Лобіо – 12 рецептів приготування в домашніх умовах

Лобіо з білої квасолі: традиційний варіант

Лобіо з білої квасолі за цим рецептом робити легко і швидко, за рахунок чого такий спосіб приготування користується популярністю.

Для створення страви потрібні:

  • 500-600 г білої квасолі;
  • кілька великих цибулин;
  • зубчики часнику;
  • кінза;
  • пекучий перець і відповідні приправи;
  • лавровий лист;
  • сіль.

Порядок роботи:

  • Злити воду з попередньо замоченою квасолі, перемістити в посуд з щільними стінками, додати холодну рідину, сіль і лавровий лист, відварити до м’якості.
  • Порізати цибулю тонкими півкільцями і підсмажити на олії до золотистого кольору.
  • Додати засмажку роздавлений часник, рубану зелень, трохи обсмажити і викласти суміш до квасолі.
  • Посипати блюдо приправами і протушкувати на повільному вогні чверть години.

При бажанні можна доповнити лобіо томатною пастою або свіжими помідорами.

Дивіться також:  Спеції для плову — 8 варіантів
Прокрутка до верху