Лобіо з червоної квасолі: класичний рецепт
Класичний рецепт приготування лобіо з червоної квасолі передбачає використання великої кількості спецій, а також соусу «Ткемалі».
Для приготування потрібно:
- 500 г червоної квасолі;
- 380-450 г білого або червоного цибулі;
- пучок кінзи;
- кілька часникових зубчиків;
- пекучий перець;
- коріандр сушений і хмелі-сунелі;
- лавровий лист;
- соус «Ткемалі» за смаком.
Послідовність роботи:
- Укласти боби у посуд з товстими стінками, залити холодною водою, посипати сіллю і варити до готовності, додавши лавровий лист.
- Злити рідину зі звареної квасолі, трохи розім’яти її виделкою, а потім додати кип’яченої води і поставити тушкуватися.
- Подрібнити цибулини і припустити їх в іншій сковороді на розігрітому рослинному жирі, а потім додати рубану кинзу і приправи.
- Перемістити засмажку до квасолі, додати соус «Ткемалі» і протушкувати під кришкою ще деякий час.
Важливо! Щоб квасоля вийшла м’якою і ніжною, перед відварюванням її варто замочувати не менше 10-12 годин.