борошно – 250 г;
  • молоко – 1 л 200 мл;
  • ванільний цукор – 1 ч. л.;
  • коньяк – 10 мл;
  • волоські горіхи – 200 р.

Процес приготування:

  • Тісто розморозити.
  • Для крему закип’ятити молоко і остудити. Звести борошно з цукром і жовтками, додати коньяк і перемішати. Влити молоко, ретельно перемішати суміш до однорідності і поставити на повільний вогонь. Постійно помішуючи ложкою, уварювати крем до загустіння. Охолодити.
  • Стіл присипати борошном, розкачати пласт тіста і розрізати на приблизно однакові 5 – 6 частин.
  • Випекти коржі. Для цього слід покласти один пласт на деко з пекарським папером, випекти протягом 10-ти хвилин, потім перевернути на іншу сторону і піч ще стільки ж. Виконати операцію з кожним шаром. Якщо залишаться обрізки – випекти їх, перемолоти в крихту і використовувати для посипання торта.
  • Горіхи теж слід подрібнити.
  • Коржі розрізати вздовж на 2 частини, коли вони охолонуть.
  • Прошарувати їх кремом, посипаючи його горішками. Дати просочитися кондитерської конструкції мінімум півгодини.

Коли десерт стане м’яким, можна обрізати нерівності по його краях. Після, торт з листкового тіста обов’язково прибрати в холодильник для застигання.

Простий рецепт на сковороді

Коржі:

  • 1 банку згущеного молока;
  • яйце;
  • ½ Ч. л. соди;
  • 1 ст. л. оцту;
  • 3 ст. л. борошна.

Крем:

  • 750 мл молока;
  • 4 ст. л. борошна;
  • 1 ½ ст. л. цукру;
  • 2 яйця;
  • упаковка вершкового жирного масла.

Підготовка тесту:

  • Погасити соду в оцті і вилити в миску. Вбити яйце і збовтати складу виделкою. Викласти до нього згущене молоко і знову перемішати.
  • Просіяти борошно до заготівлі і замісити тісто. Воно вийде м’яким, ніжним і майже не буде липнути до рук.
  • Розділити його на 8 – 10 однакових частин і розкачати в пласти товщиною до 3 мм Розмір заготовок повинен підходити для дна сковорідки, в якій їх потрібно обсмажити без масла по парі хвилин з кожного боку.
  • Щоб торт вийшов рівним, складаємо коржі стопкою і обрізаємо по діаметру обраної кришки або тарілки. Кращий варіант – роз’ємна форма. Обрізки дрібно кришимо.

Наступний етап – крем:

  • Збиваємо яйця, борошно і цукор до кашоподібного стану.
  • Вливаємо в отриманий склад молоко і розмішуємо.
  • Ставимо масу на повільний вогонь і помішуємо, як тільки почне нагріватися.
  • Коли крем загусне, кладемо масло і розмішуємо, допомагаючи йому розтанути.

Крем і коржі готові, залишилося лише зібрати торт.

  • Для цього кладемо корж в роз’ємну форму, трохи поливаємо кремом. Повторюємо процедуру, поки не закінчаться заготовки. У процес потрібно трохи притискати їх.
  • Посипаємо крихтою верх торта.
  • Відправляємо його в холодильник на 2 – 3 години.
Дивіться також:  Сало в шоколаді – 5 рецептів приготування

Щоб при витяганні десерт не деформувався, проводимо по краю форми тонким ножем, відокремлюючи його. Далі розкриваємо і знімаємо форму.

На замітку. Крему з вказаної кількості інгредієнтів виходить багато, тому кожен корж можна густо їм поливати. Економити на просочення не варто, інакше десерт вийде сухим.

Шоколадний десерт на швидку руку

  • 400 г листкового тіста;
  • 1 жовток;
  • 1 балончик готового шоколадного мусу;
  • 50 р цукрової пудри;
  • 100 г шоколаду без добавок;
  • 250 мл молока.

Розкачуємо 2 пласта, змащуємо жовтком і випікаємо в духовці до рум’яного кольору.

На 1 корж видавлюємо мус, надаючи йому форму квіточок, равликів або будь-яку іншу. Накриваємо другим коржем.

У сотейнику розтоплюємо шоколад з молоком. Заливаємо глазур’ю торт і ставимо в холодильник на 2 – 3 години.

Листковий торт Поліно зі згущеним молоком

Торт «Поліно» зі згущеним молоком – просте і улюблені ласощі ласунів:

  • 1 банку згущеного молока;
  • півпачки масла;
  • 450 г магазинного бездріжджового листкового тіста.

Підготовка:

  • Тісто розморозити, розкачати і нарізати смужками приблизно 2 – 3 см завтовшки. Викласти їх на деко і випікаємо при 200 градусах 15 – 20 хвилин.
  • Збити масло зі згущеним молоком.
  • На столі у кілька шарів складаємо плівку – з її допомогою будемо формувати «поліно».
  • Викладаємо поруч готові пластинки (приблизно 4 – 6 штук) і покриваємо їх товстим шаром крему. Зверху маємо ще кілька платівок, знову оформляємо кремовий шар і так продовжуємо до тих пір, поки не закінчаться продукти.
  • Потім закриваємо одним краєм плівки всі поліно, другим – максимально туго загортаємо торт, щоб він щільно застиг і не розпадався при нарізці.

Залишаємо десерт, як і інші, на ніч в холодильнику.

«Монастирська хата» з листкового тіста

  • 500 г листкового тіста;
  • 2 ст. вишневих ягід без кісточок;
  • 500 р сметани не менше 30% жирності;
  • 1 ст. цукрової пудри.

Приготування нескладне:

  • Тісто розморозити і розрізати на 15 прямокутних частин, кожну розкачати.
  • На отримані заготовки розкладаємо ягоди і заклеюємо краю, щоб вийшли довгасті, наповнені ягідною начинкою, трубочки.
  • Печемо трубочки при 200 градусах. Часу багато не треба – 15 – 20 хвилин цілком вистачить. Після виймаємо їх з духовки і охолодити.
  • Залишилося приготувати крем, збивши сметану і пудру.
  • Кладемо на плоску тарілку 5 трубочок, поливаємо їх кремом. Наступний шар – 4 трубочки і знову крем. Продовжуємо викладати шари, використовуючи щоразу на 1 смужку менше. Вийде гірка, нагадує монастирську хату з брусів. Зверху покриваємо десерт залишками крему.

Торт слід залишити в холоді на кілька годин, а перед подачею посипати мигдальною стружкою або крихтами печеного тіста.

На замітку. Замість вишень у такий десерт можна покласти шматочки сухофруктів або варення.

Швидка випічка з сирним кремом

  • лист листкового тіста;
  • 250 г сиру;
  • 3 яйця;
  • 100 г вершків будь-якої жирності;
  • 5 ст. л. цукру;
  • ванілін;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 1 ст. л. борошна.
Дивіться також:  Торт-морозиво – 7 рецептів приготування своїми руками

Приготування пирога наступне:

  • Лист тіста трохи розкачати і викласти у форму для запікання так, щоб він покрив дно і стінки.
  • За допомогою блендера перемішати сир з яйцями, вершками і іншими компонентами.
  • Вилити Начинку поверх тіста. Краю заготовки можна трохи підвернути на начинку.
  • Залишається випекти пиріг при 180 градусах до появи рум’яного відтінку.

На замітку. Поверх начинки перед випіканням можна розкласти часточки фруктів або присипати її корицею.

З заварним кремом

Для домашнього листкового тіста:

  • 250 г борошна;
  • 200 г маргарину;
  • 1 жовток;
  • ¼ Ч. л. солі;
  • 2 ч. л. оцту;
  • 100 мл крижаної води.

Для крему:

  • 350 мл молока;
  • 100 г цукру;
  • 30 г олії;
  • щіпка солі;
  • 2 ч. л. ванільного цукру;
  • 30 г борошна;
  • 2 яйця.

Приготування тіста:

  • У склянці перемішуємо жовток, сіль, оцет і воду. Гарненько збиваємо до однорідності. Ставимо заготовку в холодильну камеру.
  • Тим часом на робочій поверхні просіваємо борошно і трьох в неї маргарин. Щоб його було легше подрібнювати, час від часу рекомендується обвалювати брусок у борошні.
  • Перетираємо маргаринову стружку з борошном вручну.
  • Масу збираємо гіркою. Беремо заготовку з холодильника і поливаємо гірку, вручну замішуючи тісто. Сильно місити не потрібно – просто перемішуємо між собою інгредієнти.
  • Грудку збираємо в пакет, добре стискаємо, випускаючи весь можливий повітря, і кладемо в холодильник на пару годин, а краще на ніч.
  • Тісто розкочуємо. Його товщина повинна бути близько 3 мм, а розмір – 40 см на 35 см (+/– 3 см). Ріжемо його на 8 однакових прямокутників. Викладаємо їх на деко.

Крем для листкового торта:

  • Складаємо В миску сухі компоненти, перемішуємо і після вливаємо третину молока і яйця. Збиваємо.
  • У сотейнику прогріваємо молоко з маслом і майже доводимо до кипіння. Даємо охолонути і вливаємо в нього цівкою яєчно-молочну заготовку. Продукти не повинні бути гарячими, інакше яйце може згорнутися. Під час вливання розмішуємо складу віночком.
  • Ставимо сотейник назад на повільний вогонь і варимо крем до загустіння. Потрібно обов’язково помішувати, щоб він не почав пригорати. Крем повинен нагадувати по консистенції домашню сметану.

Далі залишилося зібрати слойки:

  • Застиглий крем викладаємо в кондитерський мішок і робимо смужки на платівках тіста у середині.
  • Один край пластинок змащуємо жовтком і склеюємо з другим. Зверху заготовки робимо невеликі надрізи і змащуємо їх жовтком.
  • Випікаємо при 190 – 210ºС протягом 20 – 25 хвилин.

Мільфей з лимонною прошарком

  • листкове тісто – 450 – 500 м;
  • молоко – 250 мл;
  • жовток – 2 одиниці;
  • цукор – 80 г;
  • борошно – 80 г;
  • лимонна цедра – з 1 плоду лимона;
  • улюблені свіжі фрукти і ягоди – 100 г;
  • листочки м’яти для прикраси (за бажанням).

Приготування мильфея:

  • Для створення крему необхідно збити жовтки і цукор. Молоко трохи нагріти і влити в солодку масу. Насипати цедру і все гарненько перемішати. Просіяти борошно і все перемішати лопаткою. Трохи уварити до загустіння, постійно помішуючи. Охолодити і залишити в холодильнику.
  • Тісто тонко розкачати (до 3 – 5 мм) і нарізати на однакові прямокутники/квадрати, як більше подобається. Розкласти заготовки на деку, присипати пудрою і запекти в протягом 10-и хвилин до рум’яної скоринки. Вийняти, дати їм охолонути.
  • Кондитерським мішком викласти на ⅔ пластинок крем смужками або трояндочками. Скласти по 2 пластинки з кремом і зверху накрити конструкцію порожній заготівлею. На поверхні десерту можна розкласти шматочки свіжих фруктів.
Дивіться також:  Як зробити желе з желатину – 7 смачних рецептів домашнього желе

Стьопка – растрепка

Тісто:

  • 3 ст. борошна;
  • 300 г маргарину;
  • ¾ Склянки води;
  • ½ Ч. л. солі;
  • 1 ч. л. оцту;
  • ¼ Ч. л. лимонної кислоти.

Крем:

  • ¾ Склянки борошна;
  • 1 ½ ст. цукру;
  • 4 яйця;
  • 750 мл молока;
  • 200 р масла;
  • ванілін.

Цей торт – різновид усім відомого «Наполеона». Тісто робиться однаково, а ось крем і є відміну від класичного десерту радянських часів.

  • Жовтки збити з половиною потрібної кількості цукру до появи світлого відтінку.
  • ⅔ Підготовленого молока трохи нагріти.
  • Залишки рідини вилити в жовтки і добре розмішати.
  • Просіяти борошно в цей склад, розмішати, а потім потроху влити тепле молоко і добре збити отриману масу.
  • Поставити крем на водяну баню і готувати до загустіння. Після, залишити остигати.
  • Збити білки з залишками цукру до появи піків. Поставити на водяну баню трохи прогрітися, але не сильно, інакше білки зваряться.
  • В заварний крем ввести м’яке масло і збити. Перемішати з білками.

Залишилося прошарувати готові коржі чудовим кремом, дати торту просочитися і прикрасити по своєму смаку.

«Ледачий» десерт з ягодами

  • 300 г листкового тіста;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 жовток;
  • 1 ст. ягід;
  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
  • цукрова пудра.

Приготування:

  • Розморозити в сотейнику ягоди, на повільному вогні перемішати їх з цукром і крохмалем. Гріти, поки солодкий пісок не розчиниться.
  • Тісто розкачати і нарізати квадратами. Можна сформувати трояндочки або просто трохи продавити склянкою середину.
  • Викласти по центру ягоди.
  • Змастити тісто жовтком.
  • Випекти десерт при 200 º с протягом 25 хвилин.
    Перед подачею присипати слойки цукровою пудрою.

Закусочна листкова випічка з куркою

  • 500 г листкового тіста;
  • 500 р філе курки;
  • 1 цибулина;
  • 1 ч. л. гірчиці;
  • 40 г масла;
  • сіль, перець.

Покрокове приготування:

  • Філе змити, нарізати кубиками. Цибулю почистити і дрібно нашаткувати. Перемішати м’ясо з цибулею і прянощами, залишити промаринуватися.
  • Тісто розморозити, розкачати, нарізати квадратами.
  • У центр квадратів покласти по ложці начинки з маленьким шматочком масла. Краї змастити жовтком і склеїти конвертами. Верх обробити жовтком для рум’яності.
  • Скласти конверти на деко і спекти при 200 º с близько третини години.

Слойки і листкові тістечка — прекрасний варіант домашньої випічки, що не вимагає на підготовку ні часу, ні особливих навичок. Не відмовте собі в задоволенні порадувати близьких і насолодитися смачним, але в той же час, простим десертом.

Прокрутка до верху