Лобіо – 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Лобіо – це оригінальна грузинська страва, яку готують за різними рецептами. Найчастіше рецепти припускають тривалий процес. Якщо ж у вас є обмеження за часом, проблема вирішувана – можна скористатися рецептами з консервованою або стручковою квасолею. Кожен знайде у добірці свій ідеальний варіант.

Класичне лобіо з червоної квасолі по-грузинськи

Класичне лобіо з червоної квасолі по-грузинськи – збалансоване та ситне частування. Перш ніж приступити до основного процесу, слід замочити квасолю і дати їй набрякнути. Процес варіння найтриваліший, але результат того вартий. Лобіо подають як у теплому, так і в охолодженому стані. Смакові якості від цього не губляться.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Квасоля червона – 300 гр.
  • грецький горіх – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Кінза – 120 гр.
  • Приправа “Хмелі-Сунелі” – 1 ч.л.
  • Олія – ​​за смаком
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Класичне лобіо можна легко приготувати в домашніх умовах. Підготувавши продукти, добре перебираємо і промиваємо квасолю. Заливаємо водою та даємо постояти 4 години.

Набряклий продукт промиваємо і пересипаємо в посуд з товстим дном. Наливаємо воду, щоб її рівень покривав вміст та готуємо 1,5-2 години до м’якого стану. Після чого проціджуємо, зберігаючи трохи відвару.

Очистивши цибулю та часник, обполіскуємо і дрібно нарізаємо їх. Половину часнику залишаємо.

Розжаривши сковорідку з олією, вивантажуємо нарізку і обсмажуємо овочі 10 хвилин. Приправляємо ароматним хмелі-сунелі. Ретельно перемішавши, ще трохи обсмажуємо та відключаємо плиту. Охолоджуємо.

Перебравши горіхи від шкаралупи, що випадково попалася, вивантажуємо їх в чашу блендера разом з обжаркою і пробиваємо до однорідного стану.

Промиваємо кінзу, ріжемо на частини. Висипаємо разом з часником, що залишився, у ступку. Посоливши, подрібнюємо до кашоподібного стану.

У загальній ємності поєднуємо відварену квасолю та інші подрібнені компоненти. Солимо і перчимо. Змішуємо. Якщо консистенція досить густа, розбавляємо відваром і вимішуємо до бажаної густоти.

Лобіо в домашніх умовах готове! Сервіруємо страву і посипаємо рубаною зеленню та подрібненими горіхами. Смачного!

Лобіо з консервованої червоної квасолі з куркою

Лобіо з консервованої червоної квасолі з куркою виходить досить ситним. За рахунок використання вже готової квасолі тимчасові рамки значно скорочуються. Тому блюдо добре підійде для тих, хто не любить витрачати час на тривалі кулінарні процеси.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Червона квасоля консервована – 190 гр.
  • М’якуш стегна без кісток та шкіри – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Зелень – 10 гр.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
  • Олія – ​​50 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Помідори у власному соку – 220 гр.
  • Перець солодкий – 90 гр.
  • Паприка мелена – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти, відкорковуємо консервовану квасолю та зливаємо “розсіл”. Аквафабу можна використовувати для приготування домашнього дієтичного майонезу.

Крок 2. Очистивши цибулю та сполоснувши під проточною водою, тонко нарізаємо.

Крок 3. У розпеченій сковороді з олією швидко обсмажуємо цибулину.

Крок 4. Стегна розрізаємо на шматочки. Можна використовувати філе, але буде сухувато.

Крок 5. Закладаємо м’ясо до обсмажування та на сильному вогні смажимо 4 хвилини, регулярно перемішуючи, щоб зберегти сік усередині шматочків.

Крок 6. Приправляємо спеціями та поєднуємо складові.

Крок 7. Промитий та почищений солодкий перець нарізаємо смужками. Якщо немає червоного перцю, можна взяти інший колір.

Крок 8. Консервовані помідори подрібнюємо та додаємо разом із соком та солодким перцем у сковорідку. Якщо соку від помідорів недостатньо, додаємо “розсіл” від квасолі.

Крок 9. Дочекавшись закипання, прикриваємо та мінімізуємо полум’я. Томимо 10 хвилин.

Крок 10. Засипаємо консервовану квасолю.

Крок 11. Перемішавши, готуємо 3 хвилини.

Крок 12. Промиту зелень та часник подрібнюємо дрібно-дрібно.

Крок 13. Присмачуємо лобіо ароматними компонентами.

Крок 14. Розмішавши і прогрівши хвилину, відключаємо нагрівання.

Крок 15. Даємо трохи постояти.

Крок 16. Розподіляємо лобіо по порціях.

Крок 17. Прикрашаємо листочками петрушки. Їжте відразу, за бажанням доповнюємо відвареним рисом або іншим гарніром. Але і без гарніру лобіо досить ситне. Страва і в остиглому вигляді дуже смачна. Смачного!

Лобіо з консервованої квасолі з томатною пастою

Лобіо з консервованої квасолі з томатною пастою готується максимально просто та швидко, на відміну від інших рецептів. Страва під силу навіть кулінарам-початківцям. Закуска виходить дуже ситною та запашною. Підходить частування для будь-якої події – сімейна вечеря чи урочистість.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Червона квасоля консервована – 250 гр.
  • Помідори – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Зелень – до смаку.
  • Хмелі-сунелі – 1 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Томатна паста – 2 ст.
  • Винний оцет білий – 30 мл.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відкоркувати банку квасолі, проціджуємо, використовуючи сито або друшляк. Промиваємо помідор, вибираємо м’ясистий стиглий екземпляр солодких сортів. Очищаємо часник та цибулю.

Дивіться також:  Пюре з цвітної капусти – 7 рецептів, як приготувати смачне і корисне овочеве пюре

Крок 2. Промиті дрібніші овочі подрібнюємо.

Крок 3. Часник поєднуємо з винним оцтом. Даємо настоятися.

Крок 4. Розжаривши сковорідку з олією, обсмажуємо цибулю, поки вона не набуде прозорості, присмачуємо якісною томатною пастою і готуємо 5 хвилин. У складі продукту мають бути лише помідори.

Крок 5. Вивантажуємо нарізаний томат (за бажанням насамперед бланшируємо та видаляємо шкірку), квасолю та маринований часник. Приправляємо хмелі-сунелі (кількість допускається на розсуд зменшити) і залишаємо гасити на 10 хвилин. При необхідності балансуємо смак цукровим піском та сіллю.

Крок 6. Даємо настоятися лобіо, щоб продукти встигли розкритися, прикрашаємо дрібно нашаткованою петрушкою або кінзою. Розкладаємо лобіо порційно або сервіруємо на спільній страві.

Крок 7. Розміщуємо на столі та кличемо домочадців дегустувати. Якщо страва має на увазі під собою основну, то подаємо у гарячому вигляді. Як закуска – лобіо охолоджуємо. Смачного!

Лобіо з квасолі з волоськими горіхами

Лобіо з квасолі з волоськими горіхами виглядає гідно як їжа і для буднів, так і прикрасить собою святковий захід. Квасоля, у поєднанні з волоськими горіхами та запашними спеціями, перетворюються на дивовижну закуску. Процес приготування є елементарним, але вимагає набратися терпіння. Квасолю напередодні потрібно замочити, щоб скоротити час на її варіння.

Час приготування – 9 год. 35 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Червона квасоля – 500 гр.
  • Волоський горіх – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Кінза – 12 грн.
  • Хмелі-сунелі – 1 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Помідори – 2 шт.
  • Перець гострий стручковий – 0,5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Перебравши квасолю, пересипаємо в ємність і замочуємо в холодній воді. Відставляємо на 6-8 годин для набухання.

Крок 2. З набряклої квасолі зливаємо рідину. Сполоснувши, перекладаємо в каструлю з водою. Ставимо на конфорку з максимальною температурою. Чекаємо на закипання. Після чого оновлюємо воду. Варимо на мінімальному вогні 1-1,5 годин до м’якості. Відварену квасолю розминаємо, але не всю. Повинні залишитись цілі квасолини.

Крок 3. Волоські горіхи перебираємо від перегородок і шкаралупок. Пробуємо, щоб не було прелих. Складаємо в ємність подрібнювача.

Крок 4. Перемелюємо до крихти.

Крок 5. Очищаємо цибулю та промиваємо під проточною водою. Подрібнюємо кубиком. Нагріваємо сковорідку з олією і пасеруємо цибулю до легкого рум’яного відтінку.

Крок 6. Промиті томати неглибоко надрізаємо з двох боків. Обдаємо окропом і витримуємо 10 секунд. Потім поміщаємо у крижану воду. Піддаємо ножем шкірку і знімаємо її.

Крок 7. Підготовлені томати нарізаємо кубиками.

Крок 8. Промиту кинзу та очищений часник необхідно дрібно порубати.

Крок 9. До обсмаженої цибулі пересипаємо томати. Присмачуємо хмелі-зумелі, гострим та чорним перцем. Розмішавши, відправляємо до вмісту квасолю, горіхову крихту, порубаний часник та кінзу. Вливаємо трохи квасоляного відвару. Підсолюємо.

Крок 10. Прогріваємо 4 хвилини. Знімаємо з конфорки та розкладаємо по порціях. Смачного!

Домашнє лобіо на зиму у банках

Домашнє лобіо на зиму в банках готується швидко та без особливих зусиль. Холодна закуска ідеально підходить для тих, хто не їсть м’ясо або дотримується посту. Завдяки квасолі, страва містить велику кількість білка і добре насичує. Продукти для зимової консервації будуть у всіх. Готуйте із задоволенням!

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Червона квасоля – 300 гр.
  • Болгарський перець – 250 грн.
  • Морква – 375 грн.
  • Помідори – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Олія – ​​100 мл.
  • Сіль – 1 ст.
  • Оцет столовий 9% – 1,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Перебравши квасолю від сміття та зіпсованих екземплярів, промиваємо та заливаємо холодною водою. Залишаємо на ніч для набухання. Вимиті банки та кришки стерилізуємо. Готуємо місткий посуд для гасіння. Промитий болгарський перець чистимо від нутрощів і нарізаємо кубиками.

Крок 2. Звільнивши моркву від шкірки економкою, трьом на тертці. Промиті томати перекручуємо через м’ясорубку. Складаємо у казан. Здобривши цукром і олією, гасимо 50 хвилин на мінімальному полум’ї, зрідка перемішуючи. За бажання кладемо лаврушку, але не забуваємо її видалити перед закаткою.

Крок 3. Посоливши та приправивши оцтом, варимо 10 хвилин.

Крок 4. Обережно розподіляємо гарячу заготівлю чистими простерилізованими банками і закриваємо їх ключем або гвинтовими кришками. Охолоджуємо під махровим рушником.

Крок 5. Потім переносимо у місце зберігання зимової консервації. Є лобіо як закуска або при бажанні підігріваємо.

Крок 6. Ситна заготівля добре рятує, коли немає часу на приготування їжі. Смачного!

Класичне лобіо в мультиварці

Класичне лобіо в мультиварці виходить дуже ніжним та максимально апетитним. Готувати лобіо нескладно, але потрібно дотримуватися всіх рекомендацій, описаних у рецептурі. Частування виходить ситним і залишає масу вражень, що запам’ятовуються. Приготуйте, і, якщо були сумніви, вони вмить розвіються!

Час приготування – 8 год. 00 хв.

Час приготування – 1 год. 30 хв.

Дивіться також:  Кабачки в клярі – 7 рецептів приготування

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Червона квасоля – 200 гр.
  • Волоський горіх – 0,5 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Томатна паста/аджика – 1 ч.л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Суміш перців – до смаку.
  • Олія вершкове – 1,5 ст.л.
  • Оцет фруктовий – 1 год.
  • Зелень – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Червону квасолю очищаємо від сміття та споліскуємо. Опускаємо в ємність із холодною водою і даємо набрякнути, залишивши на ніч. Набряклу квасолю промиваємо і пересипаємо в ємність електроприладу, доливаємо воду, щоб рідина виступала на 3 сантиметри. Запускаємо програму «Гасіння», встановивши таймер – 1,5 години.

Крок 2. Через годину перевіряємо готовність. Квасоля повинна бути м’якою та цілою. Якщо пристрій підтримує режим «Боби», застосовуємо його, таймер активується самостійно на потрібний час. Очищаємо цибулю із часником. Промиваючи, дрібно нарізаємо овочі і відправляємо до квасолі. Приправляємо натуральною томатною пастою або аджикою.

Крок 3. Присмачуємо фруктовим (виноградним, яблучним або беремо звичайний) оцтом та двома видами олії. За бажання додаємо рубані горіхи. Попередньо перебираємо ядра від перетинок і шкаралупи. Горіхи раджу спробувати, іноді серед них можуть потрапити прелі.

Крок 4. Коли цибуля стане м’якою, посипаємо блюдо хмелі-сунелі. Кількість прянощів допускається відрегулювати під власні смакові уподобання, щоб не забити смак основного продукту.

Крок 5. Спробувавши, балансуємо смак страви, підсоливши його і присмачений подрібненим часником і за бажанням рубаною зеленню. Зазвичай використовують кінзу чи петрушку.

Крок 6. Розклавши лобіо по порціях, дегустуємо. Частування універсальне. У захолощеному стані – закуска, у гарячому – основна страва. Смачного!

Лобіо з червоної квасолі в горщику в духовці

Лобіо з червоної квасолі у горщику в духовці виглядає настільки привабливо, що важко описати словами. Чарівне частування не залишає байдужих. Цінителі грузинської кухні перебувають у захваті після першої проби. Запашні спеції надають квасолі вишуканий і неповторний смак. Якщо хочеться здивувати близьких, це чудовий варіант.

Час приготування – 5 год. 00 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Червона квасоля – 500 гр.
  • Лаваш / грузинський хліб “Шоті” – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Кінза – 50 грн.
  • Чабер свіжий – 50 грн.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Аджика – 2 ст.
  • Коріандр – 0,5 ч.л.
  • Перець червоний сушений пекучий – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Переглянувши квасолю на вади та обдавши під краном водою, пересипаємо в холодну воду та витримуємо ніч. Набряклу квасолю відварюємо на помірному полум’ї приблизно 1,5 години, розмішуючи і при необхідності підливаючи воду. Квасоля має бути м’якою, але добре тримати форму. Для цього вибираємо відкалібровану квасолю.

Крок 2. Звільнивши цибулини від верхнього шару, нарізаємо тонкими півкільцями. Беремо керамічний або глиняний горщик і змащуємо олією. Розсипаємо по дну цибулю. За бажання обсмажуємо його до легкої золотистості.

Крок 3. Розламуємо підсушений лаваш або грузинський хліб на частини і укладаємо на шар цибулі. “Шоти” знайти у звичайному супермаркеті навряд чи вийде, тому допускається його замінити лавашем.

Крок 4. Пересипаємо зварену квасолю та засипаємо нарізані ароматні трави. Кінзу можна замінити петрушкою.

Крок 5. Очистивши часник, подрібнюємо його пресом або дрібно рубаємо, відправляємо в горщик. Присмачуємо аджикою, іншими ароматними прянощами та подрібненим пекучим перцем. Солимо і перчимо. Нагріваємо духову шафу до 150 градусів. Поміщаємо лобіо і томимо 7 хвилин. Достатньо лише прогріти інгредієнти.

Крок 6. Презентуємо запашну страву з різносолами та грузинським вином. Любителі пікантних та пряних страв не зможуть пропустити таке частування. Щоб страва була ароматною, використовуємо прянощі, придбані у спеціалізованих лавках зі східними прянощами. Смачного!

Класичне лобіо зі стручкової квасолі по-грузинськи

Класичне лобіо зі стручкової квасолі по-грузинськи виконується швидко і зникає з такою ж швидкістю. Всі продукти чудово гармонують в ансамблі. Закуска підходить і для повсякденного раціону, і для особливих випадків. Якщо грузинська кухня вам невідома, рекомендую почати ознайомлення з цим рецептом.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Стручкова квасоля – 500 гр.
  • Волоський горіх – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Кінза – до смаку.
  • Суміш сухих спецій – 1 год.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – щіпка.
  • Петрушка – до смаку.
  • Гострий стручковий перець – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготовляємо складові. Відбираємо м’ясисті томати.

Крок 2. Квасоля занурюємо в киплячу воду і проварюємо кілька хвилин. Вона має залишитися хрумкою, але не сирою. Потім проціджуємо.

Крок 3. Міцні томати промиваємо та надрізаємо не дуже глибокими хрестоподібними перерізами, біля плодоніжки або на протилежному боці.

Крок 4. Плоди обдаємо окропом і залишаємо, щоб шкірка ошпарилася.

Крок 5. Ополіскуємо кінзу та петрушку. Просушивши, подрібнюємо.

Крок 6. Перекладаємо томати в крижану воду, даємо остудитись і знімаємо шкірку, підчепивши її біля надрізів. Ріжемо часточками.

Дивіться також:  Деруни без яєць – популярні рецепти.

Крок 7. Перекладаємо в блендер та пробиваємо до пюреподібного стану. Якщо м’ясисті томати, то пюре буде досить густим. Якщо раптом попалися рідкі, то для густини можна додати трохи томатної пасти. Однак при її кислому смаку доведеться врівноважити смак цукровим піском.

Крок 8. Чистимо пекучий перець та часник. Перебираємо ядра волоських горіхів від сміття – перегородок та шкаралупи. Пробуємо на смак, щоб не попалося прелих. Відправляємо у чашу блендера. Перемелюємо.

Крок 9. Крихту, що вийшла, висипаємо в миску і розтираємо з сіллю.

Крок 10. Очищаємо цибулю і нарізаємо півкільцями.

Крок 11. У товстостінній каструлі нагріваємо олію і виливаємо томатне пюре. Обсмажуємо на сильному вогні, помішуючи, щоби не підгоріло.

Крок 12. Далі відправляємо бланшировану квасолю, нарізку цибулі, горіхову крихту і рубану зелень. Мінімізуємо нагрівання. Об’єднавши продукти, томимо страву під кришкою трохи більше 15 хвилин. На завершення процесу пробуємо та приправляємо страву.

Крок 13. Запашне лобіо розкладаємо по порціях. Смачного!

Лобіо по-мегрельськи

Лобіо по-мегрельськи має неймовірний смак. Ароматне частування подають у застиглому вигляді. Готується страва без клопоту. Охолоджена закуска підходить для будь-якого випадку – це свято або сімейні посиденьки. Страва зникає миттєво. Спробувавши одного разу, лобіо стане вашим фаворитом та поповнить рейтинг фірмових страв.

Час приготування – 12 год. 50 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Червона квасоля – 1 ст.
  • Волоський горіх – 40 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Кінза – 20 грн.
  • Коріандр – ½ ч.л.
  • Олія – ​​4 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Перець чилі – ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо продукти. Очищаємо цибулю та промиваємо.

Крок 2. Переглядаємо квасолю, щоб не потрапили порожні та зіпсовані квасолі та сміття, і закладаємо в ємність з водою з вечора. Для найкращого результату рекомендується витримати її протягом ночі.

Крок 3. З набряклої квасолі зливаємо рідину і промиваємо. Повторно поміщаємо у чисту воду та ставимо варитися. Готуємо 40 хвилин, перемішуючи та перевіряючи готовність. Зварену квасолю остудити. процідивши крізь друшляк.

Крок 4. Зчищаємо кольоровий шар із цибулі та подрібнюємо кубиками. Обсмажуємо на розпеченій олії до легкої рум’яності. Очищаємо часник і перетираємо з насінням коріандру.

Крок 5. До підсмаженої цибулі відправляємо запашну суміш і рубані горіхи. Горіхи спочатку перебираємо від сміття і пробуємо, щоб не потрапили зіпсовані ядра. Один прілий горіх може доставити неприємний смак і зіпсувати закуску. Розмішуємо вміст та прогріваємо буквально хвилину. Промиту кінзу необхідно дрібно посікти, а при необхідності замінити петрушкою.

Крок 6. Об’єднуємо готову квасолю з вмістом сковороди та рубаною зеленню. Приправляємо двома видами перцю. Солимо.

Крок 7. Розмішавши, закуску, що остигнула, сервіруємо. Після остигання приступаємо до трапези. Ситне частування доповнюємо різносолами. Закуска добре насичує, хоч і вважається пісною. Смачного!

Лобіо з м’ясом у домашніх умовах

Лобіо з м’ясом в домашніх умовах готується просто, але щоб процес не завдав незручностей, необхідно замочити квасолю на ніч. Страва виходить ситною та максимально апетитною. Запашні спеції надають частування яскраві фарби та багатий насичений смак.

Час приготування – 11 год. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Червона квасоля – 200 гр.
  • Яловичина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зубчики.
  • Зелень – 10 гр.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Помідори – 300 грн.
  • Окріп – 300 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед необхідно замочити промиту квасолю в холодній воді. Якщо дозволяє час, залишаємо на ніч. Промиваємо томати та ароматні трави.

Крок 2. Квасоля обполіскуємо та пересипаємо у холодну воду. Ставимо варитися. Цей процес займе 1-1,5 години. Квасоля має бути м’якою, але не втратити своєї цілісності. Для того щоб квасоля варилася рівномірно, вибираємо відкалібрований продукт.

Крок 3. Не відкладаючи, займемося м’ясом. Добре промиваємо та просушуємо його. Ріжемо на частини трохи більше 2-х сантиметрів.

Крок 4. Сковорідку з олією добре нагріваємо і швидко обсмажуємо м’ясо до рум’яності. Очищаємо цибулю, промиваємо і ріжемо кубиками. Відправляємо до м’яса. Розмішуємо.

Крок 5. Вливаємо окріп. Приправляємо хмелі-сунелі. Присмачуємо сіллю та перцем. Томимо, поки м’ясо не придбає м’яку текстуру.

Крок 6. Вимиті помідори вивантажуємо в воду, що закипіла, для зручності робимо хрестоподібні надрізи. Перекладаємо у холодну воду. Видаливши шкірку, ріжемо кубиками. Дрібно рубаємо промиту зелень.

Крок 7. До розм’якшеного м’яса вивантажуємо томати та кінзу. За бажання присмачуємо томатним соусом. Томимо 7 хвилин.

Крок 8. Вивантажуємо квасолю. перемішавши, продовжуємо томити 5 хвилин.

Крок 9. Дрібно нарізаємо очищений часник та кріп. Кладемо в сковороду. Розмішавши, прогріваємо. Готове лобіо прибираємо з конфорки та даємо настоятися. 15 хвилин буде достатньо.

Крок 10. Розподіляємо ситне лобіо по гарному посуді та пригощаємося. Смачного!

Прокрутка до верху