Лобіо з білої квасолі: традиційний варіант
Лобіо з білої квасолі за цим рецептом робити легко і швидко, за рахунок чого такий спосіб приготування користується популярністю.
Для створення страви потрібні:
- 500-600 г білої квасолі;
- кілька великих цибулин;
- зубчики часнику;
- кінза;
- пекучий перець і відповідні приправи;
- лавровий лист;
- сіль.
Порядок роботи:
- Злити воду з попередньо замоченою квасолі, перемістити в посуд з щільними стінками, додати холодну рідину, сіль і лавровий лист, відварити до м’якості.
- Порізати цибулю тонкими півкільцями і підсмажити на олії до золотистого кольору.
- Додати засмажку роздавлений часник, рубану зелень, трохи обсмажити і викласти суміш до квасолі.
- Посипати блюдо приправами і протушкувати на повільному вогні чверть години.
При бажанні можна доповнити лобіо томатною пастою або свіжими помідорами.