Зимова заготівля: салат лобіо
Із стручкової квасолі можна приготувати смачну зимову заготовку — салат лобіо.
Для консервування будуть потрібні:
- 2 кг жовтих або зелених квасолеві стручків;
- 2 кг соковитих томатів;
- 500 г червоного болгарського перцю;
- 1-2 стручки пекучого перцю;
- 3 головки часнику;
- 120 г цукру;
- 30-40 г солі;
- 120 мл рослинного масла без запаху;
- 30 мл столового оцту 9%;
- улюблена зелень.
Порядок роботи:
- Вимити стручки, при необхідності подрібнити їх ножем.
- Обшпарити окропом помідори, звільнити від шкірки і пюрировать м’якоть.
- Дрібно нарізати або пропустити через м’ясорубку болгарський перець, часник і зелень.
- Скласти підготовлені компоненти в каструлю, закрити кришкою і довести до кипіння.
- Зменшити вогонь до мінімуму, прибрати кришку і продовжити готування ще 30-40 хвилин.
- Додати оцет, олію і варити суміш ще чверть години.
- На завершення насипати зелень, і через 5-7 хвилин зняти каструлю з вогню.
- Розкласти гарячу суміш в стерилізовані банки і закатати.
Протягом тижня банки з зимової заготівлею повинні зберігатися в темному місці, вкутана ковдрою.