Лобіо – 12 рецептів приготування в домашніх умовах

Лобіо з червоної квасолі: класичний рецепт

Класичний рецепт приготування лобіо з червоної квасолі передбачає використання великої кількості спецій, а також соусу «Ткемалі».

Для приготування потрібно:

  • 500 г червоної квасолі;
  • 380-450 г білого або червоного цибулі;
  • пучок кінзи;
  • кілька часникових зубчиків;
  • пекучий перець;
  • коріандр сушений і хмелі-сунелі;
  • лавровий лист;
  • соус «Ткемалі» за смаком.

Послідовність роботи:

  • Укласти боби у посуд з товстими стінками, залити холодною водою, посипати сіллю і варити до готовності, додавши лавровий лист.
  • Злити рідину зі звареної квасолі, трохи розім’яти її виделкою, а потім додати кип’яченої води і поставити тушкуватися.
  • Подрібнити цибулини і припустити їх в іншій сковороді на розігрітому рослинному жирі, а потім додати рубану кинзу і приправи.
  • Перемістити засмажку до квасолі, додати соус «Ткемалі» і протушкувати під кришкою ще деякий час.

Важливо! Щоб квасоля вийшла м’якою і ніжною, перед відварюванням її варто замочувати не менше 10-12 годин.

Дивіться також:  Куряча грудка — 9 рецептів на сковороді
Прокрутка до верху